به گزارش اکوایران،  وقتی خبرنگاران از دونالد ترامپ خواستند در مورد حمله ادعایی روسیه به یک مرکز غیرنظامی در اوکراین اظهار نظر کند، قبل از عزیمت به تگزاس سیل‌زده گفت: از این مساله با خبر هستم. منتظر اتفاقات باشید.

رئیس جمهوری آمریکا هیچ اظهار نظر دیگری نکرد.

ترامپ در مصاحبه‌ای با شبکه ان بی سی نیوز که پنجشنبه شب به وقت محلی منتشر شد، گفته بود  قصد دارد روز دوشنبه بیانیه مهمی در مورد روسیه صادر کند. او توضیح بیشتری نداد، اما بار دیگر از نحوه پیشرفت تلاش‌های صلح اوکراین ابراز ناامیدی کرد.

رئیس جمهوری آمریکا در آن  گفت‌وگو درباره وضعیت جنگ روسیه و اوکراین گفت: من از روسیه ناامید هستم، اما خواهیم دید که در چند هفته آینده چه اتفاقی می‌افتد.فکر می‌کنم دوشنبه بیانیه مهمی در مورد روسیه خواهم داشت.

ترامپ همچنین جزئیات توافق جدیدی را که به گفته وی بین ایالات متحده، ناتو و اوکراین بر سر ارسال سلاح از ایالات متحده حاصل شده بود، فاش کرد و گفت: ما به ناتو سلاح می‌فرستیم و ناتو صد در صد هزینه این سلاح‌ها را پرداخت می‌کند. بنابراین کاری که ما انجام می‌دهیم، این است که سلاح‌هایی که ارسال می‌شوند به ناتو می‌روند و سپس ناتو این سلاح‌ها را [به اوکراین] می‌دهد و ناتو هزینه این سلاح‌ها را پرداخت می‌کند.

وی با اشاره به اینکه این توافق ماه گذشته در اجلاس ناتو حاصل شده است افزود ما به ناتو سلاح می‌فرستیم و ناتو قرار است هزینه کامل این سلاح‌ها را پرداخت کند.

مشخص نیست که آیا ترامپ به ایده‌ای اشاره دارد که اخیراً مبنی بر اینکه برخی از اعضای ناتو احتمالاً سلاح‌های ساخت آمریکا را به نمایندگی از اوکراین خریداری می‌کنند تا ایالات متحده مجبور به پرداخت هزینه نباشد، مطرح شده است.

ترامپ طی هفته ای که گذشت ارسال سلاح‌های آمریکایی به اوکراین را پس از آنکه وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در این ماه ارسال برنامه‌ریزی شده سلاح به این کشور در حال جنگ با روسیه را متوقف کرد، از سر گرفت.

دیمیتری پسکوف سخنگوی ریاست جمهوری روسیه گفت که مسکو مشتاقانه منتظر این بیانیه است تا دقیقاً منظور رئیس جمهوری آمریکا را بفهمد.

به گزارش ایرنا، رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را عملیات ویژه خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

خبرگزاری رویترز ۱۸ تیرماه ۱۴۰۴ در گزارشی نوشت: روسیه حدود ۱۹ درصد از قلمروی را که در سطح بین‌المللی به عنوان سرزمین اوکراین به رسمیت شناخته شده، تصرف کرده است.  بر اساس این گزارش، کنترل منطقه لوهانسک، بیش از ۷۰ درصد از مناطق دونتسک، زاپوریژیا و خرسون و همچنین بخش‌هایی از مناطق خارکیف و سومی به کنترل روسیه درآمده است.