دوئل عبدالناصر همتی و محسن رضایی:چه کسی درست می گوید؟
محسن رضایی می گوید دولت قبل پول بدون پشتوانه چاپ کرده، عبدالناصر همتی می گوید نه. کدامیک درست می گویند؟

به گزارش اکو ایران، محسن رضایی دولت قبل را متهم کرد برای جبران کسری بودجه دست به انتشار پول بدون پشتوانه زده است. پول بدون پشتوانه پولی است که بانک مرکزی بصورت توهمی خلق میکند و به ازای آن ذخایر و جود ندارد و این پول در قالب استقراض از بانک مرکزی یا نظام بانکی به اقتصاد تزریق میشود.
این حرف محسن رضایی با واکنش عبدالناصر همتی مواجه شده است. رئیس کل بانک مرکزی پیشین و رقیب رضایی در انتخابات. عبدالناصر همتی در صفحه اینستا گرامی خود بدون اشاره به نام رضایی نوشت: از نظر اصول حسابداری امکان انتشار پول بدون پشتوانه وجود ندارد و در سالهای 98 و 99 هیچگونه پول بدون پشتوانهای در بانک مرکزی چاپ نشده است و انچه که بر اساس تکالیف قانونی در بانک مرکزی انجام شده است، خرید ارزهای مسدودی دولت و صندوق توسعه ملی و پرداخت ریال به دولت در ازای آن، برای تامین هزینههای ضروری کشور بود که منجر به افزایش خالص ذخایر خارجی بانک مرکزی شده است.در نتیجه پول با پشتوانه ارزهای مسدودی و طبق تکالیف قانونی انتشار یافته است.
او تلاش کرد با یک خبر طعنه ای نیز به دولت جدید بزند وقتی نوشت:کاهش اندک رشد پایه پولی در ماههای اخیر به خاطر استفاده حدود 2 میلیارد دلار از همان ذخایر ارزهای مسدودی قبلا خریداری شده در چین و عراق، برای واردات واکسنهای کرونا و نهادههای کشاورزی بوده است که به دلیل رفع محدود مسدودیت و فروش آن توسط بانک مرکزی موجب برگشت ریال آن به بانک مرکزی شده است.
حالا سوال این است که کدام یک از این دونفر درست میگویند؟ رضایی یا همتی.در کمال تعجب هر دوی آنها. همتی بر پایه حسابداری حرف می زند و رضایی بر اساس اثر اقتصادی.
این دوئل که در دوره تغییر دولت ها تکرار می شود برای مردم یک خاطره تلخ است. دولتها در موقع تنگ دستی منابع حسابداری جور میکنند و بانک مرکزی را وادار میکنند ما به ازای ریالی را در اختیار آنها قرار دهد. این منابع حسابداری یک روز از فروش ارز مسدودی و یک روز دریافت مابهالتفاوت تسعیر نرخ ارز است.
اما فارغ از اینکه منابع حسابداری چه باشند فشار تورمی آن به مردم وارد میشود چون در واقعیت اتفاقی رخ نداده است، حتی اگر یک زمانی گشایش اقتصادی ایجاد بشود که دولت بتواند رفتار گذشته را خنثی کند تورم وارد شده به مردم قابل جبران نیست. چرا؟ چون تورم سرعت رشد قیمتها است و با گشایش اقتصادی فقط میتوان این سرعت را کاهش داد اما نمیتوان خسارت وارد شده ناشی از افزایش تورم و فشارهای اقتصادی گذشته به مردم را جبران کرد. در بهترین حالت می توان از سرایت خسارات به آینده جلوگیری کرد.
دولت ها می آیند و می روند اما یادگاری های آنها در زندگی مردم بر جای می ماند دعوای امروز رضایی و همتی را به یاد داشته باشید اگر محسن رضایی تا پایان این دولت ماندگار بود با منطق همتی به دفاع از عملکرد خود می بپردازد و جانشینان با منطق خود به نقد عملکرد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
وزارت خارجه ایران بیانیه صادر کرد؛ دلیل تردید ایران درباره مذاکرات اعلام شد
-
لشکرکشی ارتش سازمانهای مردم نهاد چین برای سرکوب انتقادات در سازمان ملل
-
آخرین جزئیات از تعداد کشته شدگان انفجار بندر شهید رجایی
-
موضع آیتالله علم الهدی درباره جشنواره کوچه: عناصری در برگزاری جشنواره کوچه لاابالیگری کردند
-
شناسایی هویت ۴ جانباخته دیگر انفجار بندر شهید رجایی/ شمار شناساییشدگان به ۳۳ نفر رسید
-
روایت عجیب امام جمعه کرج از مذاکرات ایران و آمریکا: برای اینکه برخی ایراد نگیرند مذاکره پیش میرود/ بدون اجازه آمریکا، اسرائیل کاری نمیکند
-
دلار و طلا خلاف جهت یکدیگر حرکت کردند / چالش صرافیهای رمزارزی ادامه دارد
-
گزارش اختصاصی رویترز از جزئیات مذاکرات؛ تعهدات ایران از برجام فراتر میرود؟
-
بازار خودرو پس از فرجام مذاکرات ایران و آمریکا