به گزارش اکوایران، حمید بورد، معاون وزیر نفت روز گذشته (۲۴ بهمن) در نشست شورای توسعه و برنامه‌ریزی شهرستان عسلویه با اشاره به اجرای طرح‌های مسئولیت اجتماعی در منطقه عسلویه در زمینه آموزش، بهداشت، جاده‌سازی، آب‌رسانی و... توسط صنعت نفت اظهار کرد: روزانه ۸ هزار متر مکعب آب به منطقه عسلویه از سوی صنعت نفت تأمین می‌شود.

او تاکید کرد: برای توانمندسازی مردم منطقه از تمام زیرساخت‌های موجود صنعت نفت استفاده می‌کنیم.

امضای قرارداد فشارافزایی پارس جنوبی؛ به‌زودی

معاون وزیر نفت با بیان اینکه در هفته‌های آینده قرارداد ۱۷ میلیارد دلاری فشارافزایی پارس جنوبی به‌عنوان یکی از بزرگترین قراردادهای تاریخ صنعت نفت با حضور رئیس‌جمهوری امضا می‌شود، گفت: دو برابر تجهیزاتی که تا کنون در دریا نصب شده، برای اجرای طرح فشارافزایی در پارس جنوبی ساخته و نصب می‌شود که بازار بزرگ اقتصادی برای کشور ایجاد و به افزایش اشتغال‌زایی کمک می‌کند.

به گزارش وزارت نفت، بورد به صادرات نفت ایران اشاره کرد و افزود: تلاش می‌کنیم صادرات نفت حتی با وجود مشکلات احتمالی بدون وقفه ادامه داشته باشد و موتور محرکه اقتصاد ایران متوقف نشود.

او ابراز امیدواری کرد تا پایان سال ۱۴۰۴ بخش عمده‌ای از گازهای مشعل منطقه عسلویه جمع‌آوری شود.

واردات چشمگیر گاز و فرآورده‌های نفتی در سه ماهه نخست سال

به گزارش اکوایران، طبق جدیدترین نسخه منتشرشده از نماگرهای اقتصادی بانک مرکزی، صادرات نفتی ایران در سه ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه در سال قبل افزایش یافته است.

گزارش جدید بانک مرکزی از نماگرهای اقتصادی در بهار 1403 نشان می دهد که ارزش صادرات نفتی ایران در این فصل به 17 میلیارد و 634 میلیون دلار رسیده است. این رقم، شامل صادرات «نفت خام»، «فرآورده‌های نفتی»، «گاز طبیعی»، «مایعات» و «میعانات گازی» که توسط شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز ایران، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، شرکت‌های پتروشیمی و سایرین صادر شده است. این رقم، شامل صادرات گمرکی و غیرگمرکی است.

اما در سمت دیگر که واردات قرار گرفته، اتفاقات جالب توجهی رخ داده است. مهم‌ترین آن، افزایش چشمگیر واردات گاز و فرآورده‌های نفتی است.

جزئیاتی از میزان صادرات نفتی ایران در سال جاری

این درحالی است که اقتصاد ایران در حالی وارد مرحله جدیدی از تحولات اقتصادی می‌شود که داده‌های جدید نشان‌دهنده تغییرات قابل توجه در روند صادرات و واردات کشور هستند. این تغییرات به ویژه در زمینه‌های انرژی، کالاهای اساسی و محصولات صنعتی، گویای تلاش‌های دولت برای تقویت روابط تجاری بین‌المللی و دست‌یابی به اهداف اقتصادی بلندمدت است.

صادرات 17 میلیارد دلاری محصولات نفتی ایران در بهار امسال در حالی رقم خورده که این رقم در بهار سال گذشته 13 میلیارد و 626 میلیون دلار بوده است. به عبارت دیگر، حجم صادرات نفتی ایران در این بازه زمانی نقطه‌ای، 29 درصد افزایش یافته است. همچنین، ارزش صادرات غیرنفتی نیز در بهار امسال 11 میلیارد و 466 میلیون دلار برآورد شده که آن هم نسبت به مدت مشابه در سال قبل افزایش یافته است.

اما در سمت دیگر که واردات قرار گرفته، اتفاقات جالب توجهی رخ داده است. مهم‌ترین آن، افزایش چشمگیر واردات گاز و فرآورده‌های نفتی است. طبق گزارش بانک مرکزی، این ردیف مربوط به واردات «فرآورده‌های نفتی، گاز طبیعی، مایعات و میعانات گازی» می‌شود. حجم این واردات در بهار امسال به 270 میلیون دلار رسیده در حالی که در بهار سال قبل تنها 93 میلیون دلار بوده است. با این وجود، چون این رقم مربوط به واردات گاز و واردات فرآورده‌های نفتی است، نمی‌توان با جزئیات مشخص کرد که حجم واردات گاز در 3 ماهه نخست امسال چقدر بوده است؛ اگرچه که برداشت‌های اولیه حاکی از آن است که این افزایش به دلیل ناترازی‌های گازی ایجاد شده در کشور باشد.

خبر مرتبط
جزئیات مهم از صادرات نفتی ایران در 1403/ واردات 270 میلیون دلاری گاز در بهار؛ پای ناترازی در میان است؟

اکوایران: طبق جدیدترین نسخه منتشرشده از نماگرهای اقتصادی بانک مرکزی، صادرات نفتی ایران در سه ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه در سال قبل افزایش یافته است.