به گزارش اکوایران، سمیر فرج با بیان اینکه طرح دونالد ترامپ برای کوچ اجباری مردم غزه به صحرای سینا توسط مردم و ریاست جمهوری مصر رد شده است، افزود: ارتش این کشور در هر زمان آماده و قادر به رویارویی نظامی است.

وی افزود که عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر با تاکید بر لزوم همبستگی و همکاری مشترک، تصمیم گرفت تاریخ میزبانی اجلاس سران عرب را ۲۷ فوریه تعیین کند تا از آخرین تحولات منطقه مطلع شود. این کارشناس نظامی مصر با اشاره به مخالفت مردمی و ریاست جمهوری این کشور با کوچ اجباری فلسطینی‌ها به سینا گفت: مصر همه مشکلات اقتصادی را که ممکن است با آن مواجه شود، پذیرفته است.

خبر مرتبط
واکنش السیسی درباره کوچاندن فلسطینیان به مصر

اکوایران: روسای جمهوری فرانسه و مصر هرگونه کوچ اجباری مردم فلسطین را غیر قابل قبول دانستند.

آمادگی مصر برای رویارویی نظامی

سرلشگر سمیر فرج با تاکید بر اینکه ارتش مصر در هر زمانی آماده و قادر به رویارویی نظامی است، افزود: اسرائیل می‌گوید ارتش مصر در حال تقویت قدرت نظامی خود در سینا است. به نقل از ایرنا، وی گفت: طبق توافقات، مصر در حال انجام نصب تجهیزات مهندسی و در ساخت استحکامات و تجهیزات نظامی در سینا است تا برای هر شرایط غیر منتظره آمادگی کامل داشته باشد.

این کارشناس نظامی مصر با بیان اینکه «مصر آمادگی حفظ امنیت آبی خود را دارد» تصریح کرد که آمریکا به دلیل غزه از خرید تسلیحات از کشورهای دیگر جلوگیری کرده است و ما در دریای مدیترانه نیروی نظامی کامل داریم.

بر اساس گزارش رسانه‌های مصر، «عبدالمجید صقر» وزیر دفاع این کشور نیز از ارتش سوم میدانی خواست که آمادگی رزمی خود را در بالاترین درجه حفظ کند تا نیروهای مسلح همچنان قادر به انجام وظایف و مسئولیت‌های محول شده به آن‌ها باشند.

رسانه‌ها همچنین به نقل از منابع مصری گزارش دادند که عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور این کشور سفر خود به واشنگتن را تا اطلاع ثانوی به تعویق انداخت.

رسانه‌ها تاکید کردند که قاهره از اظهارات مقامات رژیم اسرائیل و آمریکا درباره جابجایی اجباری ساکنان غزه خشمگین است و پیام روشنی به واشنگتن فرستاد و سه پیشنهاد در مورد غزه که همگی شامل آوارگی وعدم بازگشت بود را را رد کرد.

رئیس جمهوری آمریکا ۲۵ ژانویه (۶ بهمن ۱۴۰۳) طرح انتقال ساکنان غزه به کشورهای همسایه مانند مصر و اردن را مطرح کرد که با واکنش منفی هر دو کشور و سایر کشورهای عربی و سازمان‌های منطقه‌ای و بین المللی مواجه شد و مدتی بعد نیز، طرح تصاحب غزه از سوی آمریکا را مطرح کرد.

رئیس جمهوری آمریکا اولین بار در کنفرانس خبری مشترک با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل به عنوان نخستین میهمان خارجی خود، طرح جنجالی غزه را فاش کرد که خشم فلسطینیان را برانگیخت. او بر این موضوع تاکید کرد که فلسطینی‌ها از غزه خارج شده و مصر و اردن آن‌ها را بپذیرند.

اظهارات بی‌سابقه، تاریخی و غیرمنتظره ترامپ در چهارم فوریه ۲۰۲۵ (۱۶ بهمن ۱۴۰۳) درباره غزه مبنی بر اینکه آمریکا باید غزه ویران شده از جنگ را تصرف، کنترل، توسعه و حفظ کند و در آن «مالکیت طولانی مدت» داشته باشد، واکنش‌های جهانی را به همراه داشته است.

به گزارش اکوایران، دونالد ترامپ در جریان کنفرانس خبری با بنیامین نتانیاهو بار دیگر سخنان خود را درباره انتقال فلسطینی‌های ساکن غزه به مکان‌های جدیدی که توسط کشورهای دیگر در خاورمیانه فراهم خواهد شد تکرار و ادعا کرد: این کار، یک اقدام بشردوستانه است چرا که غیرممکن است کسی بخواهد در یک منطقه جنگ‌زده باقی بماند. 

ترامپ همچنین با بیان اینکه سراسر نوار غزه پر از آوار و بناهای در حال فروریختن است، ادعا کرد: فلسطینی‌های ساکن این منطقه می‌توانند به مکان‌های دیگر منتقل شوند تا در آرامش زندگی کنند زیرا ما می‌خواهیم ملت‌های عربی و اسلامی از صلح و آرامش برخوردار شوند.

وی در ادامه با بیان این ادعا که اگر ساکنان نوار غزه در آنجا بمانند از صلح و آرامش برخوردار نخواهند شد، افزود: عبدالله دوم پادشاه اردن و عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر زمینی را که برای اسکان ساکنان غزه نیاز داریم، به ما خواهند داد.