چرا کشاورزی ایران مکانیزه نشد؟
در اولین دور از سلسه نشست های تخصصی بررسی سیاست های صنعتی کشور در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی حاضرین با بررسی چالش های موجود به این پرسش پاسخ دادند که آیا توازنی بین تامین و ساخت ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی هست و در این مسیر کدام از وزارتخانه های جهادکشاورزی و یا صمت کوتاهی کردند؟
در این نشست نمایندگان وزارت کشاورزی به دنبال توزان واردات و ساخت تولید بودند توازنی که از نگاه آنها وجود ندارد به همین دلیل آنها بر واردات تراکتور و کمباین تاکید کردند.
از نگاه آنها در یک دوره ۵ ساله باید سالی بین ۷۰ تا ۸۰ دستگاه تراکتور به بخش کشاورزی کشور تزریق شود. چون اکنون از ۶۱۰ هزار تراکتور موجود بیش از ۵۵ درصد آنها فرسوده است.
عدم توازن موجود ظاهرا مورد تایید وزارت صمت هم است . البته نماینده این وزارتخانه در نشست تاکید کرد که اولویت وزارت صمت تولید داخل است و درصورت نیاز صرفا اجازه واردات را میدهند.
در این نشست نمایندگان بخش خصوصی تاکید کردند درصورتی که قیمت گذاری دستوری بر روی محصولات کشاورزی و تجهیزات کشاورزی برقرار باشد امکان حل مشکل وجود ندارد و سیاست گذار نمی تواند مشکل را حل و فصل کند.
آنها براین باور بودند که دولت باید اجازه دهد کشاورز خود انتخاب کند چه کالایی مناسب است . به گفته آنها این رویکر منجر می شود که صنعت تولید تراکتور و کمباین هم رشد کند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ادعای یک رسانه منطقهای: احتمال آغاز قریبالوقوع مذاکرات تهران و واشنگتن/ ابوظبی گرهگشا میشود؟
-
ادعای جنجالی وزیر نفت عراق علیه نفتکشهای ایرانی
-
طلای عیدی کارگران مس شد
-
سازمان اطلاعات آمریکا: ایران سلاح هستهای نمیسازد/ چین تهدید اصلی است
-
مسکن در ایستگاه گرانی؛ رکود سرمایهگذاری، جهش هزینهها
-
ساعات کاری ادارات و بانکها در فروردین ۱۴۰۴ اعلام شد
-
واکنش بقایی به سخنان اردوغان درباره نوروز
-
گوشت قرمز از 17 کشور تامین شد؛ بزریل در صدر واردات + جدول
-
راهحل لاریجانی برای پرونده هستهای/ اقتصاد ایران امنیت میخواهد نه نهاد امنیتی