به گزارش اکوایران، یک منبع آگاه گفت که آزادی الکساندر، آخرین ربوده‌شده زنده آمریکایی در غزه، قرار است روز دوشنبه انجام شود؛ یک روز پس از آن‌که به اسرائیل اطلاع داده شد که حماس تصمیم گرفته در اقدامی توام با حسن‌نیت به رئیس‌جمهوری دونالد ترامپ، او را آزاد کند.

به گزارش رویترز، این آزادی، پس از گفت‌وگوهای چهارجانبه میان حماس، ایالات متحده، مصر و قطر، می‌تواند راه را برای آزادی ۵۹ ربوده‌شده دیگر که همچنان در غزه نگهداری می‌شوند، هموار کند.

اما نتانیاهو گفت که اسرائیل تنها با عبور امن برای الکساندر موافقت کرده و نیروهای اسرائیلی همچنان آماده‌سازی برای تشدید عملیات در آن منطقه را ادامه خواهند داد.

دفتر نخست‌وزیر در بیانیه‌ای اعلام کرد: «مذاکرات تحت آتش و هم‌زمان با آماده‌سازی برای تشدید جنگ ادامه خواهد یافت»، و افزود که فشار نظامی باعث‌شده حماس تصمیم به آزادی بگیرد.

خبر غیرمنتظره مذاکرات میان حماس و ایالات متحده درست پیش از سفر ترامپ به خلیج‌فارس منتشر شد، سفری که شامل توقف در اسرائیل نمی‌شود.

روز یکشنبه، حماس اعلام کرد که با ایالات‌متحده در حال گفت‌وگو بوده و با آزادی الکساندر موافقت کرده است؛ اقدامی که میانجی‌گران کلیدی عرب، قطر و مصر، آن را گامی امیدوارکننده برای بازگشت به مذاکرات آتش‌بس در این منطقه جنگ‌زده توصیف کردند.

خانواده الکساندر در بیانیه‌ای از ترامپ و فرستاده ویژه‌اش، استیو ویتکاف تشکر کردند و ابراز امیدواری کردند که این تصمیم راه را برای آزادی دیگر ربوده‌شدگان که به‌نظر می‌رسد تنها ۲۱ نفر از آن‌ها هنوز زنده باشند، هموار می‌کند.

جنگ غزه

آن‌ها افزودند: «ما از دولت اسرائیل و تیم‌های مذاکره‌کننده درخواست می‌کنیم: لطفاً این روند را متوقف نکنید.»

مقامات آمریکایی تلاش کرده‌اند نگرانی‌ها در اسرائیل درباره فاصله گرفتن از ترامپ را کاهش دهند، به‌ویژه پس از آن‌که او هفته گذشته اعلام کرد که کمپین ایالات‌متحده علیه حوثی‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران در یمن به پایان رسیده است؛ گروهی که همچنان به پرتاب موشک به‌سوی اسرائیل ادامه می‌دهند.

خانواده‌های ربوده‌شدگان و حامیان آن‌ها در اسرائیل، از تل‌آویو خواسته‌اند برای آزادی کسانی که همچنان در غزه اسیرند، به توافق برسد، اما نتانیاهو تحت فشار شدید تندروها در کابینه‌اش قرار دارد که خواهان پایان جنگ نیستند.

هفته گذشته، او اعلام کرد که عملیات در غزه تشدید خواهد شد و مقامات گفته‌اند ممکن است کل منطقه به تصرف نیروهای اسرائیلی درآید، اما این عملیات تا پس از پایان سفر ترامپ آغاز نخواهد شد.

پس از توافق آتش‌بس که برای 2 ماه درگیری‌ها در غزه را متوقف کرد و موجب مبادله ۳۸ ربوده‌شده با زندانیان فلسطینی در زندان‌های اسرائیل شد، اسرائیل عملیات خود را در ماه مارس از سر گرفت.

از آن زمان، اسرائیل کنترل بیشتری بر منطقه پیدا کرده و حدود یک‌سوم آن را به‌عنوان «منطقه امنیتی» پاک‌سازی کرده و مانع ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه شده است؛ مسئله‌ای که جمعیت 2 میلیونی آن را با کمبود شدید غذا روبه‌رو کرده است.

مایک هاکبی، سفیر جدید ایالات‌متحده در اسرائیل، هفته گذشته طرحی را برای سیستم جدید ارسال کمک‌ها توسط پیمانکاران خصوصی مطرح کرد؛ سیستمی که قرار نیست توسط اسرائیل اداره شود. اما جزئیات زیادی از این طرح هنوز مشخص نیست، از جمله این‌که چه کسانی آن را تأمین مالی خواهند کرد.