در صحن شورای شهر چه گذشت
زاکانی برای مدیران وارداتی به شهرداری تذکر گرفت؛ هشدار در خصوص یخزدگی معابر
اکوایران: عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران گفت:به شهردار تهران تذکر می دهم تا به کارکنان شهرداری اعتماد داشته باشند و به جای انتخاب افراد خارج از نیروهای شهرداری از کارکنان شهرداری استفاده کنند.
![زاکانی برای مدیران وارداتی به شهرداری تذکر گرفت؛ هشدار در خصوص یخزدگی معابر](https://cdn.ecoiran.com/thumbnail/dFpg2YGxgNae/oZRmDytQCqPbx64THpRbAF899BMitgIDSfP66penUZ6m9xMsVHbWjBoW4bIRHlTclq6Z_b1l_bR3FJ_vqz--jLEGMohR7YeN_4ngQ9jVKYg,/%D8%B4%D9%88%D8%B1%D8%A7%DB%8C+%D8%B4%D9%87%D8%B1+%D8%AA%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%86.jpg)
مهدی چمران در حاشیه سیصد و سومین جلسه شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امروز شاهد بارندگی برف در تهران بودیم، گفت: درست است مشکلاتی برای حمل و نقل ایجاد میشود اما این برف برای تهران ضروری است.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به بررسی مصوبه عوارض ورود خودروها به محدوده ممنوعه شهر که مورد اعتراض فرمانداری بوده است، یادآور شد: این عوارض برای بازدارندگی است. فرمانداری به میزان افزایش و همچنین ورود خودروهای پلاک شهرستان ایراد گرفته و آن را مغایرت قانونی دانسته است. ما پیش از این هم تاکید کردیم که این عوارض به محدوده مرکزی شهر مربوط است. حتی صدا و سیما هم اشتباه برداشت کرده بود و برداشت اینگونه بود که خودورهای پلاک شهرستان برای ورود به تهران باید عوارض بپردازنو
وی ادامه داد: بررسی نرخ بهای خدمات و لایحه حفظ باغات کن نیز در دستور کار امروز است. اقداماتی که در مورد کن انجام شد و موفقیتهای ایجاد شده مورد رضایت مردم بود. امیدواریم برنامهها در بخش جنوبی کن اجرایی شود که مردم از آن شرایط خارج شوند.
چمران در خصوص ارسال نامه با شورای نگهبان، تصریح کرد: بنده هم به صورت تلفنی با چند تن از اعضای شورای نگهبان صحبت کردم و هم با ارسال نامه اعلام کردم که مخلوط شدن انتخابات مجلس و شورا درست نیست. قاعدتاً شورای نگهبان میتواند در این زمینه تصمیم بگیرد. بنده فکر میکنم مگر اینکه ضرورت و مصلحت عمدهای برای کشور وجود داشته باشد که مدت زمان فعالیت شوراها تمدید شود. تمدید یکساله منطق داشت اما تمدید ۶ ماه منطقی ندارد.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگاران در مورد سازوکار فعالیت شرکت پیامرسا با بیان اینکه رقم بودجه شرکتها باید در شورا تصویب شد، گفت: روابط عمومی تشکیلات خوبی دارد و کار خود را انجام میدهد. به کار نیاز هست اما به تشکیلات نیازی نیست.
در صحن امروز شورای شهر تهران ،سوده نجفی عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران در تذکری به شهردار تهران اظهار داشت: تذکر امروز بنده به شهردار تهران در خصوص استفاده از نیروهای انسانی خود شهرداری در پست های مدیریتی است. استفاده از نیروهای خارج از مجموعه شهرداری از دوره های گذشته مرسوم بوده اما در این دوره بیشتر به نظر می رسد. این موضوع موجب نارضایتی و بی انگیزگی در بین پرسنل شهرداری شده و بسیاری از پرسنل جوان و متخصص آینده ای برای خود متصور نیستند.
وی ادامه داد: این موضوع یکی از مواردی بود که از ابتدای دوره بنده و برخی از اعضای شورا به آن تاکید داشتیم تا از نیروهای خود شهرداری در پست های مدیریتی استفاده شود. این کارکنان و پرسنل که سالها در شهرداری فعالیت می کنند قطعا بهتر از بسیاری از افرادی که به عنوان وارد شهرداری شدند، شناخت و اشراف زیادی به امورات مدیریت شهری دارد اما نه تنها شهردار تهران هیچ توجه ای به این نکته نداشت بلکه بسیاری از مدیران خود را از خارج از شهرداری انتخاب کرد که هیچ کدام تجربه ای در حوزه مدیریت شهری نداشتند.
