روی آوردن عربستان به رباتها برای تکمیل ابَرپروژه «نئوم»
اکوایران: عربستان سعودی در حال تکمیل پروژههای بزرگی است که هدف آنها دور کردن هر چه بیشتر اقتصاد این کشور از نفت است. با این حال، گستردگی این پروژهها باعث شده است این کشور برای تکمیل بهینهتر آنها به رباتها روی آورد. مهمترین استفاده عربستان از صنعت رباتیک در پروژههای ساختوساز به تولید میلگرد مربوط میشود.
به گزارش اکوایران، همانطور که عربستان با تعدادی از پروژههای جاهطلبانه و چشمگیر به تغییر طبیعت بیابانی خود ادامه میدهد، این کشور برای افزایش بهرهوری و بالا بردن سرعت تکمیل پروژهها به رباتهای بسیار پیشرفته روی آورده است.
به نوشته نیواطلس، نئوم بهعنوان پروژه اصلی عربستان سعودی برای هدایت تحول اقتصادی این کشور که پیشتر نفتمحور بود، به یک اقتصاد متمرکز بر گردشگری محسوب میشود زیرا در سالهای اخیر، استفاده از سوختهای فسیلی بهشکل اجتنابناپذیری کاهش یافته است.
تعدادی از قابل توجهترین پروژهها که زیرمجموعه پروژه عظیم نئوم به حساب میآیند، عبارتند از شهر خطی لاین و آسمانخراشهای دوقلوی اِپیکون. واضح است که ساخت این پروژهها نیازمند مقدار قابل توجهی مصالح و تعداد بسیار بالای نیروی کار است. در واقع ایده استفاده از رباتها در جهت کاهش نیروی کار و افزایش بهرهوری است.
با توجه به این موضوع، بخش سرمایهگذاری استراتژیک نئوم موسوم به «صندوق سرمایهگذاری نئوم» (NIF)، سرمایهگذاری قابل توجهی در شرکت اروپایی GMT Robotics انجام داده است.
اطلاعات دقیقتر درباره نوع رباتهای مورد استفاده یا کاربرد آنها هنوز مشخص نشده است، اما تولید میلگرد یکی از اهداف اصلی بهکارگیری رباتها خواهد بود که یک اقدام منطقی نیز محسوب میشود، چراکه نئوم در حال حاضر حدود 20 درصد از عرضه جهانی فولاد را مورد استفاده قرار میدهد.
اولریچ دایچمان، مدیرعامل شرکت GMT Robotics اعلام کرده است: «بهعنوان فردی که در 30 سال گذشته در بخشهای مختلف صنعت میلگرد حضور داشتهام، بسیار هیجانانگیز است به نقطهای برسیم که بهکارگیری گسترده رباتها در جهت بهبود فرآیند تولید میلگرد به واقعیت تبدیل شده است.»
او ادامه داد: «ما با چشمانداز نئوم برای تحول صنعت ساختوساز همراه هستیم و مطمئنیم که همکاری ما برای رسیدن به این هدف، بسیار موفقیتآمیز خواهد بود.»
مدیرعامل شرکت GMT Robotics افزود: «مزایای استفاده از رباتها در بخش ساختوساز، بسیار زیاد است، از جمله افزایش بهرهوری، کاهش هزینههای عملیاتی، بهبود سلامت و ایمنی و افزایش آزادی در زمینه طراحی.»
این خبر بهدنبال سرمایهگذاری اخیر نئوم در تولید بتن و همچنین ساخت یک کارخانه بتن توسط آن اعلام شده است. علاوه بر این، عربستان سعودی توانسته است میزبانی جام جهانی فوتبال مردان در سال 2034 را به دست آورد و میتوان انتظار داشت که پروژههای ساختوساز این کشور در سالهای آینده حتی با افزایش بیشتری همراه شود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
بشار تنهاتر از همیشه؛ اسما اسد درخواست طلاق داد
-
علت کمتر شناختهشده کمبود گاز؛ روایت نیویورک تایمز از بحران انرژی در ایران
-
طرح جدید فروش ایرانخودرو آغاز شد؛ ثبتنام ۷ مدل خودرو تا ۸ دی ماه
-
وقتی ترامپ «میز خلوت» میخواهد؛ سیگنال تلآویو از دریای سرخ برای تهران؟
-
پیش بینی بورس فردا 3 دی ماه 1403 / بازار مثبت و منفی بورس تهران برای نمادهای بزرگ و کوچک
-
بازار دلار منتظر عملیات دوشنبه بازارساز
-
قطر، اروپا را به قطع گاز تهدید کرد
-
آخرین جزئیات اعلامشده درباره ثبتنام ایران خودرو
-
تغییر فرمان اعراب در قبال ایران و اسرائیل