به گزارش اکوایران؛ شب گذشته محمدرضا عارف معاون اول پزشکیان به وزارت صمت رفت و با سید محمد اتابک و معاونان او گفتگو کرد. در نشست شب گذشته  وزیر و معاونان در بخشی از اظهاراتشان خواهان  پشتیبانی بخش صنعت و معدن در شرایط قطعی برق و گاز بودند . آنها از نگرانی‌هایشان از کاهش تولید در برخی حوزه ها صحبت میکنند.

ناترازی انرژی نه تنها از نگاه فعالان اقتصادی بلکه از نگاه سید‌محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت)، هم یکی از مسائل مهم پیش‌روی تولید است. او در گزارشی  در مورد  محدودیت در تحویل گاز به واحد‌های فولادی اشاره میکند و می گوید که در برخی مقاطع سهمیه واحد‌ها کاهش یافته و این کمبود بر رکود تولید در صنعت فولاد تاثیر داشته است.

وزیر صمت کاهش رشد صنایع معدنی را تاثیر ناترازی انرژی بر صنایع می‌داند و تاکید می‌کند: در کاتد مس و آلومینا تولید افزایش یافته و فولاد و سیمان و کنستانتره زغالسنگ، روند کاهشی داشته‌اند.

البته او وضعیت صادرات را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته امیدوارکننده می خواند و می گوید: میزان صادرات در صنایع معدنی ۹،۸ میلیارد دلار و پتروشیمی ۲۲ میلیارد دلار و جمع صادرات غیرنفتی ما رقمی معادل ۴۳.۱ میلیارد دلار است و رشد ۱۱ درصدی را داشته است.

وزیر صمت از فعال‌سازی دبیر‌خانه کمیسیون برند تجاری می گوید و می افزاید: کمیته تهاتر هم در بین کشورهایی که روابط تجاری آنها با ایران برقرار است و تجارت ترجیحی دارد، در جریان است، در واقع از تهاتر کالا برای تامین نیاز کشور استفاده خواهد شد. درضمن با گسترش رابطه ایران با اتحادیه اوراسیا و بلا‌روس تامین برخی از کالاها با تعرفه صفر برای کشور امکان‌پذیر است.

نیروگاه‌های خانگی بزنیم

در واکنش به این اظهارات  محمدرضا عارف ابتدا در مورد ناترازی صحبت میکند. او میگوید: ‌می‌دانیم که عدم‌النفعی که بخاطر ناترازی انرژی وجود دارد چه مشکلاتی را برای صنعت و معدن پیش آورده و چه‌ فشارهایی را وارد کرده است‌. بنابراین  متعهد به تامین‌ انرژی این حوزه‌ها هستیم. پیام رئیس جمهور هم این است که  «این مسائل باید حل شود».

او با اشاره به اینکه متأسفانه در بحث بهینه‌سازی خوب کار نشده است؛ میگوید: با اطلاع‌رسانی به جامعه و بهبود بحث‌های مربوط به خودرو و سوخت باید به رفع ناترازی کمک کنیم، متأسفانه تجهیزات گرمایشی و سرمایشی، موتورخانه‌ها و یخچال‌ها در کشور ما راندمان پایینی دارند، هنوز هم یخچال ۲۵ ساله ‌با راندمان پایین استفاده می‌شود. شما اکنون باید به ما کمک کنید و بگویید که ما هم برای رفع ناترازی انرژی‌ چه می‌توانیم بکنیم، گاهی شاید به این نتیجه برسیم که سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی‌ را اگر عوض کنیم به صرفه‌تر است.

وی در ادامه در توصیه‌های خود به حاضران در این جلسه تصریح کرد: مشکلات و مسائل دستگاه‌ها را احصاء کنید تا در جلسه‌ای آنها را با هماهنگی سایر دستگاه‌های دولتی بررسی و حل کنیم تا در شروع سال آینده ‌شفاف‌تر و راحت‌تر کار را پیش ببرید.

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه این جلسه با اشاره به را‌ه‌حل های پیش رو در رفع ناترازی انرژی‌ یادآور می کند: بحثی را که از آن غفلت کرده‌ایم، بحث نیروگاه‌های خانگی است که بر روی پشت بام‌ها، مزرعه‌ها و باغ‌ها از آنها استفاده کرد،‌ بررسی‌ها‌ نشان می‌دهد در بعضی از کشورها مثل آلمان، درصدی از برق نیروگاه‌های خانگی تولید می‌شود و ما نیز باید در این زمینه برنامه دقیقی داشته باشیم.

رقابت‌های نادرست با بخش خصوصی

 عارف در بخشی از اظهاراتش با اشاره به گفتگو با تجار ایرانی در آلماتی قزاقستان در حاشیه اجلاس اتحادیه اقتصادی اوراسیا تاکید میکند: متاسفانه برخی مسائل پیش پا افتاده باعث ایجاد مشکل برای تجار و شرکت‌های ایرانی شده است که برای رفع آنها برنامه داریم. در منطقه اوراسیا  برخی کشورها جای ما را  گرفتند آن هم به دلیل برخی رقابت های نادرست بعد از فروپاشی شوروی است.

ببینید چرا خودرو ما در آسیای میانه طرفدار ندارد

معاون اول پزشکیان در مورد صنعت خودرو هم می گوید:  ما در این بخش خوب پیش نرفته‌ایم اما اگر می‌خواهیم موفق شویم باید شرایط رقابتی ایجاد شود، بررسی کنید با چه راهبردی و با تولید چه ‌خودرویی می‌توانیم به موفقیت برسیم، در گذشته در آسیای میانه طرفداران خودروی ما زیاد بود و حتی دفاتری در آسیای میانه تشکیل شد و قرار بود در آنجا خودرو مونتا‌ژ کنیم اما بررسی کنید که نتیجه آن چه شد و بعد از آن برای ایجاد شرایط رقابتی قدم بردارید.

بازار را جدی بگیرد

 به نقل از دولت، عارف در ادامه خطاب به مدیران بخش بازرگانی داخلی می گوید: ‌بازارماه رمضان و شب عید‌ را جدی بگیرید و بر بحث عرضه مستقیم کالا به دفت نظارت کنید. البته او پیش از این اظهارات گفته بوده که بخش خصوصی برای ما آنقدر مهم است که از آنها از  اتاق بازرگانی، اتاق اصناف و تعاون خواسته‌ایم جدی‌تر به میدان بیایند و نقش جدی‌تری داشته باشند.