حمله بیسابقه دو بازیگر اتمی به کشوری غیراتمی/ پشت پرده روایت غرب از برنامه اتمی ایران
اکوایران: روایت «بمب هستهای» در مورد ایران یک روایت دروغ، ساختگی و جعلی اسرائیل و جهان غرب است تا بعنوان پوششی برای اهداف دیگری استفاده شود.

به گزارش اکوایران، در پی حملات آمریکا و اسرائیل به خاک ایران، رادیو ملی آمریکا (NPR) گفتوگویی با سیدحسین موسویان، دیپلمات و مذاکرهکننده هستهای سابق ایرانی داشته که در ادامه مشروح آن ارائه میشود.
مجری: آیا ادعای آمریکا در نابودی تاسیسات هسته ای ایران درست است؟
موسویان: دانش و تکنولوژی را نمیتوان از بین برد. با حمله نظامی ممکن است به ساختمانها و تاسیسات و حتی سانتریفیوژها خسارت وارد شود اما آنها قابل بازسازی هستند اما دانش فنی را نمیتوان از بین برد.
مجری: اهداف ایران از برنامه هستهای چیست؟ دنبال بمب است ؟
موسویان: ایران هیچگاه دنبال ساخت بمب هسته ای نبوده است. روایت «بمب هستهای» در مورد ایران یک روایت دروغ، ساختگی و جعلی اسرائیل و جهان غرب است تا بعنوان پوششی برای اهداف اصلی مثل تغییر رژیم استفاده شود. نمونه آن را در مورد عراق داشتیم. آمریکا با ادعای نابودی سلاحهای کشتار جمعی به عراق حمله کرد و بعدا هم معلوم شد که اصلا سلاح کشتار جمعی وجود نداشته است.
مجری: اگر این روایت ساختگی و دروغ است، چرا ایران رفته تاسیسات فردو را زیر کوهها ایجاد کرده است.
موسویان: برای اینکه چند دهه است همه روسای جمهور آمریکا ایران را تهدید به حمله نظامی کرده و رسما هم گفته اند که گزینه حمله نظامی روی میز است. بنابراین طبیعی است که ایران تاسیسات هستهای خود را به گونهای ایجاد کند که از حمله نظامی آمریکا مصون باشد.
مجری: آیا ایران به بازرسان آژانس بین المللی اجازه بازدید از تاسیسات هستهای و ارزیابی میزان خسارات را خواهد داد؟
موسویان: این بار شرایط کاملا متفاوت است چون آمریکا و اسرائیل به ایران حمله نظامی کرده اند. برای اولین بار در تاریخ است که یک کشور غیر اتمی حمله توسط دو کشور اتمی مورد حمله نظامی قرار گرفته است و شورای امنیت سازمان ملل و آژانس هیچ اقدامی نمیکنند. ایران چگونه میتواند اعتماد کند؟ مشکل دیگر در مورد خود آژانس است. حتی اگر ایران بخواهد همکاری کند، بعد از حملات نظامی به تاسیسات هسته ای ایران و تخریبهای وحشتناک، چگونه راستی آزمایی ممکن است؟ بنابراین واقعیت این است که حملات نظامی اخیر، کاملا نتیجه منفی و معکوس داشته و خواهد داشت و در حقیقت حمله به معاهده عدم اشاعه هسته ای (ان پی تی) بود.
مجری: اگر دیوار بی اعتمادی شکسته شده، آلترناتیو چیست؟
موسویان: طبق اساسنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی، اگر تاسیسات هسته ای یک کشور غیر اتمی مورد حمله قرار گرفت، آژانس موظف به حمایت از کشور مورد حمله میباشد. اما دیدید که در مورد اخیر آژانس هیچ اقدامی در حمایت از ایران نکرد.
من سالها است که پیشنهاد کرده ام که ایران و آمریکا گفتگوی مستقیم و جامع داشته باشند. اما مذاکره مستقیم و جامع بین ایران وآمریکا وقتی مفید است که آمریکا صداقت و حسن نیت داشته باشد. لذا امیدوارم که ترامپ صادقانه وارد گفتگوی صادقانه با ایران شود و از این گفتارها و اقدامات ضد و نقیض دست بردارد. ایشان یک روز میگوید که خواهان دیپلماسی است اما فردا حمله نظامی میکند. یک روز میگوید دنبال تغییر رژیم نیستم، فردا میگوید تغییر رژیم هم گزینه مناسبی است. با چنین رفتاری طرف ایرانی نمیتواند اعتماد کند
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
پهپادها؛ کلید جنگ نامتقارن / درسهایی از اوکراین که هیچ ارتشی نمیتواند نادیده بگیرد
-
واکنش رئیسجمهور به حضور رهبرانقلاب در مراسم شب عاشورا
-
تلاش مصر برای تثبیت آتشبس میان ایران و اسرائیل
-
بازتاب گسترده حضور رهبر معظم انقلاب در حسینیه امام خمینی (ره) در رسانه های خارجی
-
حضور رهبر انقلاب در مراسم عزاداری شب عاشورا
-
واکنش هند به تعرفه خودرویی ترامپ
-
چین به نفت بسنده نکرد؛ جهش به سوی آیندهای چندبعدی
-
بازی رسانهای ترامپ
-
تاکر کارلسون: مصاحبه با رئیسجمهوری ایران بهزودی منتشر میشود