تهرانی ها منتظر آسمان آبی نباشد؛ تهران چقدر خلوت شد؟
اکوایران: آلودگی هوای تهران براساس پیش بینی هواشناسی تا روز شنبه ادامه دارد اما چاره مدیران در 10 روزی که تهرانی ها هوای ناسالم تنفس کردند دورکاری و مجازی کردن مدارس بوده است .
به گزارش اکوایران ، تهرانی ها زمستان را با هوای آلوده آغاز می کنند.براساس پیش بینی سازمان هواشناسی از امروز تا روز شنبه (۲۸ آذرماه تا اول دیماه) غبار محلی، انباشت آلایندهها و کاهش کیفیت هوا به ویژه در مناطق پرتردد شهری مورد انتظار است.
اداره کل هواشناسی استان تهران با صدور هشدار آلودگی سطح نارنجیرنگ از پایداری جو به همراه تداوم انباشت آلایندههای جوی خبر داده و تاکید کرده؛ سکون جو همراه با افزایش غلظت آلایندههای جوی بهویژه ذرات معلق کوچکتر از ۲.۵ میکرون و تشدید کاهش آلودگی کیفیت هوا در نیمه جنوبی و مناطق مرکزی و غربی استان تهران از امروز (۲۸ آذرماه) تا روز جمعه (۳۰ آذرماه) پیشبینی میشود.
حامد یزدی مهر؛مدیرکل مدیریت بحران استان تهران هم به همه شهروندان به ویژه ساکنین نیمه جنوبی و مناطق مرکزی و غربی استان تهران توصیه کرده، از تردد غیر ضرور در فضای باز خودداری کنند.
او گفته است:با توجه به پیش بینی هواشناسی مبنی بر تشدید آلودگی هوا و در صورت عدم مهار منابع آلاینده در بعضی ساعتها کیفیت هوا در حد بسیار ناسالم خواهد بود.
مدیرکل مدیریت بحران استان تهران در ادامه به بیماران قلبی و تنفسی و مبتلایان به آسم نیز توصیه کرد: در شرایط آلودگی هوا افراد دارای بیماری زمینهای، کودکان و سالمندان در فضاهای باز فعالیت نکنند و توجه داشته باشند که نوشیدن مایعات به ویژه آب در این مواقع نه تنها باعث شستوشوی دستگاه گوارش میشود بلکه عطش و خشکی دهان ناشی از آلودگی هوا را نیز از بین میبرد.
اما چاره کاهش کاهش آلایندگی ها در تهران جز هشدار و تعطیلی چیست ؟
سمیه رفیعی؛رئیس کمیته محیط زیست کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس دوزادهم معتقد است: دو اقدام اساسی باید در خصوص کنترل آلودگی هوا انجام میشد، بهبود کیفیت و افزایش کمیت سوخت را باید در تامین انواع سوخت استاندارد در نظر داشته باشیم و این موضوع برنامهای نیست که صرفا متعلق به یک دولت خاص باشد بلکه همه دولتها طبق قوانین مصوب در این زمینه تکالیفی دارند.ولتها بابت این دو مسئله همواره باید بودجههایی متناسب با وظایفشان را تامین میکردند، که البته این بودجه رقم قابل توجهی است و باید در قوانین بودجه سالانه در نظر گرفته میشد؛ البته ماده آخر قانون هوای پاک محل هزینه کرد قانون را مشخص کرده است اما مکررا اجرای این قانون مورد بی توجهی دولتهای مختلف است و اگر درآمدی هم وجود داشته باشد بطور معمول جای دیگری هزینه میشود، به جای اینکه صرف اجرای قانون هوای پاک شود.
رفیعی ادامه داد: عدم توجه به ارتقای کیفیت سوخت و اختصاص اعتبارات مناسب برای کیفیت بخشی سوخت از مهمترین عوامل آلایندگی هوا است از طرفی بهبود راندمان عملکرد منابع ثابت مثل نیروگاهها و فیلتراسیون کارخانههای صنعتی بزرگ همگی مشمول هزینههایی میشوند، یکی دیگر از منابع مهم تولید آلودگی خودروهای سبک، سنگین و نیمه سنگین هستند.
او به خانه ملت در مورد پرداخت هزینه اقتصادی مرگهای منتسب به آلودگی هوا، گفت: برای برطرف شدن منابع آلاینده هوا باید بودجههای متناسبی در دو منبع مهم آلاینده هوا یعنی منابع ثابت و خصوصا متحرک در نظر گرفته شود.
