ادعای پولیتیکو؛ بازگشت دوباره فشار حداکثری علیه ایران به دستور کار ترامپ
اکوایران: بازگشت «فشار حداکثری» به دستورکار ترامپ یعنی واشنگتن آماده است تا با رویکردی سختتر علیه ایران و خاورمیانه وارد میدان شود. آیا نسخه دوم این سیاست میتواند تأثیری مشابه گذشته داشته باشد؟
به گزارش اکوایران، فشار حداکثری دوباره در دستورکار است. و متحدان دونالد ترامپ میگویند که این سیاست با چشمانداز ژئوپولیتیکی شدیداً متفاوت خاورمیانه که در حال حاضر وجود دارد، تطابق خواهد داشت.
به نوشته پولتیکو، «فشار حداکثری» نام رویکرد سختگیرانه ترامپ نسبت به ایران در دوره اول ریاستجمهوریش است. این سیاست پیشنمایش نسبتاً سادهای از آنچه پیشروست ارائه میدهد. این نوشته حاصل مصاحبه با چهار مقام سابق دولت ترامپ و اعضای کمپین اوست.
یکی از مقامات سابق ترامپ ادعا کرده: «سختترکردن حلقه اقتصادی به دور ایران اولویت سیاست خارجی روز اول دولت ترامپ خواهد بود تا مشکلات خاورمیانهای که بایدن به وجود آورده را اصلاح کنیم».
تیم انتقال ترامپ کارتهای خود را پنهان نگه داشته و همان بیانیه استاندارد که قبلاً دادهاند را ارسال کردند. این بیانیه میگوید که ترامپ «اقدامات لازم را انجام خواهد داد» تا «کشورمان را رهبری کند» و «صلح را از طریق قدرت بازگرداند».
اما این چهار مقام سابق و اعضای کمپین ترامپ بینشهایی اولیه در مورد سیاستهای خاورمیانهای او ارائه دادند که احتمالاً با پسزمینه فاجعه انسانی غزه و درگیریهای فزاینده بین اسرائیل و گروههای مقاومت شکل خواهد گرفت.
مقامات سابق گفتند که تیم انتقالی ترامپ در حال گفتگو برای اعمال یک موج جدید از تحریمهای اقتصادی سخت بر ایران و تلاش برای قطع صادرات نفت این کشور هستند، در حالی که از حمایت اسرائیل نیز شدیداً پشتیبانی خواهند کرد. آنها گفتند که ترامپ استراتژی «فشار حداکثری» خود را بازسازی خواهد کرد؛ رویکردی که هدف آن منزویساختن ایران، افزایش فشار اقتصادی و حفظ تهدید نظامی معتبر به عنوان یک عامل بازدارنده است.
اما خاورمیانه در سال ۲۰۲۴ شدیداً متفاوت از زمانی است که ترامپ در سال ۲۰۲۱ کاخ سفید را ترک کرد و این تغییرات میتواند متغیرهایی ایجاد کند که باعث شود استراتژیهای مشابه برای تضعیف ایران اینبار مؤثر نباشند.
یکی دیگر از مقامات سابق سیاستهای خاورمیانهای ترامپ گفت: «نسخه دوم فشار حداکثری به این معنا نیست که اوضاع از جایی که در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۰ رها شد، ادامه پیدا خواهد کرد. منطقه و جهان خیلی متفاوت به نظر میرسند».
از یک سو، تهران به دلیل حملات نظامی اسرائیل که حماس و حزبالله را شدیداً تضعیف کردهاند، در موقعیت متفاوتی قرار دارد. از سوی دیگر، کمپین نظامی اسرائیل موجب محکومیت و واکنش جهانی علیه این رژیم و ایالات متحده به دلیل فاجعه انسانی در غزه و آسیبهایی که حملات اسرائیل به زیرساختهای غیرنظامی لبنان وارد آورده، شده است.
ترامپ باید پیامدهای هر دو طرف این مسئله را در حالی مدیریت کند که سرمایه دیپلماتیک و ژئوپولیتیکی ایالات متحده شدیداً کاهش یافته است.
در عین حال، تهران در حال تعمیق همکاریهای خود با روسیه است که پیچیدگی جدیدی به اندازه مسئله اوکراین، در سیاست ترامپ ایجاد میکند. همچنین خطر تشدید درگیریهای اسرائیل و ایران وجود دارد که میتواند ارتش ایالات متحده را وارد بازی کند. بایدن اسرائیل را تحت فشار قرار داد تا در حملات هوایی اخیر خود به ایران، تأسیسات هستهای ایران را هدف نگیرد تا از تبدیل درگیریها به حملات متقابل میان دو قدرت رقیب جلوگیری شود، در حالی که خودش حدود ۷۰۰ تحریم علیه ایران اعمال کرده بود تا فشار اقتصادی بر این کشور ادامه یابد.
ترامپ احتمالاً تلاش نخواهد کرد که محدودیتی برای اسرائیل وضع کند. او در پاسخ به گفته بایدن که اسرائیل نباید تأسیسات هستهای ایران را هدف قرار دهد، گفت: «این احمقانهترین چیزی است که تا به حال شنیدهام. آن جواب احمقانهترین جواب بود».
برایان هوک که هدایت تیم انتقال وزارت امور خارجه کمپین ترامپ را بر عهده دارد و به اجرای سیاست ایران ترامپ در دوره اول ریاستجمهوریش کمک کرده بود، در مصاحبه روز پنجشنبه با سیانان بر اهمیت حفظ تهدید نظامی علیه ایران تأکید کرد و گفت که ترامپ «هیچ علاقهای به تغییر حکومت در ایران ندارد». هوک گفت: «اگر هیچکس باور نداشته باشد که شما تهدید نظامی معتبر دارید، پس بازدارندگی را از دست خواهید داد».
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
چرخش کرملین در قبال ایران هستهای؟/ پوتین بازی را عوض میکند؟
-
شرارههای آتش از دریای سرخ؛ چرا اسرائیل راه حل سر راستی برای یمن ندارد؟
-
طوفان غیرمنتظره ترامپ علیه بیبی؛ ویدیوی جنجالی تا عدم دعوت به ضیافت تحلیف/ ترامپ نتانیاهو را هدف گرفته؟
-
چاقویی که دستهاش را برید؛ چگونه کار طالبان و پاکستان به درگیری کشید؟
-
تاکتیک ترامپ برای مواجهه با ایران
-
هایما آبروداری کرد/ آژیر خطر برای فروشندگان خودرو به صدا درآمد
-
خروج گسترده سرمایهگذاران بیتکوین از ETFها / سال نامطمئن 2025 برای بزرگترین ارز دیجیتال
-
واکنش ظریف به احتمال مذاکره ایران با دولت ترامپ+ فیلم
-
جزیره کیش از نگاه «جیمی کارتر»