به گزارش اکوایران، سرمایه گذاران از انتخابات ماه گذشته در ایالات متحده حدود 140 میلیارد دلار به صندوق‌های سهام آمریکا ریخته‌اند، چراکه انتظار دارند دولت ترامپ کاهش‌های گسترده مالیاتی و اصلاحاتی را اجرا کند که به سود شرکت‌های آمریکایی است.

براساس گزارشی از فایننشیال تایمز، داده‌های سرویس اطلاعات مالی EPFR نشان می‌دهد که صندوق‌های سهام‌ آمریکا از زمان پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا، 139.5 میلیارد دلار ورودی سرمایه ثبت کرده‌اند. هجوم برای خرید سهام سبب شد ماه گذشته به شلوع‌ترین ماه برای جریانات ورودی به صندوق ها از سال 2000 تبدیل شود.

جریان پول جدید به شاخص‌های اصلی سهام آمریکا کمک کرد تا رکوردهای جدیدی را ثبت کنند و معامله گران نگرانی‌های خود مبنی بر اینکه سیاست‌های پیشنهادی، چون افزایش تعرفه‌ها، می‌تواند تورم را افزایش دهد و برنامه‌های فدرال رزرو برای کاهش بیشتر نرخ بهره را تهدید کند را کنار گذاشتند.

به گفته دک مولارکی، مدیر عامل صندوق مدیریت سرمایه اس ال سی، دستورکار رشدی که ترامپ روی میز گذاشته شده است کاملا پذیرفته شده است و انتخاب‌های او برای پست‌های مدیریتی نیز کاملا دوستدار بازار بوده است. ترامپ قصد دارد دولت خود را با سرمایه دارانی چون اسکات بسنت به عنوان وزیر خزانه داری و پاول آتکینز، که از طرفداران ارزهای دیجیتال است به عنوان رئیس کمیسیون بورس و اوراق بهادار جمع کند. رئیس جمهور منتخب آمریکا همچنین متعهد شده است که مقررات زدایی و کاهش مالیات را به عنوان یک دستورکار با هدف تقویت رشد دنبال خواهد کرد.

شاخص S&P 500، که شاخص اصلی سهام وال استریت است، از روز انتخابات آمریکا 5.3 درصد رشد کرده است که رشد امسال آن را به 28 درصد می‌رساند. شرکت‌های کوچک، که نسبت به نوسانات در اقتصاد آمریکا حساس‌تر هستند حتی عملکرد بهتری داشته‌اند؛ به‌طوری که شاخص Russell 2000 هفته گذشته برای اولین بار در طول سه سال گذشته رکورد شکست.

جریان_خالص_ماهانه_به_صندوق‌های_سهام_آمریکا

کوین گوردون، تحلیلگر ارشد در شرکت خدمات سرمایه گذاری چارلز شواب این افزایش را با رشد سال 2021 و نیمه اول سال جاری مقایسه می‌کند. به گفته او جنبه سالم این روند صعودی در حال حاضر این است که ما شاهد تکرار سال ۲۰۲۱ نیستیم، زمانی که بازار به اوج‌های بی‌سابقه‌ای رسید اما گستردگی بازار در حال کاهش بود.

نوامبر قوی‌ترین ماه برای جریانات به صندوق‌های سهام در جهان از زمان اشتیاق برای سهام میم در اوایل سال 2021 است. با اینحال، قدرت در آمریکا، ضعف در نقاط دیگر را پنهان می‌کند، چراکه سرمایه گذاران پول را از سایر بازارها که در برابر جنگ تجاری احتمالی آسیب پذیر دیده می‌شوند بیرون کشیدند.

صندوق‌هایی که در بازارهای نوظهور سرمایه گذاری می‌کنند از زمان انتخابات شاهد 8 میلیارد دلار خروج خالص سرمایه بوده‌اند، از جمله 4 میلیارد دلار خروج خالص از صندوق‌هایی که روی چین تمرکز دارند. صندوق‌هایی که روی اروپای غربی سرمایه گذاری می‌کنند حدود 14 میلیارد دلار و آنها که روی ژاپن متمرکز هستند 6 میلیارد دلار زیان ثبت کرده‌اند.

سهام آمریکا در سال‌های اخیر به‌طور مداوم از مناطقی چون اروپا عملکرد بهتری داشته است که بخش عمده آن بدلیل قدرت بخش تکنولوژی آن است. با اینحال، این شکاف بعد از انتخابات بیشتر شده است به‌طوری که تحلیلگران موسسه مالی بنک آو امریکا آن را «استثناگرایی آمریکایی» توصیف کرده‌اند. به گفته مولارکی، زمانی که ریسک ژئوپلتیک در جهان وجود دارد، ایالات متحده پناهگاه امن است حتی اگر خود دلیل این ریسک ژئوپلتیک باشد.

افزایش اخیر پس از انتخابات، جریان ورودی به صندوق های سهام آمریکا در سال جاری را به 350 میلیارد دلار می‌رساند، که آن را در مسیر رکوردزنی قرار می‌دهد و سرمایه گذاران کمی انتظار دارند که این افزایش به زودی به پایان برسد. تنها در همین هفته، بسیاری از بانک‌ها و مدیران دارایی از جمله بلک راک، نورترن تراست و بنک آو امریکا افزایش‌های قوی‌تر را برای سهام آمریکا در سال آینده پیش‌بینی کردند.

بلک راک در گزارش چشم انداز سالانه خود پیش بینی کرد که آمریکا همچنان در مقابل سایر بازارهای توسعه یافته برجسته خواهد بود.