بررسی گزارش تفریغ بودجه 1402 در مجلس/ روایت نماینده مجلس از تخلف 450 هزار میلیاردی
رئیس دیوان محاسبات کل کشور گفت: 80 درصد زیان شرکتها مربوط به 6 شرکت است.
به گزارش اکوایران، جلسه علنی مجلس امروز، سهشنبه 22 آبان 1403، به ریاست محمدباقر قالیباف و با محور بررسی گزارش تفریغ بودجه 1402 برگزار شد.
احمدرضا دستغیب، رئیس کل محاسبات کشور در این جلسه مجلس حضور یافت و گزارش تفریغ بودجه سال 1402 را قرائت کرد. دستغیب در ابتدا به این نکته اشاره کرد که تهیه گزارش تفریغ این بودجه 210 روز طول کشیده و شفافیت یکی از مهمترین ویژگیهای گزارش تفریغ بودجه سال 1402 بود.
او در ادامه گفت:«اگر دولت بخواهد گزارشی از تحقق منابع عمومی بودجه سال 1402 ارائه کند در این بخش 104 درصد تحقق را مورد اشاره قرار خواهند داد اما واقعیت این است که از مجموع ردیفهایی که نمایندگان بهعنوان منابع قانون بودجه قرار دادهاند، چیزی قریب به 350 همت محقق نشده است.»
80 درصد زیان شرکتخت مربوط به 6 شرکت است
دستغیب توضیح داد که 80 درصد زیان شرکتها مربوط به شش شرکت است و افزود:«در قانون بودجه 1402 آمده بود که 17 شرکت با میزان 21 هزار میلیارد تومان زیانده هستند، اما در گزارش عملکرد با افزایش 17 برابری مبلغ 134 همت با 354 هزار میلیارد تومان را نشان میدهد؛ بنابراین لایحه غیرشفاف است و باید اعداد و ارقام واقعی شود، چرا که در غیر این صورت با اتفاقی که شاهد هستیم مواجه میشویم.»
البته او در ادامه به موارد نفتی بودجه 1402 نیز اشاره کرد و گفت:«رابطه نفت با بودجه دارای ابهامات فراوان و عدم شفافیت است. اگر قرار بودیم مانند سازمان حسابرسی گزارش بدهیم باید مینوشتیم که این موضوع قابلیت حسابرسی ندارد و روی این حرف خود ایستادهام چرا که به تکالیف قانونی عمل نمیکنند و عدم اجرایی سیستم بهای تمامشده را شاهد هستیم در حالی که باید حتما مشخص شود و در قانون برنامه هفتم بر آن تأکید شده است.»
کمیسیونها مکلف به بررسی گزارش تفریغ بودجه شدند
در این جلسه قالیباف در جلسه پس از قرائت گزارش تفریغ بودجه سال ١٤٠٢ توسط دستغیب، رئیس دیوان محاسبات کل کشور به نکاتی اشاره کرد که بخشی از آن را در ادامه میخوانید:
-
زمانی بود که این گزارشها را دقیق در دسترس نداشتیم و امروز این گزارشها به صورت دقیق و مرتب در مجلس قرائت میشود. اما آیا اقدامی درمورد این گزارشها انجام میشود؟
-
بر اساس قانون، کمیسیون برنامه و بودجه، کمیسیون اصلی است و این گزارش تفریغ را به کمیسیون اصلی ارجاع میدهیم و کمیسیون اصلی مکلف است اقدامات لازم را درباره این گزارش انجام دهد و هر کدام از احکامی که مشکلاتی دارد و به کمیسیون تخصصی مربوط است، به کمیسیونهای تخصصی ارجاع میدهیم.
-
از روسای کمیسیونها و نمایندگان میخواهم به طور ویژه به این موضوع رسیدگی کنند. چرا که به عنوان نمونه در کمیسیون تلفیق در موضوع شرکتها، مصوب شده که 17 شرکت زیانده بوده و سقف 10 هزار میلیارد تومان برای جبران این زیان پرداخت شده است. درحالی که در عمل 134 شرکت زیانده بودند و 81 هزار میلیارد تومان برای جبران این زیان پرداخت شده است.
-
در موضوع اوراق نیز برخی از بانکها از خرید اوراق خودداری کردند که سبب تورم شد و این اشکلات اگر اصلاح نشود، در برنامه هفتم توسعه و بودجه سال آینده این اشکالات ادامه خواهد یافت و باید کمیسیونهای تخصصی و کمیسیون برنامه و بودجه این موضوع را دنبال و پیگیری کنند.
