به گزارش اکوایران، شبکه العربیه به نقل از منابع مصری افزود: قاهره ۲ طرح برای بازسازی غزه بدون اخراج ساکنان آن ارائه داده است. 

العربیه ادامه داد: گزارش شده است که مصر سه پیشنهاد را درباره غزه که همگی شامل اخراج و بازنگشتن فلسطینی‌ها بود، رد کرده است.

به گزارش العربیه، قاهره موضع ثابتی در مورد پرونده غزه دارد و تغییری در آن ایجاد نشده است. این شبکه عربستان سعودی افزود: مصر از واشنگتن خواست درباره اظهارات ترامپ مبنی بر اعمال تحریم‌ها در صورت مخالفت با طرح وی برای کوچ اجباری ساکنان غزه، توضیحات بیشتری ارائه دهد.

به نقل از ایرنا، به گفته العربیه در همین زمینه، «عبدالله دوم» شاه اردن روز سه شنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ در دیدار با دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در کاخ سفید بر موضع ثابت کشورش مبنی بر مخالفت با اخراج فلسطینی‌ها از غزه و کرانه باختری تاکید کرد.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا روز سه شنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۳) به وقت محلی برابر با ۱۱ فوریه ۲۰۲۵ از عبدالله دوم، شاه و «حسین بن عبدالله» ولی عهد اردن در کاخ سفید استقبال کرد.

رئیس جمهوری آمریکا ۲۵ ژانویه (۶ بهمن ۱۴۰۳) طرح انتقال ساکنان غزه به کشورهای همسایه مانند مصر و اردن را مطرح کرد که با واکنش منفی هر دو کشور و سایر کشورهای عربی و سازمان‌های منطقه‌ای و بین المللی مواجه شد و مدتی بعد نیز، طرح تصاحب غزه از سوی آمریکا را مطرح کرد.

رئیس جمهوری آمریکا اولین بار در کنفرانس خبری مشترک با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل به عنوان نخستین میهمان خارجی خود، طرح جنجالی غزه را فاش کرد که خشم فلسطینیان را برانگیخت. او بر این موضوع تاکید کرد که فلسطینی‌ها از غزه خارج شده و مصر و اردن آن‌ها را بپذیرند.

اظهارات بی‌سابقه، تاریخی و غیرمنتظره ترامپ در چهارم فوریه ۲۰۲۵ (۱۶ بهمن ۱۴۰۳) درباره غزه مبنی بر اینکه آمریکا باید غزه ویران شده از جنگ را تصرف، کنترل، توسعه و حفظ کند و در آن «مالکیت طولانی مدت» داشته باشد، واکنش‌های جهانی را به همراه داشته است.

به گزارش اکوایران، ترامپ هفته گذشته از «پاکسازی» غزه و اسکان مجدد فلسطینی‌ها در مصر و اردن صحبت کرده بود و این منطقه را پس از جنگ اسرائیل، یک «سایت ساختمانی تخریب شده» توصیف کرده بود.

ترامپ در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا اقداماتی برای تحت فشار قرار دادن قاهره و امان به منظور پذیرش این طرح در نظر خواهد گرفت، گفت: «آن‌ها این کار را خواهند کرد. آن‌ها این کار را خواهند کرد. آن‌ها این کار را انجام خواهند داد، باشه؟ ما کارهای زیادی برای آن‌ها انجام می‌دهیم و آن‌ها این کار را خواهند کرد.»