به گزارش اکوایران،‌ محسن اردکانی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تهران، در حاشیه بیستمین نمایشگاه بین‌المللی آب در نشستی خبری درباره تدابیر درنظر گرفته شده برای گذر از فصل تابستان، گفت: اکنون حدود چهار ماه  از سال آبی گذشته است و تا پایان خرداد ماه بارندگی خواهیم داشت اما چه بارندگی داشته باشیم؛ چه نداشته باشیم، خودمان را برای عدم بارش‌ها آماده می کنیم.

به گزارش ایسنا، او افزود: با بیان اینکه هر شهروند تهرانی به طور متوسط ۲۵۰ لیتر در شبانه‌روز آب مصرف می‌کند، گفت: این درحالی‌است که الگوی مصرف برای هر شهروند ۱۳۰ لیتر است.  

اردکانی با بیان اینکه برای اولین بار در نیم قرن اخیر، چهارمین سال پیاپی خشکسالی را در تهران شاهد هستیم، گفت: میزان بارش‌ها در این مدت از ۲۸۰ میلی‌متر کمتر بوده است.

ازبین رفتن شغل‌های مرتبط با منابع آبی تا 1412

در این میان، روز گذشته علیرضا الماسوندی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب ایران گفت: حدود ۷۳ درصد از بارندگی‌های کشور تبخیر می‌شود و تنها ۱۰۳ میلیارد متر مکعب آب باقی می‌ماند. این در حالی است که در کشورهایی با میانگین بارندگی بالای ۶۰۰ میلی‌متر، میزان مصرف مجاز تنها ۴۰ درصد است؛ اما در ایران حدود ۹۲ درصد منابع آبی مصرف می‌شود که سهم بخش کشاورزی از این میزان حدود ۳۸ میلیارد متر مکعب است.

الماسوندی در ادامه به ضرورت اصلاح الگوی کشت اشاره کرد که در برنامه‌های توسعه گنجانده شده است، گفت: بهینه‌سازی مصرف در کشاورزی حتی به میزان ۱۰ درصد می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی داشته باشد.

معاون تلفیق و امور تنظیم‌گری شرکت مدیریت منابع آب ایران با تأکید بر وضعیت بحرانی منابع آب زیرزمینی تصریح کرد: کشور اکنون با بدهی ۱۴۹ میلیارد متر مکعبی نسبت به این منابع مواجه است و این مسائل باعث فرونشست زمین در دشت‌ها شده، به طوری که خاک تحکیم یافته و توان نفوذپذیری خود را از دست می‌دهد.

الماسوندی با بیان اینکه بر اساس پژوهش‌ها تا سال ۱۴۱۲ بسیاری از شغل‌های مرتبط با منابع آبی از بین خواهند رفت، گفت: فرونشست زمین یک زلزله‌ای خاموش است که آن تهدیدی بدون جبران مافات است.