به گزارش اکوایران، جلسه توسعه دریا محور با موضوع تقویت صنعت شیلات و آبزیان شامگاه یکشنبه -16 دی- با حضور مسعود پزشکیان برگزار و راهبردهای توسعه این صنعت بررسی شد.

رئیس‌جمهوری در این جلسه پس از شنیدن گزارش تفصیلی رئیس سازمان شیلات از شرایط فعلی صنعت شیلات و آبزیان کشور و برنامه‌های این سازمان برای توسعه این صنعت، با تأکید بر اهمیت تجارت دریایی در تأمین امنیت غذایی گفت: سازمان شیلات باید با هدف‌گذاری وسیع‌تر و تدوین برنامه‌های جامع‌تر، علاوه بر تأمین نیازهای داخلی، دستیابی بیشتر به بازارهای منطقه‌ای و بین‌المللی را در اولویت‌های کاری خود قرار دهد.

به گزارش ایسنا، پزشکیان ایجاد اشتغال پایدار و عرصه گسترده برای فعالیت‌های علمی دانشجویان را از دیگر مزیت‌های صنعت شیلات و آبزیان دانست و با تأکید بر توجه ویژه به حفظ زیست بوم‌های دریایی کشور در برنامه‌های توسعه دریا محور گفت: دولت برای تقویت و توسعه صنعت شیلات و آبزیان آماده فراهم کردن بستر و زمینه‌های لازم است و در این راستا تعاملات بین دستگاهی با هدف رفع موانع تحقق این هدف ضروری است.

رئیس جمهور در این جلسه در راستای تحقق اهداف توسعه‌ای صنعت شیلات و آبزیان دستورات مهمی از جمله «تشکیل شورای راهبری شیلات به ریاست استانداران استان‌های ساحلی و دبیری سازمان شیلات»، «بهسازی و نوسازی شناورها و کشتی‌های صیادی»، «ایجاد رشته‌های تحصیلی آبزی پزشکی برای دانشجویان بومی جهت ارتقای ایمنی تولید آبزیان» و «فرهنگ‌سازی آبزی مصرفی در جامعه» صادر کرد.

همچنین «ایجاد ساز و کار مناسب برای حق انتفاع بهره‌برداری بلند مدت از پلی‌گون‌های پرورش ماهی (قفس دریایی) در دریا» از دیگر دستورات رئیس جمهور در این جلسه بود.

 

خبر مرتبط
زنگ خطر برای دریای خزر/ کاهش تراز آب و پیامدهای آن

اکوایران: کاهش تراز آب دریای خزر به عنوان یکی از بزرگ‌ترین دریاچه‌های جهان، نه‌تنها یک پدیده طبیعی بلکه یک بحران زیست‌محیطی جدی است که تأثیرات عمیقی بر اکوسیستم‌های محلی و اقتصادی کشورهای حاشیه آن دارد. این دریاچه، که در طول تاریخ خود نوسانات زیادی را تجربه کرده، به تازگی با کاهش بی‌سابقه‌ای در سطح آب مواجه شده است. بر اساس گزارش‌ها، در 2 دهه اخیر، تراز آب دریای خزر حدود ۲ متر کاهش یافته و به کمترین سطح خود در یک قرن اخیر رسیده است. اکوایران در این گزارش به روند تاریخی کاهش تراز آب خزر و پیامدهای ناشی از آن پرداخته است.

توسعه دریامحور از برنامه‌های دولت چهاردهم

توسعه دریامحور از مهم‌ترین راهبردهای دولت چهاردهم از زمان روی کار آمدنش تلقی می‌شود. موضوعی که بارها توسط رئیس‌جمهوری، محمدرضا عارف معاون اول و علی عبدالعلی‌زاده، نماینده ویژه رئیس‌جمهور در اقتصاد دریامحور مورد تاکید قرار گرفته است.

مسعود پزشکیان در جلسه نهم دی با موضوع توسعه اقتصاد دریامحور، بر اهمیت صنایع دریامحور، به ویژه صنعت کشتی‌سازی، تأکید کرد و گفت که دولت چهاردهم توجه ویژه‌ای به این صنایع دارد و تمام تلاش خود را برای بررسی همه‌جانبه مسائل، مشکلات و فرصت‌های موجود در این زمینه به کار خواهد گرفت.

او همچنین بر لزوم تدوین استراتژی مشخصی مطابق با شرایط روز تاکید کرد و گفت: برای ایجاد یک استراتژی کارآمد، باید وضعیت فعلی صنایع دریایی روشن شود و برنامه‌های توسعه و دستاوردهای آن در پنج سال آینده با جزئیات مشخص اعلام گردد.

خبر مرتبط
دستور ویژه پزشکیان؛ برنامه‌های برای توسعه اقتصاد دریامحور تدوین شود

دولت چهاردهم با تأکید بر اهمیت توسعه صنایع دریامحور، به ویژه صنعت کشتی‌سازی، تلاش دارد تا برنامه‌ریزی‌های استراتژیک و همکاری با بخش خصوصی را در این حوزه تسریع کند. در این راستا، رئیس‌جمهوری و مقامات مربوطه بر لزوم تدوین استراتژی‌های جامع و بهره‌گیری از ظرفیت‌های اقتصادی دریا برای رشد پایدار تأکید کرده‌اند.

پیش‌تر نیز محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهوری در 13 آذر در دیدار با رئیس و هیات مدیره گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه بحث سواحل مکران یکی از موضوعات اساسی در دولت چهاردهم است، گفت: این منطقه برای ما به حدی اهمیت دارد که آقای رئیس‌جمهوری، هر هفته سه یا چهار جلسه برای بررسی مشکلات این منطقه و بررسی طرح‌ها برگزار می‌کند.

او تاکید کرد: یکی از مهم‌ترین راهبردهای «دولت وفاق» در حوزه توسعه اقتصادی، توسعه دریامحور است.