به گزارش اکوایران، رئیس‌جمهور ترامپ مسئولیت پایان دادن به جنگ اوکراین را ظرف صد روز به سرلشکر بازنشسته کیث کلوگ واگذار کرده است. اما تقریباً هیچ‌کس فکر نمی‌کند که او بتواند این کار را انجام دهد، به‌ویژه روس‌ها.

آن‌ها معتقدند که نقش کلوگ به‌عنوان فرستاده ویژه به اوکراین، که در میان موجی از انتصابات مشابه انجام شده است، در واقع حرکتی اولیه برای مذاکرات صلح است که ترامپ مصمم است کنترل آن را شخصاً به دست بگیرد. اما معامله با رئیس‌جمهور روسیه ولادیمیر پوتین بسیار دشوارتر از آن چیزی خواهد بود که ترامپ در کارزار انتخاباتی‌اش، زمانی که گفته بود جنگ را پیش از به‌عهده گرفتن ریاست‌جمهوری پایان می‌دهد، وعده داده بود.

بر اساس گزارش وال‌استریت‌ژورنال، این اتفاق نیفتاد و در روز تحلیف ترامپ، پوتین نشان داد که عجله‌ای برای پایان دادن به جنگ در اوکراین ندارد. او این هفته در ویدیویی که توسط کرملین منتشر شد گفت: «هدف هرگونه گفتگوی آتی نباید یک آتش‌بس موقت یا فرصتی برای تجدید قوا و تسلیحات به منظور ادامه جنگ باشد، بلکه باید صلحی طولانی‌مدت باشد که بر اساس احترام به منافع مشروع همه مردم و تمامی ملت‌های ساکن در منطقه بنا شود.»

ترامپ در پاسخ به انتقاد از حمله روسیه گفت پوتین با نپذیرفتن یک توافق «در حال نابودی روسیه است.» او در پاسخ به پرسشی در روز سه‌شنبه درباره اینکه آیا در صورت امتناع پوتین از مذاکره، روسیه را بیشتر تحریم خواهد کرد، گفت: «احتمالش زیاد است.»

به‌عنوان فرستاده ترامپ در اوکراین، کلوگ به او در زمینه مذاکرات مشاوره می‌دهد، اما مشخص نیست که ترامپ واقعاً به دنبال دریافت مشاوره باشد. جان بولتون، که در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ به‌عنوان مشاور امنیت ملی ترامپ در کاخ سفید با او اختلاف نظر داشت، گفت که یک بار شنید که ترامپ می‌گوید کلوگ را دوست دارد زیرا او «هرگز نظرش را نمی‌دهد مگر اینکه از او خواسته شود.»

کلوگ خود را در سال ۲۰۱۵ یک حامی ثابت‌قدم ترامپ توصیف کرد و گفت که با تماس با ترامپ در برج ترامپ و داوطلب شدن به‌عنوان مشاور بدون حقوق، مورد توجه او قرار گرفت. او چهار سال در شورای امنیت ملی ترامپ در کاخ سفید خدمت کرد، جایی که همکارانش می‌گویند اغلب در دفتر بیضی‌شکل حضور داشت، اما به ندرت در گفتگوها شرکت می‌کرد.

مانند برخی دیگر از فرستادگان ویژه ترامپ، به نظر می‌رسد که کلوگ علیرغم فقدان تخصص مرتبط منصوب شده است. همکاران سابق می‌گویند که تجربه نظامی گذشته کلوگ می‌تواند برای رئیس‌جمهور در هنگام بررسی پیامدهای تمدید یا قطع کمک به اوکراین اهمیت داشته باشد.

اما او هرگز به‌عنوان یک دیپلمات خدمت نکرده است، و اگر تجربه‌اش در کاخ سفید نشانه‌ای باشد، او در هیچ مذاکرات واقعی با روسیه شرکت نخواهد کرد.

یکی از اعضای سابق کارکنان شورای امنیت ملی که با او در دولت ترامپ کار کرده بود، گفت: «ترامپ از همراهی او لذت می‌برد و او را فردی به شدت وفادار می‌داند، اما او هرگز نفوذ سیاسی معناداری اعمال نکرده است. او قطعاً چیزی فراتر از چیزی که در ذهن ترامپ است ارائه نخواهد کرد.»

دونالد ترامپ

کلوگ، که یک کهنه‌سرباز افتخارآفرین از دوران جنگ ویتنام است و به درجه سرلشکری ارتقا یافت، اخیراً به‌طور علنی این ایده را تقویت کرده که اوکراین می‌تواند با کمک ایالات متحده دستاوردهای میدانی علیه روسیه کسب کند. او تصمیم دولت بایدن برای ارسال تسلیحات قوی‌تر به اوکراین را ستوده و گفته است که این امر به ترامپ اهرمی در مذاکرات آتی می‌دهد و پیشنهاد کرده که تسلیحات بیشتر به اوکراین ممکن است به‌عنوان ابزاری برای فشار به مسکو برای مذاکره استفاده شود.

