به گزارش اکوایران، وزیر امورخارجه آمریکا درباره طرح رئیس جمهوری این کشور درباره کوچ اجباری مردم غزه از سرزمینشان اعتراف کرد: رئیس جمهور ترامپ معتقد است باید ساکنان غزه را خارج کرد تا بتوان آن را بازسازی کرد، اما این طرح مورد قبول شرکای منطقه‌ای ما نیست و با آن مخالفت کرده‌اند.

وی افزود: اگر کشورهای منطقه این طرح را قبول ندارند، باید طرح‌های بهتری را ارائه دهند و امیدواریم به طرحی دست یابند که امکان بازسازی غزه را فراهم آورد.

خبر مرتبط
نبرد دیپلماتیک بر سر غزه؛ طرح کشورهای عربی جایگزین برنامه ترامپ می‌شود؟

اکوایران: رهبران کشورهای عربی خلیج فارس در نشست روز جمعه در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، با مقامات مصر و اردن گفتگو کردند. هدف از این نشست، هماهنگی برای مقابله با پیشنهاد ترامپ مبنی بر بازسازی غزه تحت کنترل ایالات متحده و جابجایی ساکنان فلسطینی آن است. این نشست، مقدماتی برای اجلاس گسترده‌تر اتحادیه عرب است که در تاریخ ۴ مارس در مصر برگزار خواهد شد.

در حالی که جنبش مقاومت حماس در ماه‌های گذشته چندین عضو جدید را استخدام کرده است، روبیو گفت: حماس ضعیف‌تر شده، اما همچنان توانایی سازمان‌دهی عملیات و ایجاد تهدید را دارد.

وی مدعی شد: نباید اجازه داد حماس دوباره خود را بازسازی کند.

براساس آنچه در مهر آمده است: روبیو که کشور متبوعش از هیچ کمکی به اسرائیل برای نسل کشی مردم فلسطین به ویژه غزه دریغ نکرده است؛ ادعا کرد: تا زمانی که حماس در غزه حضور داشته باشد، صلحی برقرار نخواهد شد، زیرا دوباره به اسرائیل حمله خواهد کرد و تل آویو مجبور به پاسخگویی خواهد شد.

وی با وارونه کردن واژگانی همچون وحشت و جنایت در ادامه ادعاهای خود افزود: نباید به حماس اجازه داد بار دیگر بتواند مردم غزه را به وحشت بیندازد، به اسرائیل حمله کند یا تشکیل دولت دهد.

ترامپ طرح خود را پس گرفت؟

به گزارش اکوایران، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در مصاحبه رادیویی با فاکس نیوز در پی واکنش های جهانی به طرح جنجالی خود درباره جابجایی (کوچ) اجباری فلسطینی ها از نوار غزه و تصاحب آن از سوی واشنگتن گفت که طرح تصرف غزه را تحمیل نمی کنم اما آن را توصیه می‌کنم.

 دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در مصاحبه رادیویی با فاکس نیوز که روز جمعه به وقت محلی منتشر شد، افزود که از اینکه اردن و مصر مخالفت خود را با طرح وی برای «تسلط بر غزه» و آواره کردن فلسطینی ها ابراز کرده اند، «کمی شگفت زده شده است.»

رئیس جمهوری آمریکا مدعی شد: « راه حل مساله غزه، برنامه من است. فکر می کنم این طرحی است که واقعاً موثر است.»

رئیس جمهوری آمریکا ۲۵ ژانویه (۶ بهمن ۱۴۰۳) طرح انتقال ساکنان غزه به کشورهای همسایه مانند مصر و اردن را مطرح کرد که با واکنش منفی هر دو کشور و سایر کشورهای عربی و سازمان‌های منطقه‌ای و بین المللی مواجه شد و مدتی بعد نیز، طرح تصاحب غزه از سوی آمریکا را مطرح کرد.

به گزارش اکوایران، رئیس جمهوری آمریکا اولین بار در کنفرانس خبری مشترک با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل به عنوان نخستین میهمان خارجی خود، طرح جنجالی غزه را فاش کرد که خشم فلسطینیان را برانگیخت. او بر این موضوع تاکید کرد که فلسطینی‌ها از غزه خارج شده و مصر و اردن آنها را بپذیرند.

اظهارات بی سابقه، تاریخی و غیرمنتظره ترامپ در چهارم فوریه ۲۰۲۵ (۱۶ بهمن ۱۴۰۳) درباره غزه مبنی بر اینکه آمریکا باید غزه ویران شده از جنگ را تصرف، کنترل، توسعه و حفظ کند و در آن " مالکیت طولانی مدت" داشته باشد، واکنش های جهانی را به همراه داشته است.

نبرد دیپلماتیک بر سر غزه

به گزارش اکوایران، رهبران کشورهای عربی خلیج فارس در نشست روز جمعه در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، با مقامات مصر و اردن گفتگو کردند. هدف از این نشست، هماهنگی برای مقابله با پیشنهاد ترامپ مبنی بر بازسازی غزه تحت کنترل ایالات متحده و جابجایی ساکنان فلسطینی آن است. این نشست، مقدماتی برای اجلاس گسترده‌تر اتحادیه عرب است که در تاریخ ۴ مارس در مصر برگزار خواهد شد.