انباشت برنج در انبارها، بحران فروش برای کشاورزان
اکوایران: دپوی برنج در شالیکوبیها و نبود بازار فروش، به معضلی مزمن در صنعت برنج کشور تبدیل شده و به نظر میرسد این مشکل در سال جاری هم تکرار خواهد شد و کشاورزان همچنان با چالش فروش محصولات خود روبرو خواهند بود.
![انباشت برنج در انبارها، بحران فروش برای کشاورزان](https://cdn.ecoiran.com/thumbnail/QvnfVvurh6wS/oZRmDytQCqPbx64THpRbAF899BMitgIDSfP66penUZ6m9xMsVHbWjBoW4bIRHlTclq6Z_b1l_bR3FJ_vqz--jLEGMohR7YeN_4ngQ9jVKYg,/%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1%DA%86%D9%87+%D8%B4%D9%87%D8%B1%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86%DB%8C+%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%AC.jpg)
اکوایران: تولید بیش از 2 میلیون و 700 هزار تن برنج در کنار واردات 491 هزار تنی این کالای اساسی در پنج ماه نخست سال جاری نیاز کشور به واردات را از بین برده و نگرانیهایی را در خصوص فروش محصولات جدید ایجاد کرده است. بطوریکه به گفته مجری طرح گندم و برنج وزارت جهادکشاورزی در کنار تولید و واردات برنج در 5 ماه سال جاری موجب شده تا نیازی به واردات برنج نداشته باشیم.
به گفته سهراب سهرابی، علاوه بر تولید و واردات باقیمانده برنج انتقالی در انبار کشاورزان از سال 1402 به سال 1403 دستکم 100 هزار تن که این امر موجب شده تا انبار کارخانههای شالیکوبی و کشاورزان در سال جاری مملو از برنج باشد و در حال حاضر با دغدغه کشاورزان در زمینه فروش روبرو هستیم.
براساس دادههای اعلام شده از سوی وزارت جهادکشاورزی نیاز سالانه برنج کشور با احتساب جمعیت 86 میلیون نفری و متوسط سرانه مصرف 35 کیلوگرم، حدود 3 میلیون تن است که این امر موجب شده تا شاهد دپو در انبارها باشیم.
مجری طرح گندم و برنج وزارت جهادکشاورزی درباره سرانه مصرف برنج در ایران گفت: سرانه مصرف برنج در کشور 35 کیلوگرم است، اما بنا به دلایلی همچون همهگیری کرونا و تغییر رژیم غذایی روزانه، سرانه مصرف طبق گزارش مرکز آمار ایران و موسسه پژوهشهای برنامهریزی، اقتصادی کشاورزی و توسعه روستایی به 27 کیلوگرم رسیده است.
به گفته سهرابی، اگر سرانه مصرف برنج براساس گزارش مرکز آمار و موسسه پژوهشهای برنامهریزی، اقتصادی کشاورزی و توسعه روستایی 27 کیلوگرم برای هر نفر در سال باشد، تولید و تامین 3 میلیون تن برنج، نیاز 111 میلیون نفر را برآورده میکند.
وی بار دیگر بر عدم نیاز به واردات برنج به کشور تاکید و بیان کرد: بارش خوب فصل بهار و اقداماتی مانند توزیع به موقع کود، استفاده از بذور اصلاح شده، توسعه کشتهای مکانیزه، استفاده از رتون و کشت مجدد در شالیزارها، اجرای پروژه خشکهکاری و آبیاری تناوبی به افزایش تولید و بهرهوری در واحد سطح کمک کرده است.
سهرابی در همین حال گفت: در برنامه هفتم توسعه، خودکفایی 90 درصدی برنج هدفگذاری شده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
آمادهباش تالار شیشهای برای یک تصمیم مهم/ عاقبت بورس و گواهی سپرده
-
صدور یک فرمان ترامپ در حمایت از نتانیاهو/ قطع کمکهای مالی واشنگتن به این کشور
-
پیشنهاد زلنسکی به ترامپ: فلزات کمیاب اوکراین در ازای حمایت نظامی آمریکا در جنگ با روسیه
-
خبر خوش برای دارندگان حکمت کارت/ احتمال افزایش مبلغ جدی شد؟
-
بازندگان بزرگ تصمیم ترامپ
-
تخلیه اضطراری 3 منطقه مسکونی در رشت/ مدیریت بحران هشدار داد
-
ترامپ از موضع خود عقب نشست/ عجلهای درباره غزه ندارم
-
علمالهدی: علت افزایش ۲۰۰ درصدی قیمتها نتیجه نفوذ دشمن و فشار به مردم است/ هیچچیز خفتبارتر از اسارت یک ملت نیست
-
تعطیلی بانکها در استان تهران/ ساعت کار شعب کشیک مشخص شد