مازوت نفس ایران را تنگ کرد؛ روایت معاون پزشکیان از تیغ ناترازی انرژی بر محیط زیست
اکوایران: رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست با اشاره به مازوت سوزی در ایران گفت: گوگردزدایی از مازوت در مناطق شهری اهمیت زیادی دارد و مازوتی که استفاده میشود 3.5 تا 5 درصد است که استاندارد آن 0.8 درصد است.
به گزارش اکوایران، شینا انصاری، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در میزگرد انرژی، آلایندهها و صنعت درباره امنیت انرژی اظهار کرد: در کشور با ناترازی جدی در بخش انرژی مواجه هستیم، در شهرهای بزرگ و صنعتی ناترازیهای انرژی باعث شده در صنایع از سوختهای سنگین مانند مازوت استفاده شود که به تشدید آلایندهها کمک کرده است.
او با تاکید بر اینکه امنیت انرژی به معنی حفظ دسترسی بیوقفه و بدون اختلال به انرژی نیست، گفت: نباید ملاحظات محیط زیستی و نگرانیها در این باره را نادیده بگیریم.
به گفته انصاری، سیاستگذار باید به نحوی سند امنیت انرژی را تدوین کند که ملاحظات محیط زیستی در آن در نظر گرفته شده باشد، در غیر این صورت خروجی سیاستگذاری که تنها متکی به تامین انرژی به هر قیمتی باشد، باعث میشود در میان و بلندمدت سلامت و محیطزیست مردم تحت تاثیر قرار بگیرد.
او تاکید کرد: تامین امنیت انرژی بدون در نظر گرفتن محیط زیست شاید در کوتاه مدت منافعی داشته باشد اما در میان مدت مضرات زیادی دارد و میتواند سیاستگذار را وادار کند در هدفگذاریهای خود تجدیدنظر کند.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست حکمرانی صحیح را مستلزم دید جامع و همه جانبهنگر سیاستگذار دانست و بر اهمیت مساله محیط زیست در کنار سایر مسائل تامین انرژی و سند امنیتی انرژی تاکید کرد.
او درباره موضوع لزوم حکمرانی یکپارچه و سیاستگذاری در حوزه انرژی، صنعت و محیطزیست گفت: مشکلات امروز حوزه محیط زیست حاصل انباشت مشکلات دهههای گذشته است و مشکل آلودگی هوای تهران به قبل از انقلاب برمیگردد.
به گفته انصاری، سیاستهای حمایتی دهههای گذشته برای حفظ سطح تولید صنعتی به هر قیمتی برای مقابله با اثرات تحریمهای اقتصادی و قیمتگذاری حاملهای انرژی باعث افزایش ناکارآمدی در بخش صنعت شده که اثرات سوء آن قابل مشاهده است، در کشور صنایع آلاینده بسیاری را داریم که باعث تشدید آلایندهها و گازهای گلخانهای میشوند.
او افزود: صنایع با وجود اینکه مایل به فعالیت در راستای محیط زیست هستند اما به دلیل فرسودگی بخشهای تولید، پرمصرفی تجهیزات صنعتی و انتشار آلایندههای هوا در غیاب سیستمهای کنترلی، مصرف و ضریب انتشار بالای خودروهای تولیدی، اتکای بیش از حد به سوختهای فسیلی نیازمند بازنگری در سیاستهای مربوطه و حکمرانی یکپارچه هستیم.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست درباره موضوع ناترازی انرژی و اثرات آن بر محیط زیست و آلودگی هوا اظهار کرد: ناترازی در حوزه بنزین، گاز طبیعی و برق ارتباط مستقیم با محیط زیست و تشدید آلایندههای هوا دارد.
او با بیان اینکه در فصل سرد سال با ناترازی در حوزه گاز طبیعی مواجه هستیم، افزود: در این شرایط صنایع و نیروگاههای سوخت، ناگزیر به جایگزینی نفت کوره و نفت گاز هستند که انتشار آلایندههای ذرات معلق و دی اکسید گوگرد را در پی دارد.
به گفته انصاری، اکنون ۱۶ نیروگاه بخاری در کرج، اصفهان و اراک مجبور به استفاده از سوخت سنگین هستند و به دلیل اینکه این نیروگاهها در محدوده مسکونی شهری قرار دارند، شهروندان به طور مستقیم از آلودگی ناشی از انتشار آلایندههای خطرناک متاثر میشوند.
او درباره ناترازی بنزین و عدم تطابق بین تولید و عرضه با تقاضا در کشور اظهار کرد: با کاهش کیفیت بنزین مواجه هستیم، بخشی از پارامترهای مربوط به بنزین با شاخصهای استاندارد تطابق ندارند و باعث انتشار آلایندهها میشوند.
