به گزارش اکوایران؛ عبور شاخص PMI جهانی از مرز 50 نشان می‌دهد که فعالیت‌های بخش تولید در جهان به سمت ثبات حرکت کرده‌اند و از شرایط رکود خارج شده‌ است. این افزایش می‌تواند حاکی از بهبود تقاضا برای کالاهای تولیدی، افزایش تولید و بهبود اعتماد سرمایه‌گذاران باشد.

در بررسی شاخص مدیران خرید، اگر عدد شاخص بیش از ۵۰ باشد، نشان‌دهنده این است که اقتصاد از رکود خارج شده، اما اگر عدد شاخص زیر عدد ۵۰ باشد به معنی قرار گرفتن اقتصاد در مسیر انقباض و رکود است.

ارزیابی شاخص مدیران خرید از سوی اتاق ایران همچنین نشان می‌دهد، بخش صنعت ایران هم در این ماه روند رو به رشد داشته است. شاخص بخش صنعت نیز با 6 واحد افزایش از حالت انقباضی خارج شد و  عدد 53 را ثبت کرد. هرچند شیب کاهش این شاخص نسبت آذرماه بهبود نسبی داشته است، اما بررسی‌ها همچنان از وضعیت نامساعد کسب و کارها حکایت دارد. بررسی‌ صورت گرفته نشان می‌دهد در دی‌ماه شاخص «میزان استخدام و به‌کارگیری نیروی انسانی» دومین رکورد پایین در دوره 58 ماهه شامخ را به ثبت رسانده و شاخص «موجودی محصول نهایی در انبار یا کارهای در حال تکمیل» نیز برای پنجمین بار از ابتدای سال در محدوده کمتر از ۵۰ قرار گرفت. 

عوامل اثرگذار در شامخ جهانی

با توجه وضعیت این شاخص در جهان این سوال مطرح می‌شود که چه عواملی بیشترین اثر در شامخ جهانی داشته است؟ بررسی شاخص بخش صنعت جهان نشان می‌دهد سه شاخص از پنج زیرشاخص اصلی PMI شامل «تولید»، «سفارشات جدید» و «زمان تحویل»، تأثیرات مثبتی بر روی شاخص در ابتدای سال داشته‌اند. در مقابل، «اشتغال» و «موجودی خرید»، همچنان روند رو به کاهش داشته‌اند.

کشورهای اثرگذار در رشد اقتصاد

داده‌های تفکیک شده بر اساس کشورها نشان می‌دهد بالاترین عملکرد در ماه ژانویه در کشورهای بزرگ صنعتی، مانند «هند» مشاهده شده است، همچنین در ایالات متحده نیز رشد تولید به بالاترین میزان هفت ماهه اخیر رسیده است.