آینده سرمایهگذاری خارجی در عربستان؛ نقشه متحولکننده بنسلمان عملی میشود؟
اکوایران: عربستان اعلام کرده نسبت به سرمایهگذاری مستقیم خارجی امیدوار است. عربستان میخواهد از این راه پروژههای چشمانداز 2030 را تامین مالی کند. این کشور در سال گذشته میلادی موفق شد 26 میلیارد دلار سرمایهگذاری مستقیم خارجی جذب کند.
به گزارش اکوایران، عربستان معتقد است که روندهای اخیر در جذب سرمایهگذاری مستقیم خارجی (FDI) در مسیر درستی قرار دارند، هرچند اذعان دارد که این کشور هنوز راه زیادی پیشرو دارد تا بتواند به هدف سال 2030 خود یعنی جذب 100 میلیارد دلار سرمایه خارجی در هر سال دست پیدا کند.
به نوشته بلومبرگ، خالد الفالح، وزیر سرمایهگذاری عربستان، در مصاحبهای با تلویزیون بلومبرگ در کنفرانس ابتکار سرمایهگذاری آینده در ریاض گفت که ارقام اخیر «بسیار مثبت» بودهاند. او افزود: «همه شاخصهای اصلی رو به بالا هستند. همه چراغها سبز شدهاند.»
او اضافه کرد که مسیر رسیدن به هدف سال 2030 «شیبدار» اما «قابل مدیریت» خواهد بود. جریانهای ورودی سرمایهگذاری مستقیم خارجی عربستان در سال گذشته میلادی حدود 26 میلیارد دلار بود که بالاتر از هدف تعیین شده توسط دولت این کشور قرار داشت اما همچنان پایینترین سطح از سال 2020 به حساب میآید. البته دادههای مربوط به FDI عربستان اخیرا اصلاح شده و از آمار قبلی به میزان 19 میلیارد دلار فراتر رفته است و به گفته الفالح، این تغییر به دلیل استفاده از روشی مطابق با استانداردهای صندوق بینالمللی پول انجام شده است.
الفالح در حالی صحبت میکرد که شخصیتهای برجستهای از حوزههای بانکداری، مالی و سرمایهگذاری در ریاض گرد هم آمده بودند تا در مورد هوش مصنوعی، انتخابات ایالات متحده و وضعیت اقتصاد و همچنین تنشهای ژئوپلیتیک در خاورمیانه بحث کنند. از جمله مهمترین میهمانان این رویداد میتوان به جین فریزر، مدیر عامل سیتیگروپ، لری فینک از بلکراک و دیوید سولومون از گروه گلدمن ساکس اشاره کرد.
گلدمن ساکس در این رویداد اعلام کرد که سال آینده قصد دارد در منطقه مالی جدید ریاض یک دفتر باز کند. این شرکت آمریکایی نخستین بانک بینالمللی بزرگی بود که در اوایل امسال مجوز دفتر مرکزی منطقهای خود را برای عربستان سعودی دریافت کرد.
حضور تاثیرگذارترین نامهای دنیای مالی و تجارت جهان در هشتمین دوره از «ابتکار سرمایهگذاری آینده» عربستان سعودی در ریاض
عربستان از شرکتها میخواهد که دفتر مرکزی منطقهای خود را در این کشور تأسیس کنند، در غیر این صورت ممکن است فرصتهای سودآور قراردادهای دولتی و نهادهای مرتبط را از دست بدهند.
الفالح گفت که عربستان تاکنون حدود 540 مجوز تأسیس دفتر مرکزی صادر کرده است.
عربستان سعودی قصد دارد تا سال 2030 جریانهای ورودی سرمایهگذاری مستقیم خارجی را چهار برابر کند تا بخشی از بار مالی طرح تنوعبخشی اقتصادی خود را کاهش دهد. دولت تحت رهبری محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، همچنین معتقد است که تخصصهای خارجی برای آموزش نیروی کار داخلی در صنایع جدیدی مانند فناوری و اکتشاف مواد معدنی و همچنین تسریع رشد در این بخشها حیاتی است.
اکوایران: عربستان سعودی که بهنظر میرسد بیش از هر زمان دیگری روی متنوعسازی اقتصاد خود تمرکز کرده است، مدیران شرکتهای بزرگ مالی و تجاری جهان را در ریاض گردهم آورده و قدرت مالی صندوق سرمایهگذاری خود را به نمایش میگذارد.
اصلاح قوانین سرمایهگذاری خارجی
عربستان سعودی اخیرا اعلام کرد قانون سرمایهگذاری خود را بازنگری کرده است تا بوروکراسی را کاهش دهد و روند سرمایهگذاری را برای سرمایهگذاران خارجی در این کشور تسهیل کند. وزارت سرمایهگذاری عربستان در بیانیهای به بلومبرگ نیوز اعلام کرد این کشور قصد دارد برنامهای تحت عنوان «فرآیند ثبت نام یکباره» را برای سرمایهگذاران معرفی کند که پس از بهروزرسانی قوانین سرمایهگذاری به وجود آمده و نیاز به ارائه چندین مجوز و پیشتأییدیه را از میان میبرد و به شکل قابل توجهی موانع بروکراتیک و کاغذبازی را کاهش میدهد.
این قوانینِ بهروز شده که در آگوست اعلام شد و قرار است در سال 2025 اجرایی شود، فضایی را ایجاد خواهد کرد که در آن رفتار و برخورد با مردم محلی و شهروندان خارجی به شکل برابر خواهد بود، در مدیریت سرمایهگذاری و بازگرداندن وجوه، آزادی عمل وجود خواهد داشت و امکان تجدید نظر در مورد مجازاتها و تخلفات، فراهم میشود. علاوه بر این، سرمایهگذاران در مسیر به دست آوردن انعطافپذیری بیشتری در چگونگی انتخاب حل اختلافات هستند از جمله حل مسائل در خارج از دادگاه.
با وجود این تلاشها، عربستان سعودی با رقابت شدید از سوی قطبهایی نظیر دبی و ابوظبی مواجه است که مراکز مالی آنها از حقوق عرفی و قوانین دوستار کسبوکار پیروی میکنند؛ اتفاقی که به آنها کمک کرده طی سالیان اخیر به جذب سرمایهگذاری خارجی، شرکتهای جهانی و استعدادهای برتر بپردازند.
کپیتال اکونومیکس این بهروزرسانی در قوانین را یک «تغییردهنده بازی» بالقوه در جذب سرمایهگذاری خارجی بیشتر خواند. با این حال، این شرکت گفت: «سرمایهگذاری مستقیم خارجی ضعیف همچنان یک مشکل است.»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
دستور کار جدید کاخ سفید؛ ترامپ راه پوتین را از تهران جدا میکند؟
-
پیام موشکی پوتین به غرب: در جنگ دخالت نکنید!
-
توئیت جدید علی لاریجانی؛ شروط اصلی ایران برای مذاکره با آمریکا
-
پیامدهای پاسخ فوری تهران به قطعنامه آژانس
-
عزل فرماندار بندر انزلی در پی توهین به اصحاب رسانه؛ ماجرا چه بود؟
-
پیش بینی بورس فردا 4 آذر ماه 1403/ بهار بازار بورس اوراق بهادار تهران در پاییز 1403
-
اعلام رسمی قیمت جدید محصولات سایپا/ بیشترین افزایش قیمت متعلق به کدام خودرو بود؟
-
پاس گل روسیه سوخت
-
معافیت مالیات دیگری برای کارگران