نقد سرکوب قیمت ها از سوی نماینده مجلس
اکوایران: نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس به نقد سرکوب قیمتهای محصولات کشاورزی از سوی دولت پرداخت و گفت: منطقی نیست دولت برای تامین غذای ارزان در شهر به کشاورز هزینه اضافی تحمیل کند.
به گزارش اکوایران؛ در یازدهمین همایش اقتصاد مقاومتی با عنوان «کشاورزی بهرهوری و تجارت تحریم ناپذیر»، پیمان فلسفی، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: عدم توسعه متوازن بخشهای اقتصادی کشور باعث میشود امنیت غذایی با مخاطراتی رو به رو شود.
او در بخشی از صحبتهایش به نقل از خبرگزاریها نیز گفت: با الگوی تأمین غذا ارزان قیمت برای جامعه شهری، قیمتها در حوزه کشاورزی سرکوب شده است.
فلسفی افزود: ما در دستیابی به امنیت غذایی به دنبال افزایش قیمتها نیستیم بلکه حمایتهای دولت باید به سمتی برود که کشاورز احساس نکند در حال ضرر است. یارانه این بخش باید موجب رضایت کشاورزان شود. اگر قیمت محصولات در بازار بالا است به واسطه دلالها بوده و سود به جیب آنها میرود.
او از طرفی هم گفت: امروز با کمبود منابع پایه رو به رو هستیم و باید به سمت تولید بهره ور برویم. چرا باید ۱۴ تا ۱۵ میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی هزینه شود در حالی که تراز تجاری کشور منفی ۱۱ میلیارد دلار است.
فلسفی با بیان اینکه کشور ظرفیت این را دارد که به صادرکننده کالای اساسی تبدیل شود، به برزیل اشاره کرد و گفت: برزیل در چند دهه گذشته واردکننده گوشت بود اما امروز یکی از بزرگترین صادرکننده گوشت در جهان است.
او افزود: در حالی که کشور در تأمین غلات ۲.۴ میلیارد دلار وابستگی دارد در تولید کالاهای غیر تولیدی مانند هندوانه با مازاد تولید رو به رو هستیم یا سال گذشته بخشی از سیب زمینی به دلیل مازاد از بین رفت. الگوی کشت نیاز به اعتبار دارد در حالی که در بودجه عمومی کشور در سال گذشته ۱.۵ تا ۲ درصد اعتبار اختصاص داده شد.
فلسفی همچنین با تاکید بر اینکه صحبت از الگوی کشت میکنیم اما در کدام نقطه کشور رعایت میشود؟ گفت: گفته میشود اجرای این سیاستها ۴۰ تا ۵۰ همت بودجه نیاز دارد. در سال ۱۴۰۲ سهم کشاورزی بین ۱.۵ تا ۲ درصد و در خوشبینانهترین حالت ۳ درصد بوده، در حالی که ۸.۳ درصد تولید ناخالص کشور در این حوزه بوده است. چرا نگاه به این حوزه تا این حد انقباضی است؟ از دهه ۳۰، سرمایهگذاری در کشاورزی در سال بیش از ۵ درصد نبوده است. در دنیا سه شاخص برای توسعه کشاورزی در نظر گرفته میشود. یک مورد سرمایهگذاری است و مورد دیگر تسهیلات نظام بانکی است. مدتها است که در حوزه سرمایه در گردش حوزه کشاورزی مشکل وجود دارد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
تنش میان نقدعلی و قالیباف بالا گرفت
-
زمرد به جای تریاک؛ جستجوی طالبان برای راه حل بحران در زیر خاک
-
مهمترین حذفی سفره ایرانیان
-
فرصت طلایی ایران خودرو؛ اعلام جزئیات فروش ۱ محصول برقی
-
بیانیه دفتر مولوی عبدالحمید به اهانت مداح هنجارشکن: هدف «اصلاح» است نه «انتقام»
-
ظریف: با ایده تغییر دکترین هستهای مخالفم
-
تداوم روند صعودی شاخصهای بورسی در آخرین روز هفته
-
شاخص 3 میلیون واحدی محقق میشود؟ / پیشتازی صنایع کوچک در بورس
-
بیتوجهی بازار به کاهش قیمت محصولات ایران خودرو +جدول