در همین حال، روسیه هیچ علاقه‌ای به تعامل با کیث کلوگ نشان نداده است. کرملین پیشنهاد کرده است که روابط میان ترامپ و پوتین می‌تواند به روابط بهتر با ایالات متحده در دوران ریاست جمهوری ترامپ منجر شود، اما همچنین اشاره کرده است که ترامپ ممکن است تحت تأثیر «دولت پشت پرده» آمریکا قرار گیرد که او با وعده نابودی آن انتخاب شد.

هم ترامپ و هم کرملین انکار کرده‌اند که طی ماه‌ها به صورت شخصی با یکدیگر صحبت کرده‌اند، اما قول داده‌اند که به زودی این کار را انجام دهند.

جان بولتون نگران است که ترامپ در مذاکرات پیش رو، کی‌یف را مجبور به دادن امتیازات فاجعه‌بار به مسکو کند. او می‌گوید: «چون فکر می‌کنم پوتین می‌داند چطور ترامپ را بازی دهد» و کلوگ احتمالاً نقش بازدارنده‌ای در برابر نفوذ پوتین نخواهد داشت. بولتون در مورد کلوگ گفت: «او صرفاً هر کاری که ترامپ به او بگوید، انجام خواهد داد. شاید به طور مختصر اعتراض کند، اما ترامپ کلوگ را برای قضاوت مستقل او انتخاب نکرده است.»

همکاران سابق کلوگ می‌گویند که او به عنوان فرستاده اوکراین به دلیل برنامه صلح پیشنهادی که سال گذشته با همکاری دیگران نوشته بود منصوب شده است؛ برنامه‌ای که به شدت منتقد دولت بایدن بود و آن را به دلیل کندی در ارسال کمک‌های نظامی و در عین حال تحریک مسکو با نزدیک کردن کی‌یف به عضویت در ناتو مقصر می‌دانست.

این برنامه، که توسط اندیشکده طرفدار ترامپ «موسسه سیاست اول آمریکا» منتشر شد، خواستار آتش‌بس و توافقی مذاکره ‌شده بود و استفاده از مشوق‌ها و تهدیدها را برای وادار کردن روس‌ها و اوکراینی‌ها به مذاکره پیشنهاد می‌کرد.

جنگ اوکراین زاپروژیا

به عنوان امتیازی به روسیه، این برنامه پیشنهاد کرد که ناتو از پذیرش اوکراین به عنوان عضو خودداری کند و در ازای امضای توافق صلح توسط روسیه، برخی از تحریم‌ها را بردارد. همچنین تهدید به قطع کمک‌های نظامی به کی‌یف، اگر دولت اوکراین مذاکرات صلح را دنبال نکند، کرد.

در مسکو، مقامات کرملین این نقشه راه را غیرقابل قبول دانسته و روزنامه تحت کنترل کرملین، کومسومولسکایا پراودا، این برنامه را ترکیبی از «نان زنجبیلی و شلاق» نامید که نه روس‌ها را می‌ترساند و نه جذب می‌کند. این روزنامه همچنین به کلوگ حمله کرد و او را بازمانده‌ای از دوران جنگ سرد و ساختار نظامی-صنعتی ایالات متحده نامید.

این روزنامه ماه گذشته نوشت: «او گوشت و خون پنتاگون است. گوشت و خون جمهوری‌خواهان. و عاشق پول است.»

مفسران روسی پیشنهاد کرده‌اند که وفاداری کلوگ به اوکراین و خصومتش با روسیه ممکن است حتی به خانواده او مرتبط باشد. دختر او، مگان موبز، یک افسر نظامی بازنشسته و رئیس یک سازمان غیردولتی است که کمک‌های بشردوستانه را از یک مرکز لجستیکی در رومانی به اوکراین می‌فرستد.

خبرگزاری دولتی تاس روسیه اشاره کرده است که این سازمان، بنیاد ودرمن، اجساد داوطلبان آمریکایی کشته‌شده در اوکراین را بازگردانده و یک بار دیداری از کلوگ به اوکراین ترتیب داده است «که پس از آن او از سنا خواست فوراً کمک‌های نظامی مرگبار به کی‌یف ارسال کند. این نشان می‌دهد که به‌وضوح هیچ نشانه‌ای از بی‌طرفی وجود ندارد.»

ست جونز، دانشمند علوم سیاسی و کارشناس دفاعی در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی، کلوگ را یک متفکر جدی می‌داند که حضورش در اطراف ترامپ برای تقویت تصمیم‌گیری کاخ سفید درباره اوکراین است. اما او گفت که حملات شخصی کرملین به کلوگ و برنامه‌اش نشانه بدی برای هر توافقی است.

او گفت: «مذاکرات حتی هنوز شروع نشده است، و آن‌ها از همین حالا به سراغ اصلی‌ترین فرد آمریکایی در این ماجرا رفته‌اند. این نویدبخش یک مذاکره یا حتی یک آتش‌بس نیست.»