به گزارش اکوایران، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری در نشست کیفیت‌بخشی و عدالت آموزشی که شامگاه شنبه برگزار شد، بر اهمیت آموزش صحیح معلمان بر اساس الگوهای رفتاری تاکید کرد. او تصریح کرد که معلمان نه‌تنها باید مهارت‌های تدریس را بیاموزند، بلکه باید با رفتار و عملکرد خود، مفاهیمی همچون صداقت، مسئولیت‌پذیری، کار تیمی و نقدپذیری را به دانش‌آموزان آموزش دهند.

رئیس‌جمهوری افزود: اگر در سال‌های گذشته به توصیه‌های امام خمینی (ره) که نسبت به خطر نفوذ دشمنان در مدارس هشدار داده بودند، توجه می‌کردیم و نظام تعلیم و تربیت را جدی می‌گرفتیم، امروز بسیاری از جوانان و نوجوانان به‌جای فکر کردن به مهاجرت، به دنبال ایفای نقش در حل مشکلات کشور بودند.»

به گفته پزشکیان، ایجاد بسترهای اجتماعی برای دانش‌آموزان و تشویق آنها به دغدغه‌مندی نسبت به مسائل جامعه، از ارکان اصلی ارتقای کیفیت آموزش است. او همچنین تحول در نظام مدیریت آموزشی را ضروری دانست و تأکید کرد که برنامه‌ای جامع برای تغییر نگرش مدیران مدارس در سراسر کشور باید تدوین شود.

به گزارش ایسنا، در ابتدای این نشست، گزارشی از اقدامات انجام‌شده در راستای ارتقای کیفیت آموزشی ارائه شد که شامل تحول در شیوه‌های تدریس، بهبود چیدمان کلاس‌ها، ارتقای کیفیت مدیریت مدارس و استفاده از فناوری‌های نوین آموزشی بود. همچنین آخرین اقدامات انجام‌شده در شهرستان قدس، به‌عنوان پایلوت توسعه فضاهای آموزشی و بهبود کیفیت آموزش کشور، مورد بررسی قرار گرفت.

خبر مرتبط
بلیط‌های یک‌طرفه از ایران: روایت آماری از مغزهای مهاجرت کرده به آمریکا و اروپا

بانک جهانی چند سال پیش اعلام کرد که مهاجرت دانشجویان سالانه 50 میلیارد دلار ضرر مالی برای ایران دارد. رقمی که حتی بیش از ارزش صادرات نفتی کشور در چند سال گذشته است.

زنگ خطر مهاجرت نخبگان و دانشجویان از کشور

مهاجرت دانشجویان و نخبگان از کشور، پدیده‌ای است که در سال‌های اخیر توجه بسیاری از تحلیل‌گران، سیاست‌گذاران و فعالان حوزه آموزش عالی را به خود جلب کرده است.

نکته‌ای که مسعود پزشکیان نیز در سخنانش به آن اشاره کرد. بانک جهانی چند سال پیش اعلام کرد که مهاجرت دانشجویان سالانه 50 میلیارد دلار ضرر مالی برای ایران دارد. رقمی که حتی بیش از ارزش صادرات نفتی کشور در چند سال گذشته است.

به گزارش اکوایران، برای مهاجرت نخبگان دلایل مختلفی ذکر می‌شود که یکی از آن‌ها کیفیت پایین آموزش عالی نسبت به کشورهای دیگر است. رتبه‌بندی‌های بین‌المللی نشان می‌دهند دانشگاه‌های ایران حتی به نسبت برخی کشورهای همسایه رتبه بدتری کسب کرده‌اند.

 به نظر می‌رسد این موضوع در کنار مسائل اقتصادی و اجتماعی، مهاجرت دانشجویان ایرانی به خارج از کشور را به رقم قابل توجهی رسانده که جای تامل دارد.

5 برابر شدن تعداد دانشجویان ایرانی محصل در خارج طی 25 سال

آخرین آمار منتشر شده توسط سازمان یونسکو نشان می‌دهد، که در سال 2022، 85 هزار و 700 دانشجوی ایرانی در خارج از کشور در حال تحصیل هستند. این تعداد در سال 1998، 18 هزار و 200 دانشجو بود. با نگاهی به این آمار در‌می‌یابیم که طی 25 سال تعداد دانشجویان ایرانی که در خارج از کشور در حال تحصیل هستند، نزدیک به 5 برابر شده است.