رفیعی با اشاره به اختصاص منابع برای تامین و تولید سوخت استاندارد در نیروگاهها و صنایع، افزود: اگر سوخت استاندارد و به هنگام به نیروگاهها و صنایع میرسید؛ بی تردید راهکار قطع مصرف نبود، چرا که خاموشی مکرر در بخش صنایع و مصارف خانگی قابل قبول نیست. تکالیفی را دولت براساس قوانین مختلفی همچون قانون هوای پاک، اصلاح الگوی مصرف و ... برای تامین سوخت دارد که اگر هر کدام به درستی اجرایی میشد مطمئنا هر ساله در فصول سرد با دوگانه آلودگی هوا یا خاموشی روبرو نبودیم.
عضو مجمع نمایندگان استان تهران خودروها را به عنوان سیکل معیوبی برای مدیریت آلودگی هوا دانست گفت: خودروها هم به جهت کیفیت احتراق داخلی، موتور و میزان مصرف سوخت ایراداتی دارند که منجر به مصرف بالا و ناترازی سوخت شده که خود سیکل معیوبی برای مدیریت آلودگی هوا ایجاد میکند.
وی در ادامه افزود: در داخل شهرها خصوصا کلانشهرها، مدیریت ترافیک، سرعت حرکت خودروها و نحوه توقف و تردد آنها در ترافیک از مهمترین عوامل آلاینده است که کمتر مورد بحث و رسیدگی قرار گرفته است. پس برای مدیریت و کنترل آلودگی هوا باید مجموعهای از اقدامات با هم مورد توجه قرار بگیرد تا مسئله حل شود.
زینب قیصری نماینده مردم تهران هم در مورد شدت گیری آلودگی هوا در پایتخت، گفته است: امروز آلودگی هوا معضلی بین المللی محسوب میشود به نحوی که در دنیا فقط چند کشور توانستهاند با وضع و اجرای سختگیرانه قوانین و استاندارهای زیست محیطی، شرایط استمرار هوای پاک را مهیا کنند، در ایران بر اساس اطلاعات مرکز تحقیقات آلودگی هوا، تقریبا ۱۲ درصد مرگ و میرها ناشی از آلودگی هوا است و تنفس در هوای ناپاک و آلوده آثار مرگباری بر سلامتی مردم کشور داشته و باعث مرگ و میرهای خاموش میشود.
اوبا انتقاد از عدم اجرای قانون هوای پاک در کشور، به خانه ملت گفته است: در اجرای کامل قانون هوای پاک در کشور کوتاهی میشود و برخی دستگاهها در این خصوص نمره قبولی نمیگیرند؛ تعداد و حجم تردد خودروها و وسایل نقلیه در تهران بسیار زیاد است، فقط بالای ۵ میلیون دستگاه موتورسیکلت در پایتخت تردد میکند که ماده (6) قانون هوای پاک در خصوص معاینه فنی آنها حتما باید اجرا شود، متاسفانه به وسایل نقلیه موتوری بی توجهی شده است و الزامی برای ارائه گواهی معاینه فنی جهت تردد موتورسیکلتها نیست.
اما تعطیلی این روزهای تهران اگر آسمان خاکستری تهران را آبی نکرده دست کم خیابان های تهران را خلوت کرده است .
سیدابوالفضل موسویپور ؛رییس پلیس راهور پایتخت گفته در چند روز تعطیلی گذشته، شاهد کاهش ۶۰ درصدی رفت و آمد در صبح و ۳۰ درصدی در بعدازظهر در سطح شهر بودیم.
او معتقد است : با طرحهایی مانند محدودیت رفت وآمد زوج و فرد از درب منزل و اعلام تعطیلیها، تاثیر تصمیمات کارگروه اضطرار در کاهش آلودگی هوای تهران محسوس بوده است.در سه روز گذشته، حجم ورود خودروهای سواری و سنگین به بزرگراههای داخلی و برون شهری پایتخت بسیار کمتر شده و به طبع، کاهش ترافیک اتفاق افتاده است به عبارتی ترافیک بسیار روان بود. البته با وجود اعلام تعطیلیها، شاهد بار ترافیک شبانه بودیم ولی باز هم نسبت به قبل، ۳۰ درصد کاهش داشته است.
با وجود رضایت پلیس از تعطیلی به نظر نمی آید تا زمان وزیدن باد کیفیت هوای پایتخت تغییر محسوسی کند .
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
تنش میان نقدعلی و قالیباف بالا گرفت
-
مهمترین حذفی سفره ایرانیان
-
فرصت طلایی ایران خودرو؛ اعلام جزئیات فروش ۱ محصول برقی
-
دردسر تازه ترامپ در شام
-
بیانیه دفتر مولوی عبدالحمید به اهانت مداح هنجارشکن: هدف «اصلاح» است نه «انتقام»
-
ظریف: با ایده تغییر دکترین هستهای مخالفم
-
تداوم روند صعودی شاخصهای بورسی در آخرین روز هفته
-
بیتوجهی بازار به کاهش قیمت محصولات ایران خودرو +جدول
-
شاخص 3 میلیون واحدی محقق میشود؟ / پیشتازی صنایع کوچک در بورس