به گفته رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست، در فصل تابستان با ناترازی برق مواجه هستیم که منجر به بهرهگیری حداکثری از ظرفیت نیروگاههای کشور میشود که استفاده از سوختهای جایگزین با گوگرد بالا نیز آلودگی هوا را در پی دارد.
او تاکید کرد: ناترازیها منجر به خاموشی و محدودیت فعالیت صنایع و شهرکهای صنعتی میشود، ناترازیها اثرات اقتصادی دارد که با الزام به رونق تولید در تضاد است، از سویی خاموشیهای مکرر آسیبهای جدی به تجهیزات صنعتی را در پی دارد.
انصاری یکی از راهکارهای برونرفت مساله ناترازی انرژی را مشارکت همه دستگاهها در این زمینه دانست و گفت: در برنامه هفتم پیشرفت بر موضوع ناترازی انرژی تاکید شده و باید اقداماتی برای کاهش مشکلات فزاینده ناترازی انرژی و صنایع آلاینده انجام داد.
او افزود: یکی از این اقدامات توسعه استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی و بادی است، در برنامه هفتم تاکید شده تا پایان برنامه ۱۲ هزار مگاوات از محل انرژی تجدیدپذیر برق تامین شود.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست راهکار دیگر برونرفت از مساله ناترازی انرژی را ارتقای کیفی و استانداردسازی سوخت مایع مصرفی در پالایشگاههای کشور دانست و اظهار کرد: کاهش میزان فلرینگ در مناطق عملیاتی نفتی با استفاده از دانش فنی و استحصال و به کار گیری آن در صنایع، اثرگذار است.
او افزایش راندمان نیروگاهی با استفاده از به مدار آوردن واحدهای بخار نیروگاههای سیکل ترکیبی را در رفع ناترازیهای انرژی موثر دانست و گفت: گوگردزدایی از مازوت در مناطق شهری اهمیت زیادی دارد و مازوتی که استفاده میشود ۳.۵ تا ۵ درصد است که استاندارد آن ۰.۸ درصد است.
انصاری تاکید کرد: آلودگی هوا، ناترازی انرژی، مصرف بی رویه آب و بهرهبرداری بیرویه از سفرههای آب زیرزمینی و حق آبه تالابها موضوعاتی هستند که سازمان محیط زیست نمیتواند به تنهایی پیش ببرد و نیازمند همکاری دستگاههای دیگر است.
او با تاکید بر اینکه فرونشست زمین یکی از بحرانهای کشور است، گفت: برای آلودگی هوا بالغ بر ۲۰۰ ایستگاه پایش کیفی هوا وجود دارد و معتقدیم مردم کشور چه در مناطق صنعتی و چه در مناطقی که گردوغبار هست، حق دارند از کیفیت هوایی که تنفس میکنند مطلع باشند.
رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه با وجود مشکلات، تلاش میکنیم ایستگاههای پایش کیفی هوا اطلاعات دقیقی ارائه دهند، اظهار کرد: با وجود تحریمها، ایستگاههای پایش نیازمند راهبری، نگهداری و کالیبره شدن هستند و برای بروزرسانی ایستگاهها مشکل داریم.
او تاکید کرد: طبق قانون هوای پاک باید پایش فصلی انجام شود که بنا داریم این اطلاعات در دسترس همه قرار گیرد، در جلسات متعدد دولت نیز از وزارت نیرو و نفت پیگیر هستیم تا برنامهای دهند که سوخت مازوت مورد استفاده، استانداردهای لازم را داشته باشد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
زلنسکی پشت درهای مراسم تحلیف ترامپ ماند/ غافلگیری بزرگ برای اوکراین؛ خبری از بذل و بخششهای آمریکا نیست
-
جزئیات جدید از ترور در کاخ دادگستری/ آبدارچی 31 ساله ظرف ۱۳ ثانیه ترور را انجام داد
-
هدیه تحلیف ایران و روسیه به دونالد ترامپ/ ترامپ چه پاسخی میدهد؟
-
حیاط خلوت لوازم خانگی داخلی تعطیل میشود
-
ناو آمریکایی طعمه کروزهای یمن شد
-
از زمین تا آسمان؛ تصاویری از ساخت موشک، در شهر زیرزمینی نیروهای مسلح ایران
-
پیشبینی کارشناسان از قیمت طلای جهانی در هفته جدید؛ خیز فلز زرد برای رکوردشکنی؟
-
توصیف ترامپ از فردای آغاز ریاستجمهوریاش/ بدون آنکه رئیسجمهور باشم به توافق آتشبس دست یافتیم
-
تا اولین سخنرانی ترامپ معامله نکنید!