گزارش اکوایران از ابعاد مختلف مهاجرت نخبگان از کشور را می‌توانید در لینک زیر بخوانید.

خبر مرتبط
زنگ خطر مهاجرت نخبگان: دانشجویان ایرانی در جستجوی آینده در خارج از کشور

اکوایران: مهاجرت دانشجویان و نخبگان از ایران به پدیده‌ای فراگیر بدل شده که نه‌تنها نظام آموزشی، بلکه جامعه و اقتصاد کشور را تحت تأثیر قرار داده است. در حالی که کشورهایی مانند بریتانیا، کانادا و آلمان با برنامه‌های هدفمند، به دنبال جذب این استعدادها هستند، ایران همچنان با چالش‌هایی مانند کیفیت پایین آموزش عالی، نبود فرصت‌های شغلی و مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند. در این گزارش به بررسی دلایل و پیامدهای مهاجرت دانشجویان ایرانی باتوجه به آمارهای موجود و گفت‌وگو با برخی از دانشجویان پرداخته‌ایم.

وعده عدالت آموزشی پزشکیان در ایام انتخابات

مسعود پزشکیان در میزگرد فرهنگی در دوران انتخابات ریاست جمهوری درخصوص سیاستش درقبال مدارس و مساله آموزش اظهار کرد که اصول‌اش عدالت است. او اظهار کرد: رقابت‌ها باید برابر شود. رقابت و عدالت در حالت مساوی معنا دارد. یکی در کپر درس می‌خواند.

همین وعده برقراری عدالت آموزشی در کنار دیگر وعده‌های انتخاباتی پزشکیان نظیر، حق همگانی برای بهداشت‌ودرمان، حذف شرکت‌های پیمانکاری استخدام نیرو، پایان بخشیدن به قراردادهای موقت و دفاع از مطالبه‌های به حق زنان و دختران ایرانی، جمعی از دانشجویان و دانش‌آموختگان علوم اجتماعی معروف به گروه‌های چپ را بر آن داشت تا با صدور بیانیه‌ای به حمایت از مسعود پزشکیان در انتخابات چهاردهم ریاست جمهوری برخیزند.

پزشکیان مصمم در برقراری عدالت آموزشی

مسعود پزشکیان در 21 آذر در نشستی با اعضای کارگروه تامین فضای آموزشی، کیفیت‌بخشی به آموزش و توسعه عدالت آموزشی با تاکید بر اینکه دولت چهاردهم مصمم به ایجاد تحول در مدارس دولتی است.

رئیس جمهوری همچنین در بیست‌ویکم آذر نیز در پیامی به بیستمین همایش سالانه «انجمن مطالعات برنامه‌ درسی ایران» گفت: در نظام آموزشی ما گرچه مدارس خصوصی بر اساس قانون و بنا به ضرورت کاستن از بار مالی دولت در تأمین نیازهای آموزش و پرورش به‌وجود آمده‌اند، اما باید مراقبت کرد این مدارس موجب شکاف و بی‌عدالتی آموزشی در کشور نشوند.

لزوم از بین بردن بی‌عدالتی بین مدارس دولتی و غیردولتی

او همچنین در دیدار هشتم آذر با جامعه پزشکان از لزوم از بین رفتن بی‌عدالتی بین مدارس دولتی و غیردولتی گفت و اظهار کرد: مصمم هستیم وضعیت همه فضاهای آموزشی را طی یک سال با همان رویکرد مشارکت مردمی بهبود ببخشیم.

خبر مرتبط
ساخت مدرسه در مناطق محروم در دستور کار دولت/ وعده‌ مهم پزشکیان محقق می‌شود؟

اکوایران: دولت چهاردهم با اولویت قرار دادن عدالت آموزشی، با امضای تفاهم‌نامه‌ای مشترک با بنیاد مستضعفان، ساخت ۲ هزار کلاس درس در مناطق محروم را آغاز کرد. این طرح که در راستای وعده‌های انتخاباتی رئیس‌جمهور برای محرومیت‌زدایی و برقراری عدالت آموزشی، اجرا می‌شود، قرار است با مشارکت مردمی و بودجه‌ای معادل ۲ همت طی یک سال به بهره‌برداری برسد.