تامین ۵۰ میلیارد دلار ارز برای واردات: اولویت با کالاهای اساسی و صنایع
بانک مرکزی اعلام کرد که از ابتدای سال جاری تاکنون، بیش از ۴۹ میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو و نیازهای صنایع کشور تأمین شده است.
به گزارش اکوایران، بر اساس آخرین آمار بانک مرکزی، از ابتدای سال جاری تا ۲۸ آذرماه 1403، در مجموع ۱۰ میلیارد و ۵۹۸ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی و دارو تامین شده است. از این میزان، ۸ میلیارد و ۳۹۰ میلیون دلار به واردات کالاهای کشاورزی مانند گندم، دانههای روغنی و نهادههای دامی، و ۲ میلیارد و ۲۰۸ میلیون دلار به دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی اختصاص یافته است. این ارز با نرخ ۲۸,۵۰۰ تومان و با هدف حمایت از مصرفکنندگان و دسترسی آسانتر به کالاهای ضروری تأمین شده است.
آنطور که «مهر» گزارش داده است، در حوزه تامین ارز برای صنایع، بانک مرکزی تاکنون ۳۹ میلیارد و ۱۷۱ میلیون دلار پرداخت کرده است؛ از این رقم، ۶ میلیارد و ۹۹۸ میلیون دلار به صنایع حملونقل و خودرو، ۴ میلیارد و ۷۲۷ میلیون دلار به ماشینآلات و تجهیزات تولید، ۴ میلیارد و ۲۶۶ میلیون دلار به صنایع معدنی، ۴ میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار به تجهیزات برق و الکترونیک، ۴ میلیارد و ۸۶ میلیون دلار به صنایع شیمیایی و پلیمری، یک میلیارد و ۵۱۳ میلیون دلار به منسوجات و پوشاک، و ۱۳ میلیارد و ۴۶۹ میلیون دلار به سایر صنایع اختصاص یافته است.
حجم معاملات در سامانه ارزی
در سامانه ارز تجاری نیز حجم معاملات از ابتدای فعالیت تا ۲۸ آذر شامل ۴۲۶ میلیون درهم، ۶۸ میلیون دلار، ۱۰ میلیون یوآن و ۱.۱ میلیون یورو بوده است. در همین روز، نرخ بازار توافقی نیما برای دلار ۶۲ هزار و ۴۵ تومان، یورو ۶۵ هزار و ۱۸۲ تومان، و درهم ۱۶ هزار و ۸۹۴ تومان ثبت شد. همچنین در تالار اسکناس ارز، نرخ دلار ۶۳ هزار و ۷۸۳ تومان، یورو ۶۷ هزار و ۷ تومان، و درهم ۱۷ هزار و ۳۶۷ تومان اعلام شد.
افزایش عرضه ارز و اصلاحات بانکی
در این راستا، محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی، شب گذشته -۲۷ آذر- در گفتوگوی ویژه خبری به تشریح سیاستهای جدید ارزی پرداخت و به سوالات و دغدغههای موجود در این زمینه پاسخ داد. این سخنان در حالی مطرح میشود که از مدتی پیش، بازار ارز با چالشهای مختلفی روبهرو بوده است و بانک مرکزی در تلاش است تا با اجرای سیاستهای جدید، بازار ارز را به سمت پایداری و شفافیت سوق دهد.
فرزین اعلام کرد که با راهاندازی سامانه جدید بازار ارز تجاری، معاملات ارزی اکنون بهصورت شفاف و از طریق مکانیزم حراج انجام میشود؛ در حالی که پیشتر این معاملات در سامانه نیما و به روش توافقی میان صادرکنندگان و واردکنندگان صورت میگرفت. او تأکید کرد که در این سامانه جدید، نرخ ارز بدون سقف یا کف قیمتی و بر اساس عرضه و تقاضا تعیین میشود.
فرزین به افزایش عرضه ارز پس از تعطیلات اشاره کرد و گفت که با وجود شایعات منفی و تهدیدات خارجی، عرضه ارز در حال افزایش است. او از تقویت ذخایر ارزی و تبدیل آن به طلا خبر داد و تأکید کرد که رشد صادرات و تولید نفت نیز به پایداری اقتصاد کمک کرده است.
او همچنین به تامین ارز نیمایی برای کالاهای اساسی پرداخت و اعلام کرد که ۱۵ میلیارد دلار ارز ۲۸,۵۰۰ تومانی برای مواد غذایی و دارو تخصیص داده شده و این روند بدون تغییر ادامه خواهد داشت. فرزین شایعات کاهش این میزان را بیاساس خواند و بر اهمیت مقابله با آسیبهای روانی ناشی از شایعات تأکید کرد.
رئیسکل بانک مرکزی در ادامه از اصلاحات نظام بانکی از جمله افزایش ۲۲۰ هزار میلیارد تومانی سرمایه بانکها برای تقویت توان وامدهی و اصلاحات در بانک آینده خبر داد و همچنین به ساماندهی صندوقهای قرضالحسنه و پرداخت ۲۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات ازدواج و فرزندآوری تا پایان سال اشاره کرد.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: نرخ کشف قیمت در بازار ارز تجاری، نرخ غالب معاملات ارزی کشور خواهد شد و علامتدهی بازار غیر رسمی و قاچاق از میان میرود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
شرط مذاکره مستقیم با آمریکا از زبان سخنگوی وزارت خارجه
-
پاتک موقت ایران به ترکیه؛ جزییات تازه از تامین سوخت کامیونداران گرفتار در مرز
-
حمله زودهنگام مجلس به دولت؛ رکوردی که به نام مسعود پزشکیان ثبت شد/ ترینهای استیضاح بعد از انقلاب
-
موافقت ترامپ با توقف استرداد شهروند ایران از ایتالیا
-
شبح ترامپ و پشت پرده یک هشدار؛ چرا 2025 سال سرنوشتساز برای ایران هستهای است؟
-
قطعی درگاه های صرافی رمز ارز 260 ساعته شد/ سکوت بانک مرکزی ادامه دارد
-
دو روز مهم در بازار طلا و ارز
-
زنگ خطر کاهش رشد جمعیت به صدا در آمد؛ خودروسازان متهم جدید
-
بازگشت داعش با شمایلی جدید؟/ پشت پرده ادعای جنجالی روزنامه آمریکایی