به گزارش اکوایران، سید جواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی، امروز (27 دی) در نشست شورای اداری شهرستان سبزوار با اشاره به وضعیت سالمندی در کشور، گفت: با توجه به اینکه بیش از ۲۸ درصد جمعیت ایران را سالمندان تشکیل می‌دهند، پیش‌بینی می‌شود که این رقم تا سال ۱۴۳۰ از ۳۳ درصد نیز فراتر رود.

او همچنین بر لزوم پیگیری وضعیت سالمندان و راه‌اندازی سامانه جامع سالمندان تأکید کرد و گفت: جمعیت ایران با شتاب به سوی سالخوردگی در حرکت است، چنان که سرعت موج سالمندی در کشور ما از تمام دنیا بالاتر است.

حسینی همچنین به ارائه ۷۵۰۰ میلیارد ریال وسایل کمک توانبخشی به مددجویان سازمان بهزیستی اشاره کرد و افزود: این تجهیزات شامل سمعک، ویلچر، عصا، واکر، تشک مواج و تخت بوده و به مددجویان زیر پوشش سازمان ارائه شده است.

به گزارش ایلنا، او همچنین از برنامه غربالگری چشم و خدمات مداخله حرفه‌ای برای ۵۷ میلیون ایرانی خبر داد و اعلام کرد که این اقدامات سبب کاهش شیوع تنبلی چشم در کشور به نصف میزان جهانی شده است.

رئیس سازمان بهزیستی در بخش دیگری از سخنان خود، به تحقق ۹۶ درصدی تعهد اشتغال مددجویان این سازمان اشاره کرد و گفت: در سال جاری، هدف ایجاد ۶۰ هزار فرصت شغلی برای مددجویان بود که تا کنون ۹۶ درصد آن محقق شده است. از این تعداد، ۴۹۰۰ فرصت شغلی به استان خراسان رضوی اختصاص داشته که سهم شهرستان سبزوار ۳۶۰ فرصت شغلی بوده و این میزان به طور کامل در این شهرستان تحقق یافته است.

خبر مرتبط
هشدار دبیر ستاد ملی جمعیت: سالمندی ۳۳ درصدی تا سال ۱۴۳۰/ آخرین آمارها از موالید کشور

دبیر ستاد ملی جمعیت کشور با هشدار درباره روند سریع سالمندی جمعیت کشور، خواستار اقدامات جدی برای حل بحران جمعیتی و حمایت از متخصصین زنان و زایمان شد. در این گزارش نگاهی به آمارها و اظهارنظرات در این خصوص داریم.

هشدار دبیر ستاد ملی جمعیت از سالخوردگی جمعیت ایران

رئیس سازمان بهزیستی در حالی از خطر سالمندی جمعیت ایران سخن گفته است که در سال‌های اخیر، روند این معضل جمعیتی در ایران شتاب قابل توجهی گرفته است.

به گزارش اکوایران، در جدیدترین هشدارها در این باره نیز مرضیه وحید دستجردی، دبیر ستاد ملی جمعیت کشور، در 12 دی در دومین کنگره کشوری چالش‌های بالینی زایمان نسبت به کاهش رشد جمعیت و سالمندی سریع هشدار داد و بیان کرد: در حال حاضر ۱۰ درصد از جمعیت کشور سالمند هستند، اما این رقم تا سال ۱۴۳۰ به ۳۳ درصد خواهد رسید. ادامه این روند می‌تواند جایگاه ایران را به‌عنوان یک کشور بزرگ تحت تأثیر قرار دهد.

او همچنین اشاره کرد که متوسط سن جامعه از ۲۲ سال به ۳۲ سال افزایش یافته است، که این موضوع سرعت بالای روند سالمندی را نشان می‌دهد.

لزوم تغییر سیاست‌های جمعیتی

وحید دستجردی با اشاره به پیچیدگی موضوع کاهش رشد جمعیت گفت: این مسأله نیازمند توجه جدی به عوامل فرهنگی و اجتماعی است. باید تلاش کنیم که موضوع سلامت مادران و بحران جمعیتی به یک گفتمان عمومی تبدیل شود و همه نهادها برای حل این معضل همکاری کنند.

او در پایان تاکید کرد که ستاد ملی جمعیت آمادگی دارد هرگونه اقدام لازم برای حمایت از جمعیت کشور و جلوگیری از بحران‌های جمعیتی را اجرایی کند.

این درحالی است که دوازدهم مهر، شکیبا محبی‌تبار، دبیر سابق ستاد ملی جمعیت در همایش نجات که با موضوع جوانی جمعیت در اصفهان برگزار شد، مدعی شد: تولد فرزندان سوم، چهارم و پنجم در خانواده‌های ایرانی بطور معناداری افزایش یافته است.

او با بیان اینکه در شاخص‌های بین‌المللی در سطح مطلوبی قرار داریم، افزود: از سال ۲۰۱۰ تاکنون شاخص توسعه انسانی ایران (شامل سلامت، آموزش و تولید ناخالص ملی) با افزایش همراه بوده است.

محبی‌تبار معتقد بود که اقدامات انجام شده قانون جوانی جمعیت شیب کاهش موالید در کشور کندتر شده است.

وزارت بهداشت دولت سیزدهم، هم‌راستا با دبیر ستاد ملی جمعیت‌اش

در همین راستا، حسین فرشیدی، معاون وزارت بهداشت در دولت سیزدهم نیز معتقد بود قانون جوانی جمعیت توانسته تندی شیب کاهش موالید را کاهش دهد؛ او در 23 اردیبهشت‌ماه اظهار کرد: «اگر این قانون نبود و اقداماتی که اکنون برای افزایش جمعیت و زاد و ولد انجام می‌شود رخ نمی‌داد، شاهد کاهش موالید با شیب بسیار تند بودیم به طوری که در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل آن ۴۰ هزار تولد کمتر داشتیم و اگر کاری صورت نمی‌گرفت، این عدد در سال ۱۴۰۲ به ۷۰ هزار تولد کمتر هم می‌رسید. اکنون آمار احتمال کاهش ۴۰ هزار تولد به کاهش ۱۷ هزارتایی رسید و شیب تند کاهش موالیدی که در آن قرار داشتیم با حمایت‌های دولت گرفته شد.»

قانونی که وضع شد و بودجه‌ای که نرسید

در این میان برخی نیز نظری متفاوت دارند و معتقدند این قانون چندان هم راهگشا نبوده است، مانند رییس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مجلس یازدهم که نظری متفاوت با وزرات بهداشت داشت. فاطمه محمدبیگی، 14 فروردین سال جاری، در این خصوص گفته بود: «برخی بخش‌ها با قانون جوانی جمعیت به خوبی همراهی نکردند. مشکل عدم اجرای قانون، چالش‌های بودجه‌ای است و متاسفانه به دلیل عدم تامین بودجه، ۵۰ درصد این قانون اجرایی نشده است.»

او همچنین در خصوص وعده وزارت صمت در خصوص اهدای ماشین به مادرها گفت: «وزارت صمت خودروی مادران را نمی‌دهد. تا کنون ۲۷۰ هزار مادر خودرو گرفته‌اند و نزدیک به دو برابر این تعداد در صف انتظار هستند. قرار بود ۵۰ درصد خودروهای داخلی در اختیار مادران قرار گیرد و مادران بدون نوبت و قرعه‌کشی خودرو دریافت کنند، اما تاکنون کمتر از ۲۰ درصد ظرفیت خودرو در اختیار مادران قرار گرفته است.»