معاون سازمان انرژی اتمی: ایران ظرفیت غنی سازی را به شکل قابل ملاحظهای افزایش میدهد/ مجموعهای از سانتریفیوژهای پیشرفته را بکار میگیریم
اکوایران: معاون امور بینالملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی ایران، گفت: ایران در واکنش به قطعنامه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی مجموعهای از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته را بکار میگیرد.
به گزارش اکوایران، معاون امور بینالملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی ایران، گفت: ایران در واکنش به قطعنامه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی مجموعهای از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته را بکار میگیرد.
به نوشته ایرنا بهروز کمالوندی امروز در گفتوگوی تلویزیونی درباره جزئیات اقدامات ایران در پاسخ به قطعنامه شورای حکام آژانس اظهار کرد: پس از این قطعنامه اقدامات جبرانی ما بلافاصله شروع شد.
وی افزود: مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در ایران مجتمعهای غنیسازی، ماشینهای مختلف نصب شده و هزاران ماشین سانتریفیوژ را دید و به او گفتیم که اینها آماده است و درحالی که دنبال راهحلهای تعاملی هستیم اما اگر آنها بخواهند روشهای دیگری را اتخاذ کنند، ما هم آماده هستیم.
کمالوندی ادامه داد: مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی پیشنهاد داشت که موقتا ذخایر ۶۰ درصد بالا نرود، البته نه به شکلی که غنی سازی در سطوح مختلف از جمله ۶۰ درصد متوقف شود بلکه به صورت موقت فضایی برای تعامل باشد که ما با شرط و شروط پذیرفتیم اما به آنها همان موقع هم گفتیم که ما در لحظه عمل خواهیم کرد.
وی یادآور شد: این قطعنامه دیشب ساعت ۹ یا ۱۰ شب در وین تصویب شد، قبل از اینکه بخواهند مسئولان آژانس آنجا را ترک کنند، به آنها اطلاع تلفنی اطلاع دادیم و امروز هم وی آی کیو را برای آنها فرستادیم و کارهایی که باید انجام شود را اعلام کردیم.
معاون امور بینالملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی ایران با بیان اینکه حوزه غنی سازی مهمترین حوزهای است که از قطعنامه متاثر خواهد شد، گفت: یعنی ما ظرفیت غنی سازی را به شکل قابل ملاحظهای افزایش میدهیم، بکارگیری انواع ماشینهای پیشرفته و سرعت تحقیق و توسعه صنعتی را از هرکدام از ماشینها افزایش میدهیم، زیرساخت ها تقویت میشود و ضریب امنیت بواسطه سایر اقدامات بالا میرود.
کمالوندی خاطرنشان کرد: به عبارتی آنها با روش فشار میخواهند صنعت ما رو به عقب برود اما این اتفاق نمیافتد و تعداد کشورهایی که به آنها رای میدهند هر بار کاهش مییابد؛ قطعنامه اخیر رای کمتر نسبت به قطعنامه قبلی داشته است.
وی عنوان کرد: می توان گفت همه اعضای با رای ممتنع به هیچ وجه مایل نبودند که قطعنامه تصویب شود و سخنرانیهای خوبی داشتند و تعجب کردند که چرا اینها روش فشار را در پیش گرفتهاند. به هرحال جناب مهندس اسلامی دیشب دستور لازم را دادند و ما کار را حتی برای امروز نگذاشتیم و به زودی هم آژانس گزارشات خود را خواهد داد.
کمالوندی افزود: این کار آنها باعث افزایش ظرفیت ما در حوزههای صنعت هستهای خواهد شد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
بورس ۱۳۹۹؛ درسهایی برای سرمایهگذاری در طلای خام
-
رویای سلطان برای تغییر چهره خاورمیانه؛ اردوغان با حمایت ترامپ، بزرگترین برنده سقوط بشار اسد میشود؟
-
امید دوباره خروج از لیست سیاه FATF؟
-
جنگ جهانی پنهان؛ چرا غرب نمیخواهد کریدورهای تجاری از ایران و ترکیه عبور کنند؟
-
پیشبینی بورس 8 بهمن 1403/ تعادل در بازار سرمایه برقرار میشود؟
-
سیگنال تهران به ترامپ از کانال تروئیکا/ چرا اروپا نگران مذاکره مستقیم شده؟
-
خوشبینی کمسابقه کارشناسان از رشد طلای جهانی در هفته معاملاتی جدید
-
درآمدی بر بازی بزرگ قدرت در قفقاز؛ علیاف ریسک بازی در زمین تهران و پوتین در برابر ترامپ را میخرد؟
-
حمله هوایی اسرائیل به استانی در سوریه/ موضع الجولانی مقابل رژیم صهیونیستی