به گزارش اکوایران،‌ اصغر جهانگیر،‌ سخنگوی قوه قضاییه در نشست مشترکی با رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: دستگاه‌های امنیتی باید نسبت به شناسایی و ارائه گزارش سایت‌های غیر مجاز فروش بر خط طلا ورود کرده و با همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی اجازه ندهند که هیچ سایت غیرمجازی نسبت به فروش طلای آب شده و برخط اقدام کنند.

 ۲۸۰ شرکت و پلتفرم اینترنتی فعال 

در این میان باید اشاره کرد که به تازگی اخباری مبنی بر خالی‌فروشی پلتفرم‌های فروش آنلاین باعث نگرانی مردم شده است. محمدرضا حاجی جعفری، معاون مرکز بهبود محیط کسب‌وکار وزارت اقتصاد، اخیراً اعلام کرده که به‌دلیل مشکلات مرتبط با پلتفرم‌های خرید و فروش آنلاین طلا، هیأت مقررات‌زدایی تصمیم به متوقف کردن صدور مجوزهای جدید گرفته است.

سردار حسین رحیمی، رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا نیز درباره گمانه‌زنی‌ها در خصوص خالی‌فروشی سکوهای اینترنتی فروش طلا اعلام کرده بود که حدود ۲۸۰ شرکت و پلتفرم اینترنتی در این زمینه فعال هستند و بین ۸ تا ۱۰ میلیون نفر از این پلتفرم‌ها طلا خریداری کرده‌اند.

او به مشکل نظارت بر این شرکت‌ها و سکوها اشاره و تاکید کرد که در حال حاضر، سازوکار مناسبی برای کنترل این فعالیت‌ها وجود ندارد.

سردار رحیمی همچنین گفت که پلیس به منظور پیشگیری از بروز مشکلات مشابه موارد قبلی، ۱.۵ تن طلای خریداری‌شده توسط مردم را به بانک‌های عامل منتقل کرده و دستورات ویژه‌ای صادر کرده است تا از ضرر به مردم جلوگیری شود.

البته عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد و دارایی هم در واکنش به ماجرای فروش آنلاین طلا و خالی‌فروشی برخی از پلتفرم‌ها در 23 بهمن 1403 از وزارت صنعت، معدن و تجارت خواسته است تا طی ۵۰ روز آینده وضعیت پلتفرم‌های معاملات آنلاین طلا را تعیین تکلیف کند.

بر اساس این ابلاغیه که به امضای عبدالناصر همتی رسیده است، وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است با رعایت تشریفات قانونی و مشورت با تمامی فعالان و ذینفعان حوزه طلا، دستورالعمل صدور مجوز سامانه معاملات آنلاین طلای آب‌شده و مصنوعات طلا و جواهر را تهیه کرده و برای تصویب به دبیرخانه هیئت مقررات زدایی و بهبود محیط کسب و کار ارسال کند.

در مصوبه هشتاد و پنجمین نشست هیئت مقررات زدایی و بهبود محیط کسب و کار تأکید شده، تا زمانی که پیوست مجوز جدید در درگاه ملی مجوزها بارگذاری نشود، هیچ مجوزی صادر نخواهد شد.

حضور مدیرعامل کوروش کمپانی در امارات

در ادامه نشست مشترک قوه قضائیه و دادستانی تهران،‌ علی القاصی مهر، رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: کوروش کمپانی یکی از پرونده‌های مهم است که در مجموعه دادگستری استان تهران در حال رسیدگی است.

او ادامه داد: تعدادی برای خرید تلفن همراه و تعدادی هم برای خرید تجهیزات تلفن همراه مبالغی را به حساب این شرکت واریز کرده بودند، مدیرعامل شرکت قبل از این‌که پرونده در دستگاه قضا تشکیل شود با استفاده از گذرنامه جعلی مربوط به تبعه خارجی برای کشور افغانستان به همراه همسرش از ایران خارج و به ترکیه می‌رود. سپس از ترکیه به کشور امارات و از امارات هم به کشور اسپانیا می‌گریزد و مجدداً به کشور امارات برمی‌گردد.

او ادامه داد: در حال حاضر گزارشاتی که به دست ما رسیده این فرد در امارات حضور دارد. این پرونده ۶۸۰۰ نفر شاکی دارد که هم مربوط به خرید تجهیزات تلفن همراه و هم تلفن همراه است.

او توضیح داد: این افراد ۳۲۰ میلیارد تومان از شاکیان دریافت کرده‌اند. هشت نفر از کارکنان شرکت کوروش کمپانی بازداشت هستند که هفت نفرشان پس از تفهیم اتهام مبنی بر مشارکت در کلاهبرداری با مدیرعامل شرکت اموال‌شان توقیف شده است. همچنین 6 دستگاه خودرو نیز ضبط شده که یک بار به مزایده گذاشته شده اما به لحاظ حفظ حقوق طلبکاران تلاش شده که در مزایده تجدید شود و در مرحله دوم با قیمت مناسب فروش برسد.

مزایده اموال کوروش کمپانی

به گزارش اکوایران،‌ ششم آذرماه بود که در جریان بازدید از انبارهای جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی، القاصی مهر همچنین گفت که تعدادی خودروهای توقیفی مربوط به پرونده کوروش کمپانی در پارکینگ موجود است.

طبق گزارش‌ها، این 6 دستگاه خودروی خارجی به ارزش تقریبی ۶۶ میلیارد تومان قیمت‌گذاری و برای مزایده آماده شدند که بازدید از آن‌ها از ۱۲ تا ۱۹ آذر انجام و مزایده در ۲۵ آذر برگزار خواهد شد.

همچنین یک خودروی دیگر شناسایی شده که به‌زودی قیمت‌گذاری و عرضه می‌شود. ملکی در اصفهان نیز به مبلغ ۵.۵ میلیارد تومان فروخته شده تا بخشی از مطالبات مالباختگان پرداخت شود.