به گزارش اکوایران، ارتش اشغالگر اعلام کرد به ساکنان فلسطینی اجازه بازگشت به مناطقی که نیروهای اسرائیلی در آن مستقر هستند یا در نزدیکی مرز با اراضی اشغالی را نخواهد داد.

به گزارش ایسنا، رادیو ارتش اشغالگر گزارش داد ارتش طرح دفاعی جدیدی را در منطقه «غلاف غزه» (شهرک‌های اطراف غزه) تدوین کرده است که شامل تقویت سیستم دفاعی در امتداد مرزهای نوار غزه از جمله عقب‌نشینی تدریجی در طول اجرای توافق تبادل اسرا و آتش‌بس است.

به گزارش اکوایران، منابع خبری پیش تر از آغاز خروج تدریجی ارتش رژیم صهیونیستی از برخی مناطق نوار غزه خبر داده بودند. همچنین منبع عبری زبان نیز بامداد امروز (شنبه) از عقب‌نشینی تیپ ناحال ارتش رژیم صهیونیستی از منطقه بیت حانون در شمال نوار غزه خبر داد.

تأیید توافق آتش‌بس در کابینه اسرائیل

به گزارش اکوایران، کابینه امنیتی اسرائیل هم به توافق آتش‌بس اخیر با حماس رأی مثبت داد. به نوشته الجزیره، در بیانیه‌ای که توسط دفتر نخست‌وزیر اسرائیل منتشر شد، آمده است که کابینه پس از بررسی تمام جنبه‌های سیاسی، امنیتی و انسانی این توافق را پذیرفته و این درک وجود دارد که توافق پیشنهادی در راستای دستیابی به اهداف جنگ است.  

کابینه امنیتی همچنین توصیه کرده است که «کابینه کامل طرح پیشنهادی را تأیید کند.» اکنون این توافق برای بحث و رأی‌گیری به کابینه کامل ارائه خواهد شد.

به گزارش اکوایران، محمد بن عبدالرحمن آل ثانی نخست وزیر و وزیر خارجه قطر روز چهارشنبه ۲۶ دی ماه ۱۴۰۳ از موفقیت تلاش‌ها برای آتش بس در غزه خبر داد و اعلام کرد: طرف‌های فلسطینی و اسرائیلی با توافق آتش بس در نوار غزه موافقت کردند.

وی افزود: اجرای توافق از روز یکشنبه ۱۹ ژانویه (۳۰ دی) آغاز می‌شود و بر اساس توافق، حماس ۳۳ اسیر را در ازای آزادی اسرای فلسطینی آزاد خواهد کرد.

رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت که بر اثر آن، افزون بر ویرانی‌های عظیم و قحطی مرگبار بیش از هزاران فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک هستند، شهید و زخمی شدند.

با وجود همه این جنایت‌ها، رژیم صهیونیستی اعتراف کرد که پس از گذشت بیش از یک سال از جنگ علیه ساکنان غزه، نتوانست به اهداف خود از این جنگ یعنی نابودی جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از نوار غزه دست یابد.