به گزارش اکوایران، مهدی رجبی، رئیس انجمن پرورش‌دهندگان قارچ خوراکی کشور گفت: با توجه به شرایطی که در تامین پروتئین گوشتی وجود دارد این کالا می‌تواند جایگزین گوشت باشد و همین عامل سبب شده تقاضا برای قارچ بیشتر از تولید کنونی باشد.

او درباره نحوه قیمت‌گذاری قارچ به ایلنا توضیح داد: قیمت قارچ را انجمن در توافق با وزارت جهاد کشاورزی تعیین می‌کند و عرضه‌کنندگان نمی‌توانند قارچ را بالاتر از قیمت مصوب عرضه کنند؛ آخرین قیمت تعیین شده برای فروش قارچ به صورت فله درب کارخانه ۱۰۵ هزار تومان در هر کیلو است و باید با قیمت ۱۴۰هزار تومان در هر کیلو به دست مصرف‌کننده برسد، همچنین در انواع بسته‌بندی، قارچ ۲۰۰ گرمی برای مصرف‌کننده ۴۱هزار و ۴۰۰ تومان، قارچ ۴۰۰ گرمی ۸۲هزار و ۸۸۰ تومان و قارچ یک کیلویی ۱۵۹هزار تومان قیمت دارد.

او افزود: در صادرات غیررسمی قارچ ایرانی به صورت فله زیر بار سبزیجات از کشور خارج می‌شود؛ البته صادرات تنها در فصل تابستان و از مسیرهای غیررسمی به کشورهای عراق و امارات انجام می‌شود.

رئیس انجمن پرورش‌دهندگان قارچ خوراکی نسبت به خرید قارچ‌های سمی هشدار داد و اظهار کرد: در ماه اردیبهشت که قارچ‌های کوهی رشد می‌کنند تاکید بر این است که مردم از دست‌فروشان قارچ فله نخرند، چون بخشی از قارچ‌های خودروی ایرانی می‌تواند سمی باشد اما قارچ‌ چه به صورت فله و چه به صورت بسته‌بندی اگر از میوه‌فروشی‌ها و مراکز فروشگاهی خریداری شود از نظر سلامتی هیچ تهدیدی برای مصرف‌کننده ندارد.

میزان تولید قارچ در کشور

ایران هفتمین تولیدکننده بزرگ قارچ جهان است و قارچ ایرانی در بازارهای صادراتی نیز عرضه می‌شود. سال گذشته ۲۱۰ هزار تن قارچ در کشور تولید شد و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری تولید امسال به ۲۱۵ هزار تا ۲۲۵هزار تن برسد و از آنجا که قارچ یک پروتئین گیاهی محسوب می‌شود.

ایران در زمینه تولید قارچ خوراکی، با تولید حدود ۱۸۰ هزار تن در سال 2021، رتبه هفتم جهانی را به خود اختصاص داده است. این میزان تولید در سطحی معادل 896 هکتار انجام می‌شود و عمدتاً در استان‌های تهران، البرز، اصفهان و خراسان رضوی متمرکز است.