به گزارش اکوایران، محمود نجفی عرب، در گفت‌و گو با ایلنا، کشورهای آسیای میانه را به عنوان مقصد مهمی برای صادرات خدمات فنی و مهندسی از ایران معرفی کرد.

او افزود: کشورهای این منطقه در حال بازسازی پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی هستند و برنامه‌هایی برای سرمایه‌گذاری‌های زیرساختی در زمینه‌هایی همچون جاده، راه‌آهن، سد و پروژه‌های مشابه دارند که این شرایط برای ایران فرصت مناسبی به شمار می‌آید.

شرکت‌های ایرانی در ارائه خدمات فنی و مهندسی از پیشگامان جهانی هستند و توانایی رقابت با شرکت‌های بین‌المللی را دارند، اما با چالش‌هایی مواجه‌اند که باید حل شود. اگر دولت این مشکلات را رفع کند، ایران می‌تواند فرصت‌های بیشتری در صادرات خدمات فنی و مهندسی به کشورهای آسیای میانه داشته باشد و حضور خود را در این منطقه تقویت کند.

او همچنین از اقدام وزارت اقتصاد برای تأمین ضمانت‌نامه بانکی شرکت‌های ایرانی در عراق به عنوان یک گام مؤثر یاد کرد و اظهار داشت: علاوه بر این، از محل سپرده‌های ایرانی در کشورهایی نظیر عراق و قطر، می‌توان مشکل تأمین ضمانت‌نامه‌ها را برطرف کرد.

رئیس اتاق بازرگانی تهران در ادامه گفت:در حال حاضر، جهان به شدت به سمت تولید کالاها و خدمات مغز‌محور پیش می‌رود، چرا که سهم ارزش افزوده نیروی کار در آن کمتر می‌شود. ارزش افزوده نیروی کار در خدمات فنی و مهندسی بسیار بالاست، زیرا در تولید این خدمات از فناوری‌های پیشرفته و مغزافزار بهره‌برداری می‌شود.

نجفی عرب در پایان یادآور شد: وقتی یک شرکت ایرانی مسئولیت اجرای یک پروژه فنی و مهندسی را در خارج از کشور بر عهده می‌گیرد، تمامی نیروی کار و مواد اولیه مورد نیاز پروژه را از داخل کشور تأمین می‌کند. در عوض، ماشین‌آلات و تجهیزات مورد نیاز که در کشور مقصد تهیه شده‌اند، به ایران بازگشته و در پروژه‌های عمرانی داخل کشور مورد استفاده قرار می‌گیرند.