به گزارش اکوایران، هادی خانی - رئیس مرکز اطلاعات مالی ایران - امروز (دوشنبه، 12 تیر) اظهار کرد: شورای عالی مبارزه با پولشویی فعال شد و رصد اقدامات دستگاه‌ها در دستور کار قرار گرفت به طوری که سطح عملیاتی دستورالعمل‌ها رصد می‌شود و این بازرسی‌ها به صورت مستمر انجام خواهد شد.

معاون وزیر اقتصاد در رابطه با لیست سیاه پولشویی گفت: در کشور ما موضوعی به نام لیست سیاه پولشویی نداریم و در قانون اشخاصی که به نحوی درگیر معاملات مشکوک به پولشویی می‌شوند، به مرکز مطالعات مالی معرفی شده و این مرکز بررسی‌های لازم را انجام می‌دهد که در صورت تایید به مراجع قضایی ارجاع خواهد شد.

وی ادامه داد: باید گفت چیزی به نام لیست سیاه نداریم و تنها لیست اشخاص مظنون را داریم و در ۷ الی ۸ ماه گذشته نزدیک به ۴۰۰ نفر مظنون پولشویی به شناسایی شدند و به نظام مالی و بانکی ابلاغ کردیم و محدودیت‌های برای آنها در نظر گرفتیم.

خانی درباره شاخص‌های پولشویی در کشور و اینکه گفته می‌شود قوانین ایران بین‌المللی نیست، افزود: این موضوع را قبول نداریم؛ زیرا در FATF بحث تخصصی و فنی نیست و بیشتر جنبه سیاسی دارد؛ معتقدیم در اجرای استانداردهای پولشویی اقدامات خوبی انجام دادیم و از بسیاری کشورها جلوتر هستیم و قرار نیست بازی‌هایی که برای ما تعریف می‌شود را دنبال کنیم.

وی درباره استفاده از رمزارزها برای تامین مالی ناآرامی‌های اخیر گفت: در این حوزه قطعاً دستگاه‌های اطلاعاتی امنیتی ورود کردند و اقدامات خوبی نیز انجام دادند و در حوزه کاری مرکز اطلاعات مالی قرار ندارد.

خانی در خصوص کشفیات معاملات مشکوک به پولشویی در کشور توضیح داد: در چند ماه اخیر نزدیک به هفت هزار شخص که فعالیت مالی گسترده داشتند، اما پرونده مالیاتی نداشتند را به سازمان امور مالیاتی معرفی کردیم. نزدیک به هزار پرونده به مراجع قضایی ارائه کردیم.