آئین بهره برداری از ۱۰ مرکز میوه و تره بار صبح امروز -شنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۳- در قالب یکصد و شصت و چهارمین پویش امید و افتخار با حضور مهدی بختیاری زاده مدیرعامل سازمان میادین و میوه تره بار، داوود گودرزی معاون خدمات شهری شهرداری تهران برگزار شد. 

داوود گودرزی معاون خدمات شهری شهرداری تهران در حاشیه یکصد و شصت و چهارمین پویش امید و افتخار و افتتاح ۱۰ بازار میوه و تره بار که امروز-۲۰ بهمن ۱۴۰۳- برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: رویکرد اساسی ما توسعه خدمات و بهره مندی همه محلات از خدمات است. مردم دو مطالبه دارند؛ توسعه بازارها و افزایش کیفیت میوه. قیمت بازارهای میوه و تره‌بار شهرداری تهران تفاوت فاحشی با بیرون دارد. لذا در هر دو بعد برنامه ریزی کرده ایم. با کشاورزان وارد مذاکره شدیم تا بتوانیم هم کیفیت را ارتقا بدهیم و هم قیمت را متعادل نگه داریم. 

وی با بیان اینکه الان در میادین تره بار هم برنج هم گوشت به وفور توزیع شده و قیمت ها متناسب است، اظهار کرد: البته قانع نیستیم. در این دوره از مدیریت شهری ۵۰ بازار را اضافه کردیم. تا آخر سال ۳تا۵ بازار دیگر احتمالا افتتاح خواهد شد. باید محلات تهران بیش از یک بازار داشته باشند. اینکه ما در این میادین کنترل و نظارت کنیم که کالاها با کیفیت باشند جزو سیاست های اصلی ماست.  سازمان تره بار تنظیم گری کرده و با همراهی کشاورزان و تدابیر دولت مسئله تنظیم بازار در این دو سال اخیر حل شده امسال هم به همین صورت خواهد بود.

معاون شهردار تهران درخصوص توزیع کالاهای ماه رمضان هم گفت: سه کالای اساسی که هم بحث شب عید هم ماه رمضان است یعنی سیب، پرتقال و خرما به اندازه کافی تامین شده است. دنبال این هستیم با قیمت مناسب ارائه محصول داشته باشیم. آن چه باید تدبیر بشود تدبیر کرده‌ایم. هم دولت هم بخش خصوصی همراهی می کنند تا خدمتگزاران خوبی باشیم. 

 معاون خدمات شهری شهرداری تهران در آئین بهره برداری از ۱۰ مرکز میوه و تره بار نیژ ضمن شاد باش ایام دهه فجر و گرامیداشت یاد بنیان‌گذار انقلاب اسلامی گفت: این افتتاحیه‌ها را به فال نیک می‌گیریم و از همه کسانی که برای این افتتاحیه‌ها تلاش کردند تشکر می‌کنم. 

وی با بیان اینکه نمی‌شود با گفتن اینکه جمعیت زیاد است و منابع محدود کار را به عقب انداخت، گفت: این فرافکنی در سخنرانی و التماس به بیگانه و غرب است. اابته که رویکرد دیگر در مواجهه مسائل این است که شانه را زیر بار مشکلات بدهیم و برای خود شانی به غیر از نوکری قائل نباشیم. باید درد مردم درد تو باشد و ظرفیت‌های شهر را شناسایی کنیم و به جنگ مشکلات برویم. 

گودرزی گفت: در ابتدای این دوره از مدیریت شهری شهرداری در چالش مالی بود. می گفتند چگونه می خواهید این شعارها را به واقعیت برسانید؟ این در حالی است که امروز پروژه های متعددی در سطح شهر در جریان است. پروژه های عمرانی، حمل و نقلی، فرهنگی، خدمات شهری و … که نشان داد اگر رویکرد دوم در مقابل مشکلات را پیش بگیریم برکت خداوند بی نهایت خواهد بود. بیش از دو سال است که گوشت گرم تنظیم بازار را با کیفیت و قیمت ثابت سیصد هزار و اندی ارائه می کنیم. مرغ هم طی یک سال و نیم با یک قیمت ثابت عرضه می‌شود. 

معاون خدمات شهری با تاکید بر اینکه اگر نیت خدمت به مردم باشد حتما و حتما خدا کمک می کند و مردم همراهی می کنند، خاطرنشان کرد: میادین تهران در سه سال اخیر موضوع تنظیم بازار را جدی گرفته و مردم شب عید در سال های اخیر مانند سالیان پیش از آن برای خرید میوه تحت فشار نبودند. قیمت‌ها متعادل ماند و این روند بر کل کشور اثر گذاشت. می شود به مردم خدمت کرد اگر دچار خودتحقیری نشویم. 

گودرزی با بیان اینکه موانعی برای خدمت رسانی وجود داشت که اخیرا موانع برطرف و واسطه ها حذف شدند تا کشور سودش را ببرد، گفت: این کسر شان ماست که یک روز کشاورز سیب زمینی روی دستش بماند و یک روزی سیب زمینی در بازار نباشد. باید کشاورز را به موقع حمایت کنیم. ما اختیار تنظیم گری داریم و اگر درد مردم را داشته باشیم باید اینگونه عمل کنیم. 