روایت نماینده مجلس به تخلف 450 همتی
حاجی دلیگانی، نماینده مردم شاهین شهر در مجلس:
-
در گزارش تفریغ بودجه سال 1402 آمده است که تنها در یک مورد، 405 هزار میلیارد تومان پول قرض کردند و بعد نگه داشتند و سود آن پول را از بیتالمال دادند و به سال بعد منتقل کردند، اما به پروژهها ندادند که باعث شد پروژهها نیمه کاره بماند و تورم مصالح ساختمانی افزایش یابد.
-
در بودجه 1402 از 447 حکم فقط 117 حکم عمل شده یا به صورت ناقص عمل شده است، همچنین براساس گزارشی که ارائه شد تنها 26 درصد آییننامهها به موقع تهیه شده است، مگر در سه ماه اول لازم الاجرا شدن قانون برنامه هفتم نباید 74 آییننامه تهیه میشد، چرا نشده است؟
قالیباف، رئیس مجلس در پاسخ به این نماینده:
-
نکتهای که جنابعالی در مورد مبلغ 405 هزار میلیارد تومان گفتید که همین طور هم هست جای تاسف است که همان موقع هم در خزانه 97 همت پول وجود داشته و همان موقع هم من تذکر دادم که اصلا نیازی به این نیست، بنابراین اشکالاتمان اینجاست.
-
الان نظام تامین مالی مشکل اصلی پروژهها است، کمیسیون جهش تولید نزدیک به دو سال وقت گذاشت، الان همه اینها آییننامههای اجراییاش مانده است.آقای دکتر حسینی این را زحمت کشیدند، اما آییننامه آن مانده است اینجا است که میگویم وظیفه اصلی کمیسیونها و دوستانمان در مجلس پیگیری این امورات است، وگرنه این مسائل حل و فصل نمیشود.
-
دولت هم مشکلات خود را دارد، واقعا مشغله کاری آنجا هم زیاد است اما اگر این ها را حل نکنیم روز به روز مشکلات بیشتر میشود.
نمایندگان ناظر مجلس چند استان تعیین شدند
نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس در جریان انتخاب نمایندگان عضو و ناظر در مجامع و شوراها، نمایندگان ناظر مجلس در شورای معادن استانهای فارس و اردبیل را انتخاب کردند. بر این اساس، نمایندگان احمد بیوته و ابراهیم فهیمی برای استان اردبیل و همچنین حسنعلی محمدی و فرهاد طهماسبی را برای استان فارس انتخاب کردند.
همچنین ناظرین مجلس در شورای نظارت بر مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی استانهای فارس و اردبیل به ترتیب اسفندیار عبدالهی و وحید کیانی را انتخاب کردند.
نمایندگان در نشست علنی مجلس در جریان انتخاب نمایندگان عضو و ناظر در مجامع و شوراها، ناظران مجلس در شورای برنامهریزی و توسعه استانهای فارس، اردبیل و سیستان و بلوچستان را معرفی کردند.
بر این اساس، علی نیکزاد و بابک رضازاده در استان اردبیل، جعفر قادری و رحیم زارع در استان فارس، رحمدل بامری و فرهاد شهرکی در استان سیستان و بلوچستان برگزیده شدند.
ناظرین مجلس در شورای حل اختلاف و رسیدگی به شکایات استانهای فارس، اردبیل، کردستان، قزوین، سیستان و بلوچستان و همدان را به شرح زیر انتخاب کردند:
اردبیل: صدیف بدری/ محمد خوشسیما
فارس: ابراهیم عزیزی/ غلامرضا توکل
کردستان: محسن فتحی/ امید کریمیان
قزوین: فاطمه محمد بیگی/ بیگدلی
سیستان و بلوچستان: فدا حسین مالکی/ محمد نور دهانی
همدان: احد آزادیخواه / عباس صوفی
باید برای تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی و همسانسازی حقوق بازنشستگان فکری اساسی شود
سعیدی نماینده مردم مبارکه در تذکر شفاهی به نکاتی اشاره کرد که در ادامه میخوانید:
-
از همه همکاران درخواست دارم که برای تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی تلاش کنیم چرا که پولی به صاحبان شرکتها پرداخت میشود درحالیکه تفاوت قیمت آنچنانی ندارد.
-
خواهش میکنم همه ما نمایندگان و حاکمیت کمک کنیم تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی حل شود.
-
تبدیل وضعیت نیروهای ایثارگر مطابق قانون در برخی از سازمان ها انجام شده و در برخی دیگر بلاتکلیف مانده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
قیمت جدید محصولات ایران خودرو رسما اعلام شد / توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودروها
-
از قطع روابط تا دیدار ژنرالها؛ واکاوی تلاشهای ریاض برای نزدیکی به تهران
-
پاسخ قاطع ایران به قطعنامه شورای حکام/ راهاندازی سانتریفیوژهای پیشرفته
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق
-
پشت پرده معامله قرن بن سلمان با پوتین