گسترش همکاریهای تجاری ایران و ترکیه در گرگومیش بحران دمشق
وزیر راه و شهرسازی در بیست و نهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه ابراز امیدواری کرد که این نشست سرآغاز فصل جدیدی از همکاری های اقتصادی میان دو کشور دوست و همسایه باشد و بر اساس نقشه راهی که مقرر است توسط دو طرف تهیه شود به حجم مبادلات تجاری در چارچوب هدف گذاری ۳۰ میلیارد دلاری دست یابیم.
به گزارش اکوایران، یست و نهمین کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و ترکیه طی سه روز گذشته در تهران برگزار شد و هیاتی از کشور ترکیه در ایران حضور یافت و مقامها و افراد ذیربط تجاری، بانکی، سرمایهگذاری و غیره در جلسات حضور یافتند و به جمعبندی مناسبی برای سند یادداشت تفاهم همکاری مشترک رسیدند که در نهایت به امضای وزیر راه و شهرسازی کشورمان و وزیر تجارت ترکیه رسید.
امین ترفع، سرپرست مرکز امور بینالملل وزارت راه و شهرسازی، عصر روز گذشته، چهارشنبه 21 آذر 1403، در در این باره گفت: «موضوع همکاریهای اقتصادی، تفاهمنامههایی است که به منظور گسترش همکاریهای دو کشور تا سال آینده و برگزاری سیامین کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور خواهد بود که به توسعه روابط تجاری و اقتصادی طرفین کمک خواهد کرد.»
ترفع افزود: «این تفاهمنامهها و توافقات در حوزههای مختلف تجاری، حمل و نقل، گمرک، ترانزیت، سرمایهگذاری، بانکی، برق و نیرو، کشاورزی، فرهنگی، گردشگری و تعاون در قالب یادداشت تفاهم به امضا رسید.»
او گفت: «روابط دو کشور در بخشهای حمل و نقل همواره در سطحی بالا بوده و بیشترین میزان تبادلات حمل و نقلی در بخش جادهای است.»
این مقام مسئول وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: «در خصوص تبادل هیاتها به منظور تنظیم تعرفههای ریلی، تفاهمنامههای مربوطه و برداشتن موانع حمل و نقل ریلی و همچنین ایجاد زیرساختهای جدید که دو کشور را به هم متصل میکنند، نیز تفاهم شد و مقرر شد گروههای کارشناسی از طرفین به بررسی موارد بپردازند.»
ترفع خاطرنشان کرد: «هم اکنون حجم تجارت دو کشور ۱۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار است که هدفگذاری شده تا طی پنج سال آینده به ۳۰ میلیارد دلار افزایش یابد و برنامه اقدام نیز برای آن برنامهریزی شده است.»
رشد 63 درصدی حجم مبادلات ایران و ترکیه
همچنین، فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران در بیست و نهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه گفت: امیدوارم این نشست سرآغاز فصل جدیدی از همکاری های اقتصادی میان دو کشور باشد.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه با بیان اینکه «حجم مبادلات تجاری دو کشور در سال ۱۴۰۲، ۱۱.۷ میلیارد دلار بوده است.» افزود: در هشت ماهه نخست سال ۱۴۰۳ این حجم به ۱۲.۲۶۵ میلیارد دلار رسیده است که ۶۳,۳ درصد رشد را نشان میدهد. در همین راستا امیدوارم بر اساس نقشه راهی که مقرر است توسط دو طرف تهیه شود به حجم مبادلات تجاری دو کشور در چارچوب هدف گذاری ۳۰ میلیارد دلاری دست یابیم.
صادق افزود: همکاری در حوزه ترانزیتی یکی از زمینه های مهم و اساسی همکاری بین دو کشور است. هر چند در سالهای اخیر برای ارتقای این بخش از روابط اقدامات خوبی صورت گرفته ولی ظرفیت دو کشور در حوزه حمل و نقل جاده ای ریلی، هوایی و دریایی بسیار بیش از میزان فعلی میباشد. در عین حال مشکلاتی در حوزه ترانزیت دو کشور وجود دارد که باید با برگزاری کمیته حمل و نقلی و هم اندیشی کارشناسان مربوطه در دو کشور برای آنها چاره اندیشی شود.
وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران در ادامه بیان کرد: اتصال ریلی جدید دو کشور در نقطه چشمه ثریا جهت تکمیل مسیر ترانزیتی ریلی شرقی غربی، برگزاری پنجمین نشست کمیته بندری و دریانوردی از سرگیری قطار مسافری تهران وان و تهران آنکارا از جمله موضوعات مهم حمل و نقلی است که میبایست با اهتمام دو کشور پیگیریهای لازم در مورد آنها صورت پذیرد.
او با اشاره به همکاریهای حوزه انرژی میان دو کشور اظهار کرد: در حوزه انرژی به ویژه صادرات نفت و گاز قرارداد گازی ایران و ترکیه با ظرفیت مناسبی تا سال ۲۰۲۶ دارای اعتبار است. موضوع تمدید قرارداد ۲۵ ساله گازی برای هر دو کشور از اهمیت بالایی برخوردار است و با توجه به شروع مذاکرات تمدید امیدوارم بتوانیم به نتایج خوب دقیق همراه با ضمانت اجرایی دست یابیم. در زمینه برق و فعال کردن پروژه تبادل برق بین دو کشور نیز امیدوارم هرچه سریعتر این پروژه عملیاتی شود.
او بیان کرد: توسعه تجارت دو کشور نیازمند ارتقای روابط بانکی است و چاره اندیشی برای حل مشکلاتی که به دلیل تحریم های یکجانبه و ظالمانه آمریکا بوجود آمده ضروری به نظر میرسد ارزیابی ما این است که علی رغم وجود تحریم ها و محدودیتهای غیر قانونی و ظالمانه زمینه های همکاری بانکی مناسبی در این حوزه وجود دارد.
رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکیه نیز گفت: توسعه تجارت مرزی و نیز فعال سازی بازارچههای مرزی در جهت کمک به معیشت مرزنشینان دو کشور، از جمله اقدامات مهمی است که همواره در دستور کار دولت جمهوری اسلامی ایران قرار دارد. با بازگشایی گذرگاه جدید مرزی چهارم در نقطه کوزه رش-گلینجیک؛ امیدورام بزودی شاهد توافق دو کشور بر بازگشایی گذرگاه پنجم در نقطه چیلی - چالدران باشیم.
در پایان سند یادداشت تفاهم بیست و نهمین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکیه میان وزیر راه و شهرسازی ایران و وزیر تجارت ترکیه به امضا رسید.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
تداوم ریزش قیمت طلا و سکه در سایه 3 عمل مهم/ اعلام جزئیات حراج جدید مرکز مبادله
-
خط و نشان نظامی تهران در آستانه بازگشت ترامپ/ کمربند تاسیسات هستهای محکم میشود؟
-
پیشنهاد محسن هاشمی برای انتقال پایتخت؛ کرمان، رقیب مکران شد
-
واکنش ترامپ به احتمال حمله به تاسیسات هستهای ایران
-
بازگشت FATF و ثبات ارزی؛ پیشران موج صعودی بورس
-
7 سال دیگر هواپیما نداریم
-
شاخص سازان کولاک کردند/ شاخص کل بورس کانال جدید را فتح کرد
-
بازگشت پولهای پارکشده به بازار/ عرضههای اولیه محرک رشد
-
فن بدل ایران به اسرائیل