به گزارش اکوایران، فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه، در خصوص وضعیت کنونی بورس و بازار سرمایه گفت: بعد از گذشت حدود ۴ سال رکود، بازار سرمایه با یک طراوت، شادابی و علاقه‌مندی مضاعف مواجه شده است. اما با نگاهی به سوابق گذشته، می‌بینیم که در سازمان بورس و ارکان آن همچنان از روش‌های دستوری در مدیریت بازار استفاده می‌شود. مکانیزم عرضه‌های اولیه که به عنوان ابزاری برای تنظیم بازار به کار گرفته می‌شود، گاهی فلسفه اصلی بورس یعنی تأمین مالی را فراموش می‌کند.

به گفته آقابزرگی، بازار اولیه در حقیقت جایی است که منابع مالی مستقیماً به بخش تولید و صنعت تزریق می‌شود. اما گره زدن این ابزار به اهداف کوتاه‌مدت مثل کنترل شاخص یا مدیریت عرضه و تقاضا، استفاده نادرست از این سازوکار است. به همین دلیل، این فرآیند نیازمند یک برنامه جامع و مدون از سوی مقام ناظر است.

این کارشناس افزود: برای مثال، در سال ۱۴۰۲ و در دوران مدیریت آقای عشقی، برنامه‌ای برای عرضه اولیه ۶۰ شرکت اعلام شد. اما به محض مواجهه با کاهش تقاضا و افزایش عرضه، این برنامه متوقف شد. چنین تصمیم‌هایی، برنامه‌ریزی تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران را بر هم می‌زند. بازار سرمایه نیازمند برنامه‌ای از پیش تعیین‌شده و پایدار است.

نسخه کامل این برنامه را در لینک زیر مشاهده کنید.

خبر مرتبط
بورس آماده آغاز دوباره عرضه اولیه بود؟

در حالی که بازار سرمایه با ریسک‌های سیاسی و اقتصادی مختلف روبه‌رو است، موضوع عرضه‌های اولیه به یکی از بحث‌های داغ تبدیل شده است. این مسئله مخالفان و موافقانی دارد که هر کدام از زاویه‌ای به آن می‌نگرند. در میزگرد «نبض بورس»، فردین آقابزرگی و هلن عصمت‌پناه، کارشناسان بازار سرمایه، دیدگاه‌های خود را در این زمینه مطرح کردند.