بورس آماده رهایی از محدودیت دامنه نوسان؟
امروز بازار سرمایه واکنش مثبت به مذاکرات ایران و آمریکا نشان داد و با رشد بیش از ۲ درصد وارد کانال ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار واحد شد و رکورد ورود پول حقیقی از تابستان ۱۳۹۹ شکسته شد. یکی از موضوعات داغ بازار، افزایش دامنه نوسان بود که توجه زیادی را جلب کرد. کارشناسان معتقدند این تغییرات میتواند به بهبود نقدشوندگی سهامهای گرفتار در صف فروش کمک کند و حرکت راحتتر بازار را فراهم آورد.
امیرعباس باقری، کارشناس بازار سرمایه، در برنامه «نبض بورس» به بررسی تأثیر تحولات سیاسی بر بازار سرمایه پرداخت و گفت: «با توجه به روند مذاکرات سیاسی، برخی بر این باورند که امکان دستیابی به یک توافق محدود وجود دارد، اما در مقابل، برخی دیگر احتمال میدهند که مذاکرات به نتیجه نرسد.»
او ادامه داد: «در همین هفته، کاهش ارزش دلار پیشبینی شده و در کنار آن، بازار سرمایه نیز رشد قابل توجهی را تجربه کرده است. امروز شاخص کل با رشد ۶۲ هزار واحدی وارد کانال ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار واحد شد. در صورتی که اخبار مثبت سیاسی تداوم یابد، عبور شاخص از مرز سه میلیون واحد نیز دور از انتظار نخواهد بود.»
باقری همچنین گفت : طبق شنیدهها از اردیبهشت ماه تغییراتی در حجم مبنا و دامنه نوسان بازار اعمال خواهد شد. دامنه نوسان احتمالاً از مثبت و منفی ۴ به مثبت و منفی ۶ تغییر میکند و حجم مبنا نیز تغییراتی خواهد داشت. هدف این تغییرات، باز کردن دامنه نوسان با کمترین لطمه به سهامداران است و این روند بهطور تدریجی و با سرعت حدوداً یک درصد در ماه تا پایان فصل بهار ادامه خواهد داشت. پیشبینی میشود که سهامها به مثبت و منفی ۶ و صندوقهای اهرمی به مثبت و منفی ۱۰ برسند. با این حال، پیشبینی قطعی در این مورد وجود ندارد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
تهران و واشنگتن در مسیر پایین آوردن انتظارات؛ توافق موقت در راه است؟
-
مهمترین سناریوی احتمالی روز پس از حمله؛ آیا اقدام نظامی برنامه هستهای ایران را نابود میکند؟
-
مخالفت ترامپ با طرح جنجالی نتانیاهو
-
واکنش غریبآبادی به ماجرای خودکار طلایی در عمان+ فیلم
-
سفر وزیر دفاع عربستان به تهران چه سیگنالی را مخابره کرد؟
-
موضع دولت درباره بازگشایی سفارت آمریکا
-
طلای جهانی همچنان در مسیر صعود؛ بازار ایران ساز مخالف کوک کرد
-
جزئیات مذاکره ایران با آمریکا؛ روایت سخنگوی دولت از مذاکرات غیرمستقیم
-
روش ترامپ برای پایان دادن به جنگ؛ تشویق روسیه و تهدید اوکراین