پزشکیان: نخبگان ایران انگیزهای برای ماندن ندارند/ تأکید بر عدالت آموزشی و استفاده از فناوریهای نوین
اکوایران: مسعود پزشکیان در جلسه شورایعالی آموزش و پرورش به تشریح دیدگاههای خود درباره راهکارهای اصلاح و ارتقای نظام آموزشی و ضرورت و چگونگی اجرای عدالت آموزشی در کشور پرداخت.
به گزارش اکوایران، مسعود پزشکیان، رییس جمهور امروز -۱۶ مهر- در اولین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش دولت چهاردهم، با بیان اینکه اگر نظام تعلیم و تربیت کشور اصلاح و عدالت آموزشی برقرار نشود، مملکت درست نخواهد شد، اظهار کرد:
آموزش و پرورش آنگونه که باید مورد توجه قرار نگرفته
-
متاسفانه آموزش و پرورش تا کنون آنگونه که باید مورد توجه قرار نگرفته و اقدامات انجام شده در زمینه تامین نیازمندیها و ارتقای کمی و کیفی آن نیز، علاوه بر ناکافی بودن، عمدتا متوجه بخش سختافزاری بوده و بخش نرمافزاری، نیروی انسانی، محتوا و روشهای آموزشی به شدت مورد غفلت قرار گرفته است.
-
گام اول در جبران این غفلت اصلاح و ارتقای زیرساختهای آموزشی کشور به خصوص در روشهای آموزشی است. مسائلی نظیر کمبود مدارس از جمله مشکلاتی است که با همافزایی ظرفیتهای مردمی و اصلاح روابط بینبخشی در بخشهای دولتی و حاکمیتی راحتتر میتوان آنها را رفع کرد، اما مسئله اصلی اصلاح و ارتقای روشهای تعلیم و تربیت است.
-
صرف ایستادن معلم پای تخته و درس دادن به دانشآموزان، روشی است که امروز دیگر جوابگو نیست و باید با به کارگیری روشهایی که دانشآموزان را در فرآیند فراگیری دخیل میکند، علاوه بر آموزش دانش، مهارتهای کارگروهی، احساس مسئولیت و حل مسأله، تهیه و ارائه گزارش، غلبه بر موانع و مشکلات، سازمان دادن ظرفیتهای گروه برای حل مسئله و رقابت در فراگیری و ارائه آموزشها را نیز به دانشآموزان یاد داد.
ضرورت بهکارگیری دستاوردهای نوین ارتباطی و آموزشی
-
اینکه صرفا و البته مدام، نوجوانان و جوانان را از دست گرفتن گوشی تلفن همراه و نظایر آن منع کنیم، قطعا رافع مشکل نیست و باید با روشهای ایجابی، بخش تکمیلی آموزش در مدارس را در همین ابزارهای نوین ارتباطی طراحی و اجرا کنیم تا دانشآموز و حتی دانشجو، بخش آموزش در خارج از مدرسه را نیز به این شکل انجام دهد.
-
دلیل عدم اجرای مطلوب سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، فقدان مکانیسم آموزش متناسب با اهداف این سند است. باید روش اجرای بخشهای مختلف این سند با کمک کارشناسان به شکل دقیق تدوین و در میان دستگاههای مختلف مسئول اجرای تکالیف این سند، همدلی و همافزایی ایجاد شود.
نخبگان انگیزهای برای ماندن در کشور ندارند
-
امروز نظام آموزشی کشور نخبه پرورش میدهد، اما این جوانان نخبه انگیزه و علاقهای برای ماندن در کشور و ساختن ایران ندارند و البته بستر مناسبی نیز برای حفظ آنها وجود ندارد. بخش قابل توجهی از این مسئله ناشی از نوع رفتار ما در ساختار اداره کشور است؛ فرزندان ایران آنچه را از ما میبینند میآموزند، نه آنچه میشنوند. باید به شکل جدی به این مسئله توجه کنیم و آن را اساس اقدامات خود برای اصلاح نظام تربیتی و آموزشی کشور قرار دهیم تا بتوانیم نسلی تربیت کنیم که احساسش این باشد که این مملکت مال آنهاست و خودشان باید آن را آباد کنند.
مهاجرت این روزها اگر مهمترین مسائل کشور نباشد، احتمالا یکی از مهمترینها است. مهاجرت نخبگان که برخی از آن به عنوان، فرار مغزها یاد میکنند اما موضوعی تازه نیست.
اجرای عدالت آموزشی، اصلیترین گام در اقامه عدالت در کشور
در ابتدای جلسه نیز پس از ارائه گزارش وزیر آموزش و پرورش، اعضای شورایعالی آموزش و پرورش به ارائه دیدگاهها و نظرات خود درباره راهکارهای اجرای سند تحول و نیز اصلاح و ارتقای کمی و کیفی نظام آموزشی کشور پرداختند.
اجرای عدالت آموزشی بهعنوان اصلیترین گام در اقامه عدالت در کشور، ضرورت توجه جدی به ارتقا و بهروز کردن آموزش در مراکز تربیت معلم، اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، نگاه به صرف منابع در آموزش و پرورش بهعنوان یک سرمایهگذاری بلندمدت، ضرورت بهرهگیری از فناوریها و ابزارهای نوین در ارتقای آموزش، توجه به سطوح موثر اجتماعی و خارج از حیطه اختیار و عمل وزارت آموزش و پرورش در تعلیم و تربیت به خصوص با فراگیر شدن ابزارهای نوین ارتباطی و تصمیمگیری قاطع برای رفع کسری بودجه همیشگی آموزش و پرورش از جمله مباحث مطرح شده از سوی اعضای شورایعالی آموزش و پرورش در این جلسه بود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
افتتاح بیمارستان آیتالله هاشمی رفسنجانی با یک حاشیه داغ
-
اعلام موضع استاندار تهران درباره انتقال پایتخت؛ تکلیف قانونی است/ موافقان و مخالفان طرح جنجالی به صف شدند
-
انتشار بخشنامه جدید بانک مرکزی/ اخذ این سپرده تا اطلاع ثانوی لغو شد+ سند
-
طوفان غیرمنتظره ترامپ علیه بیبی؛ ویدیوی جنجالی تا عدم دعوت به ضیافت تحلیف/ ترامپ نتانیاهو را هدف گرفته؟
-
تاکتیک ترامپ برای مواجهه با ایران
-
سرگردانی 25 میلیون بشکه نفت ایران در چین
-
چاقویی که دستهاش را برید؛ چگونه کار طالبان و پاکستان به درگیری کشید؟
-
هایما آبروداری کرد/ آژیر خطر برای فروشندگان خودرو به صدا درآمد
-
خروج گسترده سرمایهگذاران بیتکوین از ETFها / سال نامطمئن 2025 برای بزرگترین ارز دیجیتال