او با تاکید بر اینکه خروج ارز به دلایل مختلفی صورت می‌گیرد، گفت: ما نمی‌توانیم به اقتصاد یک بعدی یا دستوری نگاه کنیم.

نقیب ادامه داد: «اگر ما بتوانیم سرمایه‌گذاری را در داخل کشور تشویق کنیم، عرضه ارز افزایش و تقاضا کاهش می‌یابد که این امر تأثیر مثبتی بر بازار خواهد داشت. ثبت سفارش در وزارت صمت باید انجام شود، اما امروز به دلیل کمبود ارز، تولیدکنندگان در صف انتظار قرار می‌گیرند. اگر قرار است بازار توافقی باشد، چرا باید در صف بایستند؟»

او همچنین به سخت‌گیری‌های بانکی اشاره کرد و گفت: «بانک‌ها به دلیل نرخ‌های بالا و کمبود سرمایه در گردش، شرایط سختی را برای تولیدکنندگان ایجاد کرده‌اند. این امر باعث می‌شود که تولیدکنندگان نتوانند نقدینگی لازم را تأمین کنند و در نتیجه، با چالش‌های نقدینگی و تأمین مواد اولیه مواجه شوند.»

نقیب تأکید کرد: «اگر بانک مرکزی قصد کنترل بازار را دارد، باید پارادوکس‌های موجود را حل کند. اگر قرار است اقتصادی توافقی داشته باشیم، نباید همزمان کنترل‌های سختگیرانه اعمال شود. سیاست‌گذاری‌های بانک مرکزی باید با شرایط واقعی بازار همخوانی داشته باشد تا بتواند از تولیدکنندگان حمایت کند.»

خبر مرتبط
بررسی بازار نوظهور ارز توافقی

نظام ارزی در اقتصاد ایران از اوایل دهه 80 تا دهه 90 تقریبا تک نرخی بوده است اما با شروع تحریم‌ها به سمت سیستم چندگانه نرخ ارز حرکت کرد. بعد از برجام تقریبا ارز تک نرخی شده ولی از سال 97 و با خروج ترامپ از برجام، این نظام ارزی چند نرخی دوباره به اقتصاد ایران بازگشت.