حسنپور: واردات خودرو تنها راهحل خروج از انحصار و ارتقای کیفیت است
عضو کمیسیون صنایع و معادن، در واکنش به موانع واردات خودرو و تأثیرات آن بر ایمنی جادهها، تأکید کرد که تسهیل واردات خودرو نه تنها به ارتقای کیفیت تولید داخلی کمک میکند، بلکه میتواند جان ۲۰ هزار ایرانی را که سالانه در جادهها از دست میرود، نجات دهد. او با بیان اینکه مجلس بهطور جدی پیگیر اجرای قوانین مرتبط با واردات خودرو است، خواستار اقدام فوری دولت برای رفع انحصار در خودروسازی شد.
به گزارش اکوایران، شهباز حسنپور، عضو کمیسیون صنایع و معادن در مجلس شورای اسلامی، درخصوص رصد بودجه و وضعیت واردات خودرو به اکوایران گفت: «چند سال قبل ما مصوبهای داشتیم که هم خودروی نو و هم خودروی دست دوم باید وارد شود، اما متأسفانه برخی از کارشناسان غیرحرفهای از واردات خودرو جلوگیری کردند که نتیجهاش سالی ۲۰ هزار کشته در جادهها و نارضایتی مردم بوده است. این وضعیت نشان میدهد که چرا دولت به قانون عمل نمیکند. در نشستی که با وزیر صنعت و معدن داشتم، جدول مشخصی برای واردات خودرو تهیه شد و تأکید کردند که هم امسال و هم سال آینده واردات خودرو افزایش خواهد یافت.»
وی ادامه داد: «تنها راهحل این مشکل این است که خودروسازی را از انحصار دو خودروساز خارج کنیم و واردات خودرو را تسهیل نماییم تا خودروسازان متوجه شوند که باید خودروهای باکیفیتتری برای مردم تهیه کنند. این نگرانی یکی از دغدغههای اصلی مردم است و من در کمیسیون صنعت و معدن با صدای رسا اعلام کردم که مجلس با تمام وجود پیگیر مصوبه قانونی خود است. هرکس بخواهد مقابل قانون بایستد، باید کنار گذاشته شود.»
حسنپور به نشست تخصصی برگزارشده در وزارت صنعت و معدن اشاره کرد و افزود: «جدولی آماده شده که نشان میدهد وزارت صنعت و معدن تمایل به اجرای بیچون و چرای قانون دارد و عزم جدی برای این کار وجود دارد، هرچند ایرادات جدی نیز مطرح است.»
او همچنین به بازدید اخیر خود از خودروسازی بم اشاره کرد و گفت: «متأسفانه ۶۰ هزار خودرو تولید شده و پول آنها از مردم دریافت شده است، اما به دلیل ناهماهنگی بین دو مجموعه دولتی، این خودروها در آفتاب در حال از بین رفتن هستند. کمیسیون به این موضوع ورود جدی خواهد کرد.»
این نماینده مجلس در ادامه به وضعیت بودجه اشاره کرد و بیان داشت: «اگر از همه پتانسیلها و ظرفیتهای کشور استفاده شود، نیازی به واردات بنزین و برق نخواهیم داشت. کشور از ظرفیتهای بسیار بالایی برخوردار است. دولت باید پاسخ دهد که چرا تعرفه پنلهای خورشیدی را صفر نمیکند و چرا تسهیلاتی برای تولیدکنندگان و کشاورزان فراهم نمیآورد.»
وی تأکید کرد: «عزم جدی دولت و دولتمردان میطلبد که با استفاده از ظرفیتهای خدادادی کشور، بخشی از ناترازی انرژی را با انرژی خورشیدی و بادی جبران کنند. این حق مسلم مردم است که از نمایندگان و دولتمردان مطالبهگری کنند و ما باید شفاف به مردم پاسخگو باشیم.»
حسنپور در مورد تأمین دلار برای واردات خودرو گفت: «مشکل تأمین دلار در واردات خودرو نباید وجود داشته باشد. در جلسهای که با بانک مرکزی و وزارت صمت داشتیم، گفته شد که دلار مورد نیاز تأمین میشود، اما برخی از دستورالعملها با تأخیر انجام شده است. اکنون ۷ الی ۸ ماه از برنامه هفتم میگذرد و برخی از دستورالعملها در دولت آماده نشده است. ما باید نظارت بیشتری داشته باشیم.»
او در پایان خاطرنشان کرد: «دغدغه اصلی من معیشت مردم، اشتغال، تولید و صادرات است. برای این موارد باید یک بسته کامل آماده شود. سازمان برنامه و بودجه بدنه کارشناسی خوبی دارد و بودجه را بهموقع تحویل داده است. امیدوارم ایرادات موجود در کمیسیونها با کارشناسان دولت مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد و حل و فصل شود.»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
تداوم ریزش قیمت طلا و سکه در سایه 3 عمل مهم/ اعلام جزئیات حراج جدید مرکز مبادله
-
پیوستن لاریجانی به منتقدان پزشکیان
-
خط و نشان نظامی تهران در آستانه بازگشت ترامپ/ کمربند تاسیسات هستهای محکم میشود؟
-
شرط مذاکره مستقیم با آمریکا از زبان سخنگوی وزارت خارجه
-
پیشنهاد محسن هاشمی برای انتقال پایتخت؛ کرمان، رقیب مکران شد
-
اولین چراغ سبز ترامپ به تهران از ایتالیا؟
-
پاتک موقت ایران به ترکیه؛ جزییات تازه از تامین سوخت کامیونداران گرفتار در مرز
-
واکنش ترامپ به احتمال حمله به تاسیسات هستهای ایران
-
حمله زودهنگام مجلس به دولت؛ رکوردی که به نام مسعود پزشکیان ثبت شد/ ترینهای استیضاح بعد از انقلاب