سوده نجفی تاکید کرد: بنده در راستای وظیفه نظارتی و حمایت از کارکنان خدوم شهرداری که سالها در شهرداری تهران فعالیت می کنند و دارای تجربه و تخصص کافی هستند، به شهردار تهران تذکر می دهم تا به کارکنان شهرداری اعتماد داشته باشند و به جای انتخاب افراد خارج از نیروهای شهرداری از کارکنان شهرداری استفاده کنند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: متاسفانه هر روز شاهد انتصابات برخی از افراد در شهرداری هستیم که البته ما از طریق رسانه ها و فضای مجازی در جریان این انتصابات قرار میگیریم.
مهدی پیرهادی؛رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران هم در جلسه امروز شورا تأکید کرد: با گزارشی که از مناطق دریافت کردیم، خوشبختانه مشکل خاصی وجود نداشت که تلاش نیروهای خدمات شهری و مناطق قابل تقدیر است.
وی با بیان اینکه احتمال یخ زدگی معابر به دلیل برودت هوا وجود دارد، یادآور شد: از شهرداری تقاضا داریم که تمهیدات لازم را در این زمینه در نظر بگیرد و شهروندان نیز همکاری لازم را برای برف روبی درب منازل خود داشته باشند.
در این جلسه همچنین ، نامه فرماندار تهران درخصوص اعتراض هیات تطبیق به "مصوبه تعیین عوارض تردد جهت مدیریت ترافیک و تقاضای سفر در سال ۱۴۰۴ " بررسی و اصلاحات اعمال شده با ۱۸ رأی موافق تصویب شد.
جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران در سیصد و سومین جلسه شورا و در جریان بررسی نامه فرماندار تهران درخصوص اعتراض هیات تطبیق به "مصوبه تعیین عوارض تردد جهت مدیریت ترافیک و تقاضای سفر در سال ۱۴۰۴ " با بیان اینکه فرمانداری ایراداتی بر این لایحه گرفته است، اظهار کرد: سه کمیسیون نظارت و حقوقی، برنامه و بودجه و عمران و حمل و نقل این موضوع را مورد بررسی قرار دارند که بخشی از این موارد اصلاح شده اما شورا بر اجرای برخی از بندها همچنان اصرار دارد.
وی افزود: فرمانداری میزان افزایش نرخ عوارض طرح ترافیک را کمی بیش از نرخ تورم عنوان کرده که بر این اساس و پس از اصلاحات صورت گرفته، عدد پایه عوارض ۱۰۲ هزار و ۶۰۰ تومان تعیین شد که نسبت به سال قبل ۳۶.۸ درصد رشد دارد.
تشکری هاشمی با بیان اینکه دسته بندی وسایل حمل و نقل مجاز بر حسب اهداف مورد نظر، استاندارد زیست محیطی و نوع وسیله نقلیه است، یادآور شد: شورای شهر تهران نیز مستند به سوابق قبلی، تفکیک را انجام داده و به جهت فراهم کردن امکان بررسی و پیاده سازی آن، تصمیم منوط به مصوبات شورای عالی ترافیک خواهد بود.
وی ادامه داد: نرخ رشد عوارض دریافتی از وسایل نقلیه باری در محدوده کامیون ممنوع ۱۳۲ هزار تومان اعلام شده بود که با توجه به ایراد فرمانداری به ۱۲۳ هزار تومان رسید.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا با بیان اینکه خرید بسته های ترافیکی از طریق سامانه های مجاز شهرداری تهران از جمله سامانه شهرزاد در دسترس عموم شهروندان و هموطنان انجام می شود، تصریح کرد: به همین دلیل در اعمال ضرایب کاهشی تفاوتی بین اشخاص حقیقی و حقوقی وجود ندارد.
تشکری هاشمی همچنین خاطرنشان کرد: ضریب نرخ عوارض طرح ترافیک برای خودروهای دارای پلاک شهرستان از یک تا پنج روز، یک درصد، از ۶ تا ۱۰ روز ۱.۲ درصد و از ۱۰ روز بیشتر ۱.۵ درصد است.
