خروج ترامپ از یک توافقنامه مهم/ تولید نفت در ایالات متحده سرعت میگیرد
اکوایران: دونالد ترامپ در اولین روز از ریاستجمهوری خود، حکمی را برای خروج ایالات متحده از توافقنامه پاریس امضا کرد. اما ماجرای این توافقنامه چه بود که ترامپ از آن خارج شد؟
به گزارش اکوایران، در سال ۲۰۱۵ بیش از ۱۹۰ کشور در اجلاس آب و هوای سازمان ملل متحد در پاریس گرد هم آمدند و توافق نامه پاریس یا توافق نامه آب و هوایی پاریس را تصویب کردند تا گرمایش جهانی را به کمتر از ۲ درجه سانتیگراد، اما ترجیحاً به ۱.۵ درجه محدود کند.
اجماع بین کشورها در مورد اینکه آیا هدف را ۱.۵ یا ۲ درجه تعیین کنند تقسیم شد. آستانه پایین تر آن چیزی بود که دانشمندان اقلیم خواستار شدند و در نهایت به عنوان یک هدف ایده آل به جای هدف رسمی توافق به متن اضافه شد.
هدف آب و هوایی ایالات متحده چیست؟
به گزارش ایسنا، دولت بایدن در دسامبر ۲۰۲۴ یک هدف جدید و بلندپروازانه از طرف ایالات متحده ارائه کرد که بر اساس آن این کشور تا سال ۲۰۳۵ آلودگی آب و هوا را تا ۶۶ درصد کمتر از سطح سال ۲۰۰۵ کاهش میدهد.
او در آن زمان میدانست ترامپ قصد دارد بار دیگر ایالات متحده را از توافق پاریس خارج کند، بنابراین هدف، اعلام نمادین مسیری بود که این کشور میتوانست در صورتی که آمریکاییها رئیسجمهوری سازگار با آب و هوا را انتخاب میکردند، در پیش بگیرد.
تاریخچه آمریکا با توافق نامه پاریس
به گزارش سی ان ان، نمایندگان ایالات متحده رهبران مذاکرات توافق نامه پاریس بودند. این قانون توسط نزدیک به ۲۰۰ کشور در دوره دولت «اوباما» در سال ۲۰۱۵ تصویب شد.
ترامپ در سال ۲۰۱۷ قصد خود را برای خروج ایالات متحده از توافق نامه پاریس اعلام کرد، اگرچه این توافق تا ۴ نوامبر ۲۰۲۰، یک روز پس از انتخابات ریاست جمهوری که در نهایت بایدن برنده شد، رسمیت یافت. بایدن در اولین روز ریاست جمهوری خود از قصد خود برای ورود مجدد به توافقنامه پاریس خبر داد.
در اولین روز از دور دوم ریاست جمهوری ترامپ در ژانویه ۲۰۲۵، ترامپ از آنجا که به دنبال افزایش تولید سوختهای فسیلی در آمریکاست، دوباره دستور خروج از توافق پاریس را صادر کرد. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل روز دوشنبه در واکنش به خروج آمریکا از این توافق بیانیهای صادر کرد.
گوترش گفت او همچنان اطمینان دارد شهرها، ایالتها و کسبوکارها در آمریکا و در سایر کشورها با تلاش برای رشد اقتصادی توام با انتشار کربن پایین و باثبات، بینش و رهبری خود را نشان خواهند داد.
به گزارش اکوایران، دونالد ترامپ رئیس جمهور جدید آمریکا اندکی پس از مراسم تحلیف و ادای سوگند، دهها فرمان اجرایی را امضا کرد.
لغو الزام برقی بودن نیمی از خودروهای فروخته شده در بازار آمریکا
به نقل از تسنیم، دونالد ترامپ یک فرمان اجرایی را امضا کرد که براساس آن الزام به برقی بودن نیمی از خودروهای جدید فروخته شده در آمریکا تا سال 2030، لغو می شود. بر این اساس، جو بایدن در سال 2021 این دستور اجرایی را امضا کرده بود که باید نیمی از خودروهای فروخته شده جدید در آمریکا تا سال 2030، خودروهای برقی باشند اما ترامپ اکنون این فرمان را لغو کرد.
با وجود آنکه هدف 50 درصدی مورد نظر بایدن در این سیاست به لحاظ قانونی الزام آور نبود، اما مورد حمایت بسیاری از خودروسازان داخلی و خارجی قرار گفت.
ترامپ در این فرمان تاکید کرد اختصاص بودجه 5 میلیارد دلاری برای ساخت سکوها و ایستگاه های شارژ این نوع خودروها متوقف می شود و خواستار پایان دادن به معافیتی برای ایالت های مختلف شد که طی آن باید قوانین آلایندگی صفر خودروها تا سال 2035 را اتخاذ کنند.
رئیس جمهور جدید تصریح کرد با امضای این فرمان اجرایی، ملزم کردن کالیفرنیا و 11 ایالت دیگر برای پایان دادن به فروش خودروهای بنزینی تا سال 2035 لغو می شود. این اقدام ترامپ در راستای خروج وی از توافق آب و هوایی پاریس و کاهش مقررات زیست محیطی و افزایش تولید و استخراج نفت است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
این کشور حکم جلب بشار اسد را صادر کرد
-
رونمایی حماس از جانشین سنوار
-
گروسی: برای جلوگیری از جنگ باید تهران و ترامپ به توافق برسند
-
انگشت ترامپ روی ماشه؛ شرط مهم برای پوتین/ روسیه تهدید شد
-
فردا آخرین مهلت ثبتنام ایران خودرو / وجوه بلوکهشده چه زمانی قابل برداشت است؟
-
انتقاد نماینده مجلس از تخصیص ارز واردات خودرو؛ در این ممکلت چه خبر است؟
-
روایت جدید درباره قاتل ۲ قاضی دیوان عالی کشور/ ماجرای عمل جراحی که پسر قاضی مقیسه افشا کرد
-
درخواست قطر برای بازگشت آمریکا به میز مذاکره؛ دیپلماسی با ایران بهترین راه است
-
انتقال امتیاز تسهیلات قرضالحسنه به غیر، امکانپذیر شد