مهار تزریق پول با سلاح نرخ سود
در هفته منتهی به 8 اسفند ماه تزریق پول در بازار باز با کاهش قابل ملاحظه ای مواجه شده و این رقم را به مرز 90 همت رساند. برخی این اقدام بانک مرکزی را درادامه رشد نرخ سود دانسته که بالاترین سطح را در تاریخ بازار داشته است.

به گزارش اکوایران، روند بسط پول در عملیات بازار باز مسیری نزولی داشته و نسبت به هفته قبل افت 15 همتی ثبت کرده است. در این بازار بانک مرکزی در بانک های دارای کسری، نقدینگی تزریق کرده و این نهادها نیز متناسب با نرخ سود و تاریخ سررسید معلوم پول را به بانک مرکزی عودت می دهند. افزایش نرخ سود دراین بازار را بسیاری در راستای افت تزریق پول می دانند.
تزریق 90همتی پول در بازار باز
در بازار باز منتهی به 8 اسفند امسال مجموعا 90 هزار میلیارد تومان اوراق از بانک ها از سوی بانک مرکزی خریداری شده است. این خرید به منزله تزریق پول در بازار باز است. تزریقی که نسبت به هفته قبل در حدود 15 همت کمتر شده است. بررسی آمار و اراقام ثبت شده در این معاملات نشان می دهد عمده کاهش تزریق پول در این بازار از سوی رشد نرخ سود در این بازار بود است.
نرخ سود 23 درصدی در بازار باز
هر خرید و فروش اوراق میان بانک ها و بانک مرکزی در این بازار همراه با نرخ سودی است که از سوی بانک مرکزی به صورت هفتگی تعیین می شود. این نرخ در هفته منتهی به 8 اسفند برای دومین مقطع متوالی برابر با 23 درصد بوده و تغییری نداشته است. نرخی که در بالاترین سطح خود در بازه عملیات بازار باز بوده است. بالاتر رفتن این نرخ را می توان یکی از مهم ترین اتفاقات در راستای کنترل تزریق پول در بازار باز دانست. در بازار شبانه این هفته اما معاملات بانک مرکزی روندی افزایشی داشته است.
رشد تزریق پول در بازار شبانه
در هفته منتهی به 8 اسفند تزریق پول در بازار شبانه برابر با 22 هزار و 850 میلیارد تومان بوده و رشد چشمگیری نسبت به هفته قبل خود داشته است. در این بازار تاریخ سررسید دادو ستد بانک ها با یکدیگر در فواصل زمانی کوتاه مدت تری قرار دارد. بررسی ها نشان می دهد در حالی که بانک مرکزی در بازار باز اقدام به کاهش تزریق پول کرده در این معاملات اما سطح تزریپ پول رد بازار را رشد قابل توجهی داده و در مرتبه بالایی به ثبت رسانده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
پیشنهاد آمریکا به تهران: برنامه هستهای غیرنظامی با سوخت وارداتی
-
رئیس صداوسیما زیر تیغ انتقاد؛ موج اعتراضات به برنامه جنجالی شبکه یک/ امام جمعه اهل سنت ارومیه بیانیه داد
-
اخراج پژو ۲۰۷ از باشگاه میلیاردیها؛ هایما سقوط کرد
-
گام مهم دانشمندان برای نابینایان/ درمان نابینایی با طلا
-
ادعای اکسیوس درباره توافق موقت میان ایران و آمریکا
-
احمد الشرع: سوریه مایل به پیوستن به پیمان ابراهیم است
-
چشمانداز مسکن با توافق احتمالی+ فیلم
-
چراغ سبز دولت به خودروهای هیبریدی؛ رویه در واردات خودرو تغییر کرد
-
دیدار سهجانبه ایران، روسیه و چین با گروسی در وین