ریختوپاش مبهوتکننده غولهای فناوری در حوزه هوش مصنوعی؛ زیان مالی یا سرمایهگذاری برای آینده؟
اکوایران: شرکتهای بزرگ فناوری جهان قصد دارند در سال جاری میلادی در زمینه هوش مصنوعی به سرمایهگذاری حدود 200 میلیارد دلاری اقدام کنند. با این حال، برخی نسبت به این سرمایهگذاری هنگفت به دیده تردید نگاه میکنند و دیگران آن را یک سرمایهگذاری بلندمدت میبینند.
به گزارش اکوایران، جهان شاهد یک رقابت شدیدتر در حوزه هوش مصنوعی است. این رقابت داغ باعث ریختوپاش مالی از سوی شرکتهای بزرگ تکنولوژی شده است و تخمین زده میشود چهار شرکت بزرگ اینترنتی و نرمافزاری شامل آمازون، مایکروسافت، متا و آلفابت، در نظر دارند در مجموع مبلغ مبهوتکننده 200 میلیارد دلار را برای توسعه هوش مصنوعی در سال جاری میلادی هزینه کنند.
به نوشته بلومبرگ، با این حال، این میزان از هزینهکرد باعث ایجاد نگرانیهایی شده است و ادامه این روند در بلندمدت را مورد سوال قرار داده است. در حالیکه غولهای فناوری مانند اندی جسی، مدیرعامل شرکت آمازون، برای توجیه هزینهکرد 75 میلیارد دلاری این شرکت در سال 2024 برای این فناوری، تأکید دارد که هوش مصنوعی فرصتی است که فقط یکبار تکرار میشود، برخی کارشناسان همچنان نسبت به این مسئله قانع نشدهاند.
آنها به نتایج مالی مبهم این شرکتها در سهماهه جاری میلادی اشاره میکنند. در حالیکه رایانش ابری در حال رونق گرفتن است، محصولات مرتبط با هوش مصنوعی تاکنون بازدهی مالی قابل توجهی به همراه نداشتهاند. کاهش اخیر قیمت سهامهای متا بهدنبال اعلام این شرکت برای هزینهکرد در زمینه هوش مصنوعی، نمونهای از اضطراب سرمایهگذاران است.
فراتر از ملاحظات مالی، رشد سریع این فناوری، چالشهای لجستیکی به همراه داشته است. این فناوری نیازمند منابع چشمگیر است، از جمله تراشههای بسیار پیشرفته و مراکز داده پیچدرپیچ و گسترده که باعث شده مسائلی مانند ایجاد ظرفیت لازم و تأخیر در ساخت زیرساختهای ضروری به وجود آید. ساتیا نادلا، مدیرعامل اجرایی شرکت مایکروسافت، به این چالشها اذعان داشته و دشواری افزایش سریع ظرفیت مراکز داده را برجسته کرده است.
با وجود این نگرانیها، عمده کارشناسان به شکل محتاطانه یک چشمانداز خوشبینانه را حفظ کردهاند. آنها به ریسکهای مالی کوتاهمدت این سرمایهگذاریهای سنگین آگاه هستند. با این حال، این کارشناسان باور دارند که پتانسیل بلندمدت هوش مصنوعی، هزینههای کنونی برای توسعه این فناوری را توجیه میکند.
برای مثال، در حالیکه کارشناسان جیپی مورگان به محدودیتهای فعلی مایکروسافت در زمینه مراکز داده اذعان میکنند، این بانک تأکید میکند که سرمایهگذاریهای مایکروسافت بهویژه سهام آن در شرکت اوپن اِیآی، بذرهایی هستند که اکنون کاشته میشوند و موفقیت آینده را تضمین میکنند.
با این حال، سرمایهگذاران در این موضوع نظرات متفاوتی دارند. برخی مجذوب پتانسیل هوش مصنوعی برای ایجاد انقلاب در صنایع مختلف شدهاند و باور دارند که این فناوری در آینده با سودهای قابل توجهی همراه میشود. دیگران نگران باقی ماندهاند و میگویند هزینهکرد در یک فناوری که هنوز خود را به شکل کامل اثبات نکرده، نگرانکننده است.
زیانهای قابل توجه متا در بخش موسوم به «آزمایشگاههای واقعیت» این شرکت که به توسعه فناوری واقعیت افزوده میپردازد، یک داستان محتاطانه در زمینه هوش مصنوعی را به اشتراک گذاشته است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
از قطع روابط تا دیدار ژنرالها؛ واکاوی تلاشهای ریاض برای نزدیکی به تهران
-
قیمت جدید محصولات ایران خودرو رسما اعلام شد / توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودروها
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق
-
پشت پرده معامله قرن بن سلمان با پوتین
-
چرا غرب از گروسی ناامید شد؟/ واکنش تهران به صدور قطعنامه احتمالی چه خواهد بود؟