وی با تأکید بر اینکه تنها دو درصد از خودروهای تهران می توانند وارد محدوده مرکزی شوند، تصریح کرد: این محرومیت با دهها ایستگاه مترو و صدها ایستگاه اتوبوس جبران شده است. اینکه بگوییم خودروهای پلاک شهرستان تفاوتی با خودروهای پلاک تهران ندارد، چه منطقی دارد؟
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا گفت: اگر عوارضی برای خودروها تعیین می شود، باید مالکان خودروها این نرخ را بپردازند و حتی اگر خودروهای پلاک شهرستان به شهرهای خود بازگشتند، ساز و کاری برای پرداخت عوارض آنها وجود داشته باشد.
وی تأکید کرد: محدوده مکانی، زمانی، تعداد و نوع خودرو را باید شورای ترافیک تهران تعیین کند و به همین دلیل گفتیم که شورای ترافیک، این موارد را مشخص و اعلام کند. ما باید نقش بازدارندگی را در طرح ترافیک عملیاتی کنیم.
مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران نیز گفت: وزارت کشور باید اصلاحاتی در این زمینه در نظر بگیرد؛ چراکه عوارض، کالا نیست که با تورم همراه باشد.
وی با بیان اینکه آیا وسیله دیگری نیست که هموطنان به محدوده مرکزی تهران بیایند، یادآور شد: با مترو، اتوبوس و تاکسی می توان به مرکز شهر تردد کرد و مجبور نیستند که با خودروی شخصی به این محدوده مراجعه کنند. شهروندان تهرانی سالهاست برای ورود به محدوده مرکزی، عوارض طرح ترافیک می پردازند و باقی هموطنان نیز مشمول آن هستند.
چمران با تأکید بر اینکه این محدودیت ها قانونی است، خاطرنشان کرد: در نهایت به این نتیجه رسیدیم که اگر این موضوع در شورای عالی ترافیک تصویب شود، ملاک عمل خواهد بود که شهردار باید در این شورا دفاع لازم را از موضوع داشته باشد.
وی با طرح این پرسش که آیا نرخ جریمه خودروها بر اساس نرخ تورم بود، گفت: درست است که این کار را انجام ندادند؛ چراکه جرائم حالت بازدارندگی دارد و برای عوارض طرح ترافیک نیز باید چنین عمل شود.
محمد آخوندی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا تأکید کرد: به نظر می رسد ما وظایفی نسبت به شهروندان تهرانی داریم که باید به آن عمل کنیم. بعضاً شهروندانی در محدوده طرح ترافیک سکونت دارند اما ناچار به پرداخت عوارض می شوند و این در حالیست که رانندگان برخی خودروهای پلاک شهرستان که در این محدوده مسافرکشی می کنند، نه عوارض می پردازند و نه جریمه می شوند.
ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران، با انتقاد نیز در مخالفت مصوبه شورا از تعیین عدد پایه عوارض طرح ترافیک، خواستار اصلاح آن مطابق با اعلام وزارت کشور شد. وی تأکید کرد که با وجود پیشبینی مخالفت، شورا ناچار به اصلاح مصوبه خواهد بود.
وی همچنین با اشاره به موضوع عوارض برای خودروهای پلاک شهرستان، استدلال برخی مخالفان را مطرح کرد که تهران متعلق به همه مردم کشور است و نباید محدودیتی برای ورود شهروندان سایر استانها ایجاد شود. او افزود که تمرکز اداری، آموزشی و بهداشتی در تهران، بسیاری را مجبور به سفر به پایتخت میکند و این محدودیتها نباید تبعیضآمیز باشد.
امانی تصریح کرد که تعیین عوارض نباید بین اشخاص حقیقی و حقوقی تفاوت ایجاد کند و رد شدن مصوبه، آن را به هیئت حل اختلاف خواهد کشاند. وی همچنین تأکید کرد که شورای ترافیک تهران باید در این زمینه تصمیم بگیرد و شهردار موظف است بهدرستی از این مصوبه دفاع کند.
مهدی اقراریان رئیس کمیته حقوقی شورا با بیان اینکه وزارت کشور در مورد خودروهای پلاک شهرستان تدبیر خود را اعلام کند، یادآور شد: آیا می خواهید تهران را رها کنید؟ این منجر به نابوی تهران می شود.
وی اضافه کرد: پیشنهاد بنده این است که ضریب های پیش بینی شده را برای تمام پلاک ها در نظر بگیریم و تفاوتی بین پلاک تهران و پلاک شهرستان وجود نداشته باشد.
