به گزارش اکوایران،‌ طبق اعلام سازمان بورس و اوراق بهادار ارزش دارایی سرمایه‌گذاران خارجی در پایان فصل پاییز که بازار روند صعودی داشته، نسبت به ابتدای پاییز افزایش داشته است.

بر اساس گزارش داده‌های آماری مدیریت نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار، ارزش دارایی سرمایه‌گذاران خارجی به ۱۰ هزار و ۷۲۴ میلیارد تومان در پایان فصل پاییز رسید.

ارزش دارایی سرمایه‌گذاران خارجی در آبان ماه به 9 هزار 676 میلیارد تومان رسید. این درحالی است که این رقم در مهر ماه به هشت هزار و 963 میلیارد تومان رسیده بود.

گفتنی است که خالص ارزش خرید و فروش سرمایه‌گذاران خارجی به تفکیک محل تولد / ثبت، در پایان آذرماه، ۲۸۶ میلیارد تومان فروش و عمدتاً متعلق به کشورهای هلند، کویت و افغانستان بوده است.

مهر در گزارشی نوشت که به صورت کلی ارزش دارایی سرمایه‌گذاران خارجی در بورس ایران که عمدتاً از کشورهای هلند، افغانستان و کویت هستند، ۱۸ درصد افزایش پیدا کرد.

سرمایه‌گذاری خارجی در کشور به اوج خود باز می‌گردد؟

همانطور که گفته شد ارزش سرمایه‌گذاری خارجی در حال رشد است، اما آیا طی سال‌های اخیر نیز این رشد پایدار بود؟

سطح سرمایه گذاری خارجی نسبت به سال 91 ، 80 درصد کاهش را تجربه کرده است. بالاترین سطح سرمایه گذاری خارجی در سال 91 و پایین‌ترین سطح در سال 1401 اتفاق افتاده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در 20 سال گذشته تحریم‌ها عامل اصلی نوسان سرمایه گذاری خارجی بوده‌اند. همچنین ضعف قوانین مربوط به سرمایه گذاری خارجی و شفاف نبودن حقوق مالکیت موجب شده تا فضایی مه آلود و نامشخص در اقتصاد کشور پدید آید.

از همین‌رو، نمی‌توان انتظار داشت که سرمایه گذاری خارجی در اقتصاد ایران با تحول روبرو شود. همه این‌ها درحالی است که اقتصاد ایران جهت رشد و توسعه اقتصادی و جبران عقب ماندگی‌های تاریخی به شدت نیازمند و تشنه سرمایه‌گذاری است.


خبر مرتبط
سرمایه گذاری خارجی در ایران به کف 20 ساله رسید

اکوایران: میزان سرمایه گذاری خارجی در سال 1401 به کمترین سطح خود در حداقل 20 سال گذشته رسیده است.