عارف: ایران از جایگاه اول علمی منطقه فاصله گرفته است/ عملکرد شورای عتف نیاز به ارزیابی جدی دارد
معاون اول رئیسجمهوری در جلسه شورای عالی عتف با انتقاد از عدم توجه به سند چشمانداز در حوزه علوم و فناوری، به رتبههای پایین ایران در شاخصهای علمی اشاره کرد و خواستار ارزیابی دقیق عملکرد این شورا شد.
به گزارش اکوایران، محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهوری، امروز -دوم دی ماه- در جلسه شورای عالی عتف با انتقاد از عدم توجه به سند چشمانداز در حوزه علوم، تحقیقات و فناوری کشور، گفت که باوجود پیشرفتهایی در آموزش عالی از اوایل انقلاب تا امروز، از جایگاه اول علمی در منطقه دور شدهایم.
او به بررسی عملکرد این شورا پرداخته و با اشاره به رتبههای پایین کشور در شاخصهای علمی، بیان کرد: «قرار بود تا ۱۴۰۴ در جایگاه اول علمی جنوب غرب آسیا باشیم، اما در تولید مقالات، در ۲۰۲۲ در رتبه ۱۵ و در ۲۰۲۴ در رتبه ۱۶ قرار داریم. همچنین، هیچ دانشگاه ایرانی در ۱۰۰ دانشگاه اول دنیا نیست و بهترین رتبه دانشگاهها ۳۳۴ است.»
عارف افزود: «در حوزههای هایتک و فناوری، ایران در سال ۲۰۲۳ رتبه ۶۳ و در ۲۰۲۴ به رتبه ۶۴ رسید و در شاخص نوآوری هم از رتبه ۷۵ در ۲۰۲۲ به رتبه ۷۹ در ۲۰۲۴ نزول کرده است.»
معاون اول رئیسجمهوری همچنین بر لزوم ارزیابی دقیق عملکرد شورای عالی عتف تأکید کرد و گفت که در ۴۰ سال گذشته، چالشهای زیادی در دانشگاهها ایجاد شده است، بهویژه دخالتهای غیرضروری و مسائل سیاسی که به جای توجه به مسائل علمی، فضای دانشگاهها را تحت تأثیر قرار داده است.
عارف در ادامه از مشکلات حوزه مهاجرت نخبگان و چالشهای جذب آنها پس از فارغالتحصیلی نیز سخن گفت و از شورای عتف خواست که به مسائل واقعی دانشگاهها و نخبگان توجه کند.
او تأکید کرد که اصلاح کشور باید از اصلاح دانشگاهها آغاز شود و شورای عالی عتف باید به جای تشکیلات و کمیتهها، تمرکز بیشتری بر ارتقاء علم و فناوری کشور داشته باشد.
اکوایران: مهاجرت دانشجویان و نخبگان از ایران به پدیدهای فراگیر بدل شده که نهتنها نظام آموزشی، بلکه جامعه و اقتصاد کشور را تحت تأثیر قرار داده است. در حالی که کشورهایی مانند بریتانیا، کانادا و آلمان با برنامههای هدفمند، به دنبال جذب این استعدادها هستند، ایران همچنان با چالشهایی مانند کیفیت پایین آموزش عالی، نبود فرصتهای شغلی و مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم میکند. در این گزارش به بررسی دلایل و پیامدهای مهاجرت دانشجویان ایرانی باتوجه به آمارهای موجود و گفتوگو با برخی از دانشجویان پرداختهایم.
او همچنین اشاره کرد که اگرچه سند چشمانداز به دستاوردهای زیادی اشاره داشت، باید در مسیر رسیدن به اهداف آن، بهویژه در حوزه علم و فناوری، گامهای جدیتری برداشته شود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ارسال پیام برای برای دشمن شماره یک؛ خرید جنگندههای سوخو-35 قاعده بازی تهران و تلآویو را تغییر میدهد؟
-
رشد لاک پشتی بورس ادامه خواهد داشت؟
-
بقایی در پاسخ به اکوایران: ارز واحد بریکس در دستور کار است/ آمریکا بیشترین ضربه را به دلار زد
-
ترامپ به دنبال بازسازی غزه توسط امارات و سعودیها/ واشنگتن پست: حمله به ایران دیگر موضوع آمریکا نیست
-
قیمت آپارتمان در محله نارمک+جدول
-
کرمان در باتلاق بیکاری جوانان/ بازار کار کدام استان برای جوانان مساعد است؟+ نمودار
-
پیام مهم کانادا به ترامپ؛ خون به پا میشود
-
حرکت بورس به سمت تعادل/ صندوقها همچنان جذابتر از سهام
-
شرط مهم برای پرداخت وام تعمیر مسکن