بلیت برنده هند و عربستان در توسعه
بسیاری از کشورهای جهان به خصوص حوزه خلیج فارس و هند در سالهای اخیر در حال اجرای سیاست چند جانبه گرایی هستند.
به گزارش اکوایران، بسیاری از کشورهای جهان به خصوص حوزه خلیج فارس و هند، در عین حال که با چین روابط قوی دارند، با ایالات متحده هم ارتباطات خوبی برقرار کردهاند و در کنار اینکه روابط خود را با کشورهای مسلمان حفظ کردهاند اما با اسرائیل هم روابط خود را گسترش دادهاند.
علیرضا ساعدی پژوهشگر اقتصادی در همایش چشم انداز اقتصاد ایران در ۱۴۰۴ به این تحولات اقتصادی منطقه، ظهور هند و رقابتهای جهانی پرداخت و توضیح داد که سیاست چند جانبهگرایی به صورت کاملا آگاهانه در این کشورها در حال اجراست، عربستان در جنگ روسیه و اوکراین در حالی که موضعگیری شفاف و روشنی نداشت اما سیاستهایی در پیش گرفت که درآمد نفتی روسیه حفظ شود و این کشور تحت فشار قرار نگیرد.
ظهور هند به عنوان یکی از پنج اقتصاد بزرگ دنیا، موضوع دیگری بود که ساعدی به آن اشاره و اعلام کرد که این کشور در حال تبدیل شدن به چین بعدی است و اکنون در اواسط این راه قرار دارد.
این پژوهشگر اقتصادی توضیح داد که در ۵ سال گذشته هندیها GDP خود را سالانه در ردهبندی جهانی یک رتبه افزایش دادهاند. یعنی از رتبه دهم ۵ سال پیش، در حال حاضر در رده پنجم اقتصاد بزرگ دنیا قرار دارند و چشمانداز حاکی از این است که اگر با همین ضرباهنگ پیش بروند، در سال ۲۰۲۸ به رتبه سوم خواهند رسید. یعنی بعد از آمریکا و چین، هند قرار می گیرد.
به گفته ساعدی، هندی ها هم بازی چندجانبه خوبی را آغاز کردند.
این پژوهشگر اقتصادی در ادامه به برنامههایی برای ایجاد کریدورهای مختلف در اطراف ایران برای اتصال کشورها به یکدیگر اشاره کرد و گفت: اگر بخواهیم فصل مشترک حوزه شورای همکاری کشورهای عرب خلیج فارس یا GCC، ایالات متحده آمریکا و اروپا و هند را پیدا کنیم و تاثیری که بر کشور ما از زاویه کریدور دارد، بررسی کنیم، باید گفت به عنوان نمونه، چینی ها در کریدور جاده ابریشم، یک تریلیون دلار در ۱۵۰ کشور دنیا سرمایهگذاری کردند و ما در این زمینه عقب ماندهایم.
این پژوهشگر اقتصادی ادامه داد که در عین حال، اجرای طرح هایی از مسیر عراق نیز انشعاب جدیدی را از رقابت کریدورها در منطقه ایجاد کرده است. در پروژه فاو، عراق از همه جهان مشارکت جلب کرده و هند، فرانسه، سنگاپور و... را به کمک خواسته است. این رویکرد عراق نشان میدهد تحولات عمیقی در منطقه در حال رخ دادن است. هدف از ارائه این شواهد این است که بگویم در گذشته بخشی از مزیت کشور در نتیجه پروژه کمربند-جاده (BRI) از بین رفته و حال نیز باید متوجه باشیم که دو همسایه غربی و جنوبی ما با روشهایی در حال جذب مزیتهای ایران به سمت خود هستند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ساعت و محل مذاکره ایران و آمریکا در رم مشخص شد؛ 5 ساعت مذاکره برای مشخصشدن نقشه راه
-
ضربالاجل واشنگتن: اگر ظرف چند روز پیشرفتی حاصل نشود، مذاکرات اوکراین را رها میکنیم
-
ایران خودرو در اولین طرح فروش خود در 1404 متقاضیان را شوکه کرد / دو ابهام بزرگ ایران خودرویی ها برای مشتریان / ایران خودرو جلوی سایپا کام بک زد
-
تهران و واشنگتن در مسیر پایین آوردن انتظارات؛ توافق موقت در راه است؟
-
اولین واکنشها به تمدید مذاکرات تهران و واشنگتن؛ حرکت با سرعت فراتر از تصور؟
-
ادعای رویترز: نقشه جدید اسرائیل برای حمله محدود به تاسیسات هستهای/ راه بیبی از ترامپ جدا میشود؟
-
جزئیات جدید از پرونده برنج ۷۰ میلیاردی؛ مس سرچشمه در تیررس بازرسی قضایی
-
سفر وزیر دفاع عربستان به تهران چه سیگنالی را مخابره کرد؟
-
فوری/ سپاه اطلاعیه صادر کرد؛ سرتیم عملیاتی گروهک تروریستی جیش العدل کشته شد