اقراریان با بیان اینکه شرایط تردد خودروها در پایتخت با بحران مواجه است، اظهار کرد: میلیون ها لیتر بنزین یارانه ای که از آب خوردن هم ارزان تر است، در تهران سوخته می شود. وزارت کشور اگر پیشنهاد و تدبیری در این زمینه دارد، ما منتظر آن هستیم. وزیر کشور بگوید باید چه کاری در تهران انجام دهیم؟ این مطالبه شهروندان و رانندگان تاکسی و مردم است. اگر راه حل پیشنهای دارند بگویند و اگر راه حلی ندارد، اجازه دهند شورای شهر تصمیم بگیرد.
پرویز سروری نایب رئیس شورای شهر تهران نیز خاطرنشان کرد: کمیسیون این موضوع را هوشمندانه در نظر گرفته که مالکان خودروهای پلاک شهرستان کنترل می شوند و اگر بیش از ۱۰ روز در تهران حضور داشته باشند، به این معناست که در پایتخت کار می کنند.
نامه فرماندار تهران در خصوص اعتراض هیات تطبیق به "مصوبه تعیین عوارض تردد جهت مدیریت ترافیک و تقاضای سفر از سال ۱۴۰۴ " بررسی و اصلاحات اعمال شده با ۱۸ رأی موافق تصویب شد.
در این جلسه لایحه نرخ بهای خدمات پسماند عادی و ساختمانی برای سال ۱۴۰۴ بررسی و با حداکثر آراء موافق تصویب شد.
مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران در سیصد و سومین جلسه شورا در جریان بررسی لایحه بهای خدمات مدیریت پسماند برای سال ۱۴۰۴ با بیان اینکه میزان افزایش نرخ در سال آینده ۳۸ درصد خواهد بود، اظهار کرد: پیشنهاد شهرداری ۶۰ درصد بود که ما آن را به ۳۸ درصد کاهش دادیم.
وی ادامه داد: نرخ بهای خدمات در مدیریت پسماند ساختمانی نیز ۳۸ درصد پیش بینی شده که پیشنهاد افزایش آن ۴۵ درصد بود.
پیرهادی با بیان اینکه کل درآمد از پسماند ۸۰ میلیارد تومان بوده اما هزینه آن برای شهرداری بیشتر است، یادآور شد: اگر این نرخ افزایش نیابد، خودروهای حمل پسماند ساختمانی، بار را در کنار بزرگراه ها تخلیه می کنند.
مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه پسماند ساختمانی هنوز عملیاتی نشده است، تصریح کرد: اگر میزان افزایش زیاد باشد، منجر به تخلف خواهد شد. بعضاً در ساعات شب می بینیم که کامیون ها نخاله های ساختمان را در محلی تخلیه و فرار می کنند. اگر رقم زیاد باشد این تخلف برای آنها به صرفه خواهد بود.
وی افزود: ارزش پسماند ساختمانی بیش از نخاله است و باید شهرداری و بخش خصوصی اقدامات لازم را انجام دهند که تخلفی در این زمینه صورت نگیرد.
نرخ بهای خدمات پسماند عادی و ساختمانی در سال ۱۴۰۴ با حداکثر آراء موافق ۳۸ درصد افزایش یافت.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
پزشکیان خطاب به ترامپ: مرد مذاکره هستی یا نه؟
-
گزافهگویی سخنگوی کاخ سفید درباره ایران
-
ایران خودرو قید تولید این محصول را زد / تغییر رویه ایران خودرو، قیمت بازاری این خودرو را افزایش می دهد؟
-
پیشنهاد توییتری نوبخت به دولت برای کنترل بازار ارز
-
والاستریت ژورنال؛ تلآویو در انتظار تصمیم ترامپ علیه تهران/ بن سلمان نقشه بیبی را منحرف میکند؟
-
نوسان قیمت طلا و سکه در محدوده رنج/ تداوم کاهش حباب سکه در سایه عملیات بازارساز؟
-
بررسی مجدد تعرفه واردات خودرو
-
خبر مهم فرمانده نیروی دریایی سپاه/ دستور ساخت ۶ شناور آتشخوار صادر شد
-
مجلس به موضوع کمبود برنج ورود کرد/ پشت پرده عرضه محصول چند برابر قیمت واقعی!