مجوز سران سه قوه برای کنترل بازار سیب زمینی/ علت گرانی چه بود؟
اکوایران: وزیر جهاد کشاورزی گفت: سران قوا اجازهای را به ستاد تنظیم بازار دادند که ما در مواقع استثنایی مانند مساله سیبزمینی کنترلهای لازم را انجام دادیم.
به گزارش اکوایران، در هفته های اخیر شاهد افزایش قیمت بی سابقه صیفی جاتی مانند سیب زمینی و بادمجان بودیم به طوریکه صادرات بی رویه این محصولات در فصلی که تولید به دلیل شرایط آب و هوایی کم است بازار را به هم ریخت و قیمت یک کیلوگرم سیب زمینی در هفتههای گذشته تا 70 هزار تومان نیز افزایش یافت.
در همین راستا، غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی، از مجوز سران قوا برای کنترل بازار سیب زمینی خبر داد.
نوری قزلجه با بیان این که مجاز به محدودیت و ممنوعیت صادرات نیستیم، گفت: «مساله سیب زمینی در نتیجه یک عدم همکاری میان برخی واسطهها شکل گرفت که برای سودجویی بیشتر این کار را کردند، اولین ابزار این بود که مرز را ببندیم و اعلام کنیم صادرات ممنوع است ولی قانون ما را از این کار منع کرده است، البته رشد صادرات از فواید و منافع این قانون است. سران قوا ایران اجازهای را به ستاد تنظیم بازار دادند که ما در مواقع استثنایی مانند مساله سیبزمینی کنترلهای لازم را انجام دادیم.»
به گزارش تسنیم، او با بیان اینکه امسال دو محصول کره و سیبزمینی دچار مشکل شد، اظهار داشت: در مسأله کره همکاری قابل قبولی از سوی تشکلها صورت گرفت و بازار داخل تامین شد، در بحث سیبزمینی در ابتدا کمکاریهایی شد، اما سپس همکاری لازم صورت گرفت و با اعمال برخی سیاستها قیمت در بازار نزولی شده و در حال کاهش است که باید به قیمت تعادلی برسد.
قیمت سیب زمینی ارزان میشود
نوری با بیان این که حد قیمت سیبزمینی را که نمیتوان پیشبینی کرد گفت: قیمت پنج هزار تومان به نفع مصرفکننده است، اما برای تولیدکننده و انباردار و سردخانهدار مقرون به صرفه نیست؛ قیمت سه هزار تومان به نفع واسطه است اما به نفع مصرفکننده نیست. من قیمت نمیگویم، نمیخواهم بهم ریختگی به بازار وارد کنم.
او تاکید کرد: ملاک برای قیمتگذاری فروشگاه اینترنتی که سیبزمینی را با پیک به در منزل میآورد نیست. آنچه که در میادین شهر در گرانترین حالت از 45 تا 46 هزار تومان بالاتر نرفت که اکنون تا ٣٩ هزار تومان آمده است اما کافی نیست باید پایینتر بیاید.
وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته بسیاری از محصولات کشاورزی مانند سیبزمینی، پیاز، سیب، گوجهفرنگی و ... خراب میشد و کشاورز نمیتوانست بفروشد؛ و با این پیچیدگی هایی بازار و اتفاقات خارجی و بینالمللی امسال کشاورزی اعلام نکرد که محصولی روی دستش مانده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فرمانده لشکر مازاد ایرانخودرو
-
پلاکارد «ظریف گورتو گم کن» در راهپیمایی 22 بهمن
-
واکنش الجولانی به کوچاندن اجباری مردم غزه/ طرح ترامپ به نتیجه نمیرسد
-
شمارش معکوس برای یک جنگ تجاری تمام عیار؛ ترامپ با شی به توافق میرسد؟
-
دلار تقویت شد، قیمت طلا رکورد زد؛ شوک تعرفههای جدید آمریکا به بازارهای مالی
-
گسل جدید در شام؛ چرخش دمشق به سوی تلآویو ؟
-
برگ برنده ترکیه در خاورمیانه
-
مقصد پنجمین سفر استانی مسعود پرشکیان مشخص شد
-
تحریم، فساد، انزوا؛ اقتصاد ایران تا کجا تاب میآورد؟