بزوس و ماسک در میدان نبرد فضایی / بلو اوریجین رقیب جدی اسپیسایکس شد
اکوایران: پرتاب راکت فضایی نیو گِلِن توسط شرکت فضایی بلو اوریجین متعلق به جف بزوس، یک چالش جدی برای سلطه شرکت اسپیسایکس متعلق به ایلان ماسک ایجاد خواهد کرد.
به گزارش اکوایران، شرکت فضایی بلو اوریجین متعلق به جف بزوس، میلیاردر آمریکایی، قرار است در روز یکشنبه (23 دی) نخستین پرتاب راکت فضایی غولپیکر خود موسوم به «نیو گِلِن» را رقم بزند.
به نوشته رویترز، پرتاب این راکت فضایی که از مدتها قبل بسیاری در انتظار آن بودهاند، یک چالش جدی برای سلطه شرکت اسپیسایکس متعلق به ایلان ماسک ایجاد خواهد کرد، چراکه اسپیسایکس از مدتها قبل سلطه چشمگیری بر صنعت فضایی داشته و بدون رقیب جدی بوده است.
نیو گلن که ارتفاعی برابر با یک ساختمان 30 طبقه دارد، از زمان آغاز به کار بلو اوریجین در نزدیک به یک دهه قبل، یکی از اصلیترین پروژههای این شرکت آمریکایی بوده است؛ یک پروژه چندین میلیارد دلاری که هدف آن کسب سهم بیشتر از راکت فالکون 9 اسپیسایکس در حوزه بازار داغ پرتاب ماهوارههای اینترنتی بوده است.
اگر این پروژه با موفقیت آغاز شود، نیو گلن میتواند فرآیند ارسال ماهوارههای اینترنتی شرکت آمازون موسوم به «کوپیر» به مدار زمین را آغاز کند تا با شبکه اینترنت ماهوارهای استارلینک مقابله و این رقابت را به یک سطح دیگر وارد کند.
بلو اوریجین برای سالها راکت کوچکتر و دارای قابلیت استفاده مجدد خود موسوم به «نیو شپرد» را مورد استفاده قرار داده است، اما این شرکت در عمر 25 ساله خود هرگز نتوانسته با این موشک محمولهای به فضا پرتاب کند، آن هم با توجه به اینکه شرکت بلو اوریجین با هدف انتقال میلیونها نفر به فضا برای کار و زندگی راهاندازی شد.
شرایط میتواند طی این هفته تغییر کند، اما حتی با راکتهای جدید، موفقیت قابل تضمین نیست.
نیو گلن قرار است در ساعت 1 بامداد یکشنبه به وقت شرقی آمریکا از سکوی پرتاب این شرکت در ایستگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال پرتاب شود و اولین ماهواره حلقه آبی خود را به مدار بفرستد - یک فضاپیمای قابل مانور که برای سرویسهای ماهوارهای و مأموریتهای امنیت ملی در فضا طراحی شده است.
در مقایسه با فالکون 9 اسپیسایکس که فعالترین راکت فضایی جهان محسوب میشود، نیو گلن حدود دو برابر قدرت بیشتری دارد و قطر ظرفیت بار آن دو برابر بزرگتر از راکت اسپیسایکس است تا بتواند تعداد بیشتری ماهوراه را در خود جای دهد. بلو اوریجین هزینه پرتاب راکت خود را فاش نکرده است، در حالیکه این هزینه برای فالکون 9 در سطح حدود 62 میلیون دلار قرار دارد.
با این حال، نیو گلن بهاندازه نسل بعدی فضاپیمای استارشیپ اسپیسایکس که بهطور کامل قابلیت استفاده مجدد دارد و هماکنون در مرحله توسعه است، قدرتمند نیست. استارشیپ یکی از بخشهای ضروری در اهداف اسپیسایکس در جهت گسترش شبکه استارلینک در مدار زمین است. استارشیپ در پرواز آزمایشی بعدی خود در ماه جاری میلادی سعی خواهد کرد ماهوارههای ساختگی را در مدار زمین مستقر کند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
دستور استخدامی پزشکیان برای نیروهای شرکتی
-
زنگنه: یارانه بنزین به هرکسی که کارت ملی دارد، اختصاص نمییابد
-
سفیر ایران: رئیسجمهوری جدید لبنان ضد ایرانی و حزبالله نیست
-
تبانی کارفرمایان و تأمیناجتماعی علیه کارگران؟/ پشت پرده افشای اطلاعات سوابق کاری
-
افت 25 هزار واحدی شاخص کل بورس در نیمه نخست بازار امروز/ چرا بورس عقب نشست؟
-
پشت پرده رزمایش پدافندی در نزدیکی سایتهای هستهای استراتژیک ایران
-
استخدام معلم به دانشگاههای فرهنگیان و شهید رجایی محدود میشود
-
دورخیز بورس برای جهش بلندتر؟
-
10 کشور اصلی صادرکننده به ایران تغییر کرد؛ کدام کشور اول شد + جدول