معاون خدمات شهری شهرداری تهران گفت: با تدبیر و طراحی و برنامه ریزی باید مسائل را حل کنیم. سیاست ارزان سازی شهر و تقویت اقتصاد خانواده، توسعه خدمات و افتتاح میادین جدید با کیفیت بالا و قیمت متعادل هدف ماست و با تمام مجموعه های بخش خصوصی وارد مذاکره شده‌ایم تا در این زمینه شاهد مشکل نباشیم. 

وی تصریح کرد: پایتخت نشینان نباید زیر چرخ نامتوازن له بشوند. باید شرایط زندگی مناسب را برای مردم فراهم کنیم. لذا میادین تره بار باید توسعه پیدا کند و محصولات با قیمت مناسب و کیفیت بالا در اختیار مردم قرار گیرد. اگر برنامه ریزی کنیم حتما موفق خواهیم شد. 

گودرزی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه توسعه خدمات مجازی در اپلیکیشن شهرزاد از دیگر فعالیت های ماست، گفت: این باعث خدمت بیشتر و راحت تر به مردم خواهد شد. برای همه اینها برنامه ریزی کردیم. لیاقت مردم بیش از اینهاست. ظلم در حق مردم و خودمان می دانیم که باوجود ظرفیت بالایی که است، خدمات در سطح پایین بماند.

تلاش می‌کنیم تا پایان سال ۳ بازار میوه و تره‌بار دیگر افتتاح شود

در این مراسم مهدی بختیاری زاده پیرامون این افتتاحیه گفت: افتتاح این ۱۰ بازار میوه و تره بار توفیق در خدمت مردم بودن را برای ما فراهم کرده است. بازارهایی که امروز شاهد افتتاح آن هستیم، بازارهایی است که در این دوره کلنگ آن به زمین خورده است. 

وی با بیان اینکه برخی از این بازارها از سبک سنتی و معماری ایرانی-اسلامی برخوردار هستند، خاطرنشان کرد: شهردار تهران و شورای شهر همواره به این ساخت سازها با این سبک معماری تاکید دارد. امروز مجموع مساحت این بازار ها و عرصه ای که به خدمت اضافه می کنند تقریبا ۱۲ هزار متر مربع است که در محلات مختلف تهران پراکنده شده است. 

بختیاری‌زاده عنوان کرد: این بازارها در محلاتی واقع شده که فاقد بازار بودند و از این به بعد سازمان برنامه توسعه بازارها دارد. در حال حاضر تعدادی بازار را در حال ساخت داریم که برخی از اینها تا آخر سال افتتاح خواهد شد. 

مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار با بیان اینکه برخی محلات نیازمند خدمات بیشتری هستند، گفت: از مجموعه مدیریت شهری و شهرداری تهران به دلیل حمایت از سازمان میادین، شهرداران مناطق به منظور همراهی برای احداث بازارها و معاونت خدمات شهری من باب حمایت از سازمان برای گسترش خدمتگزاری هستم.

وی در جمع خبرنگاران هم گفت: امروز نزدیک به ۱۲ هزار مترمربع سطح خدمات گسترده تر خواهد شد. معماری ۴ بازار، ایرانی-اسلامی است و قصد داریم این روند را توسعه بدهیم تا مردم راحت تر خدمات را دریافت کنند. در حال حاضر ۳۱۵ بازار فعال در سازمان داریم.

وی با بیان اینکه این ۱۰ بازار، ۱۰ محله شهر را پوشش می‌دهند، گفت: مردم می‌توانند از خدمات آن بهره ببرند. ما می‌خواهیم با کمک شهرداران مناطق در مناطق دیگری که بازار نداریم هم بازار افتتاح کنیم. 

بختیاری زاده ادامه داد: امروز در همه نقاط شهر افتتاح داریم؛ دو بازار در منطقه ۴، یک بازار در منطقه ۲۲، یک بازار در منطقه ۱۰، دو بازار در منطقه ۵، یک بازار در منطقه ۲۰. در حال حاضر روند توسعه بازارها متوقف نشده و پروژه‌هایی داریم که برخی‌ها تا پایان سال و برخی دیگر در ابتدای سال آینده افتتاح می‌شود. با کمک شهرداری تهران زمین‌هایی را برای توسعه در نظر خواهیم گرفت. 

مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار گفت: در تلاش هستیم تا پایان سال بیش از سه بازار دیگر افتتاح شود. اکنون ۱۱ بازار در حال ساخت داریم و تلاش داریم در بیش از ۹۰ محله‌ای که بازار نداریم این کار را انجام دهیم. تمام تلاشمان را می‌کنیم اما بحث تامین زمین یکی از عامل‌های محدود کننده است چرا که باید این زمین‌ها شرایط مناسبی مثل دسترسی‌، پوشش جمعیت محله و پارامترهای دیگر را داشته باشند.

وی در پاسخ به سوالی درباره کیفیت سیب زمینی توزیعی در میادین هم گفت: تمام تلاش ما این است که سیب زمینی باکیفیت باشد. سیب زمینی پاک شده و درجه یک در میادین عرضه می‌شود. سازمان میادین با همکاری سازمان تعاون روستایی اقدام به حذف واسطه‌ها کرده است تا سیب زمینی با قیمت عادلانه عرضه شود و جلوی سودجویی‌ها گرفته و قیمت مناسب تر شود.