به گزارش اکوایران، بر اساس اعلام وزارت آموزش و پرورش، ۱۶۸ هزار و ۸۶۱ کودک بازمانده از تحصیل تنها در دوره ابتدایی در کشور هستند که ۷۶ هزار و ۷۵ نفر از آنان شناسایی شدند؛ این آماری است که معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش به تازگی اعلام کرده است.

بخش عمده‌ای از کودکانی که از تحصیل باز می‌مانند کودکان مناطق محروم و کمتر برخورداری هستند که فاقد مدارک هویتی هستند؛ بسیاری از آنان در مناطقی مرزی ساکن هستند یا به دلیل مهجور بودن، دور بودن از مراکز ثبت احوال و یا نداشتن مدارک هویتی والدین، از داشتن مدارک هویتی باز ماندند.

رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در این باره گفته بود: تا جایی که به آموزش و پرورش مربوط می‌شود ما منعی برای تحصیل دانش آموزان در مدارس نداریم. به نقل از مهر، وی با بیان این مطلب که تلاش خود را به کار می‌گیریم تا هر دانش آموزی که به مدرسه مراجعه می‌کند در مدارس ثبت نام شود؛ اظهار کرد: پس اگر بازمانده‌ای داریم در جایی است که کودک اقدام به ثبت نام نکرده است.

خبر مرتبط
راهکار وزارت آموزش و پرورش برای کاهش ترک تحصیل دانش‌آموزان

مدیرکل دفتر آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد به طور میانگین در سال‌های مختلف بین ۵ تا ۷ درصد دانش آموزان پایه نهم به دهم نمی‌آیند.

برگزاری جلسه مشترک بین دستگاه‌های مسئول برای رفع بازماندگی از تحصیل

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: در خصوص اقداماتی که باید سایر دستگاه‌ها انجام دهند ان شاالله جلسه مشترک بین دستگاه‌های مسئول را داریم تا بازماندگان از تحصیل به مدارس جذب شوند. برطرف شدن کامل معضل بازماندگی از تحصیل نیازمند اقدامات چندین دستگاه مختلف است. ما تقسیم کار مشترک ملی را انجام دادیم و این مساله در دستورکار دولت است.

تدوین لایحه آموزش اجباری دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل

به گزارش اکوایران، روز گذشته علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش در جلسه کارگروه تخصصی بررسی و تحلیل موضوع بازماندگی از تحصیل که با حضور اعضای این کارگروه در سالن جلسات وزارت آموزش و پرورش برگزار شد با تأکید بر اینکه برای بررسی یک فرآیند باید آمار دقیق و متقّن ارائه دهیم و از آمارهای غلط پرهیز کنیم، گفت: در بررسی آمار بازماندگان از تحصیل به صورت کلی، میزان دانش آموزان بازمانده از تحصیل در دوره ابتدایی، یک‌نهم آمار اعلام شده است. همچنین در دوره متوسطه اول و دوم نیز بخش زیادی از آنها وارد بازار کار و مهارت شده‌اند.

وی ادامه داد: در ساختار جدید آموزش و پرورش نیز بنا شده آموزش‌ها به صورت عمومی و تخصصی ارائه شوند و دانش‌آموزان، با سوادِ مورد نیاز آموزش ببینند. همچنین انتظار می‌رود با تجمیع قوانین و سیاست‌ها، لایحه جدیدی در این خصوص آماده و تحت عنوان جذب بازماندگان از تحصیل یا قانون آموزش اجباری به دولت ارسال شود که پس از طی مراحل قانونی برای تصویب به مجلس برود.