تصویب موافقتنامه ایران و بنگلادش برای حذف مالیات مضاعف
نمایندگان مجلس شورای اسلامی لایحه موافقتنامه بین ایران و بنگلادش برای حذف مالیات مضاعف و جلوگیری از فرار و اجتناب مالیاتی را تصویب کردند.

به گزارش اکوایران، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز چهارشنبه (۲۰ فروردین ماه)، لایحه موافقتنامه بین ایران و بنگلادش برای حذف مالیات مضاعف و جلوگیری از فرار و اجتناب مالیاتی را تصویب کردند.
بر اساس این مصوبه، گزارش کمیسیون اقتصادی درباره لایحه یادشده در دستور کار نمایندگان قرار گرفت و جزئیات آن به تصویب رسید. این موافقتنامه مشتمل بر یک مقدمه و ۳۱ ماده است که در آن چارچوب همکاری مالیاتی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری مردمی بنگلادش تعریف شده است.
در مادهواحده این لایحه آمده است: به منظور حذف مالیات مضاعف در مورد مالیاتهای بر درآمد و جلوگیری از فرار و اجتناب مالیاتی، موافقتنامه تنظیم شده و اجازه مبادله اسناد آن داده میشود.
بنا به گزارش ایرنا، طبق متن این موافقتنامه، دو کشور با هدف توسعه بیشتر روابط اقتصادی و ارتقای همکاریهای مالیاتی، متعهد شدند از ایجاد فرصتهایی برای عدم پرداخت مالیات یا پرداخت مالیات کمتر، از طریق فرار یا اجتناب مالیاتی، جلوگیری کنند.
این موافقتنامه همچنین تاکید دارد که ترتیبات قراردادیابی با هدف برخورداری غیرمستقیم مقیمان دولتهای ثالث از مزایای آن، مشمول محدودیتهای خاصی خواهد شد.
موافقتنامه اجتناب از اخذ مالیات مضاعف بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری مردمی بنگلادش ۱۸ مهر ۱۴۰۱ به امضای رئیس کل سازمان امور مالیاتی ایران و رئیس شورای ملی درآمد جمهوری مردمی بنگلادش رسید و لایحه مربوط به آن نیز در جلسه مورخ ۱۴۰۲/۱/۳ هیئت وزیران به تصویب رسید.
فراز و فرودهای یک رابطه
در دو دهه گذشته، روابط اقتصادی ایران و بنگلادش روند رو به رشدی را طی کرده است. حجم تجارت دوجانبه بین سالهای 2005 تا 2013 افزایش قابل توجهی داشته و صادرات بنگلادش به ایران با رشد 98 درصدی از 38 میلیون دلار به 75 میلیون دلار رسیده است. در سال 2013، کمیسیون اقتصادی ایران و بنگلادش توافق کردند تا حجم مبادلات تجاری را در سه سال آینده 2 تا سه برابر افزایش دهند.
با این حال، در سالهای اخیر، صادرات بنگلادش به ایران با کاهش سالانه حدودا 6 درصدی مواجه شده و از حدود 52 میلیون دلار در سال 2017 به 38 میلیون دلار در سال 2022 رسیده است.
از سوی دیگر، صادرات ایران به بنگلادش روند صعودی داشته و با رشد سالانه 6 درصدی از رقم تقریبی 82 میلیون دلار در سال 2017 به 110 میلیون دلار در سال 2022 افزایش یافته است. دو کشور در زمینههای مختلفی مانند انرژی، منسوجات، محصولات کشاورزی و نیروی کار همکاری داشتهاند.
امضای موافقتنامه تجاری در سال 2005 و اخیراً توافق برای جلوگیری از مالیات مضاعف نشاندهنده تمایل دو کشور برای تقویت روابط اقتصادی است. همچنین با وجود چالشهایی مانند تحریمهای بینالمللی علیه ایران، 2 کشور به دنبال راههایی برای گسترش همکاریهای اقتصادی هستند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ترامپ در آستانه ترک مذاکرات؛ اروپا به تکاپو افتاد
-
انفجار در سوله شرکت «اوانار پارسیان» میمه اصفهان
-
ایران خودرو قدرت خود را به سایپا نشان داد / آرزویی که سایپایی ها امیدوارند زودتر برآورده شود
-
زمان واریز کالابرگ اردیبهشت ماه مشخص شد
-
ادعای پاریس علیه برنامه هستهای تهران/ تحریمهای بینالمللی باز میگردد؟
-
معلمان بیشترین سهم را از صندوقهای بازنشستگی دارند
-
آغاز روند استیضاح وزیر راه؛ 41 نماینده این طرح را امضا کردند
-
سه عامل افت دلار
-
پیشنهاد هزار میلیارد دلاری روی میز ترامپ؛ چگونه تهران دنبال توافق بهتری است؟